Κεφάλαιο 20...

1.4K 121 11
                                    

Το πρωί ξυπνάω από τον ήλιο που μπαίνει το δωμάτιο. Γυρνάω και βλέπω δίπλα μου τον Άδη να κοιμάται. Είναι τόσο γλυκούλης, σαν μωρό,ήρεμος.
Έτσι δεν θέλω να τον ξυπνήσω και αποφασίζω να πάω να δοκιμάσω αν αυτή η πισίνα που έχει εδώ είναι καλή. Βάζω μαγιό και πηγαίνω κάτω. Βουτάω μέσα και κάνω ένα μακροβουτι. Το νερό είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία και εγώ δεν μπορώ παρά να το απολαύσω. Πηγαίνω κολυμπώντας στην άκρη της πισίνας και ακουμπάω το κεφάλι μου και τα χέρια μου τα πλακάκια.

"Μωράκι "άκου  και νιώθω τα χέρια του να τυλιγονται γύρω μου.

"Ξύπνησες;"Τον ρωτάω και γυρνάω για να τον αντικριζω.

"Μμ ναι αλλά δεν σε είδα δίπλα μου και ανησύχησα " μου λέει και τον φιλάω στα χείλια.

"Είπα να μην σε ξυπνήσω και ήρθα για μια βουτιά "λέω και βγαίνουμε σιγά σιγά και πηγαίνουμε προς τα πάνω για να ετοιμαστούμε και να πάμε μια βόλτα την αγορά. Αφού ντυνομασται πηγαίνουμε με ένα άλογο στην πόλη. Φτάνουμε και αρχίζουμε την περιπλάνηση μας τα γραφικά δρομάκια της περιοχής. Καθώς περπατάμε βλέπω πως λίγο πιο κάτω στον δρόμο υπαρχει ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο το οποίο στεγάζεται σε ένα πάλι νεοκλασικό. Και όπως ξέρετε επειδή οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται ζητάω από τον Άδη να πάμε. Αφού ακούω το ναι από το στόμα του αμέσως αρχίζω να τον τραβάω από το χέρι.

"Ήρεμα μωρό μου δεν θα φύγουν τα βιβλία " μου λέει γελώντας

"Εγώ θέλω να πάμε γρήγορα αντέ " λέω παραπονιαρικα και μπαίνουμε μέσα.

Αμέσως αρχίζω να ψάχνω βιβλία της αρεσκείας μου. Παντού βλέπεις βιβλία με πολύ περίεργα εξώφυλλα, άλλα έχουν δέρμα και είναι δεμένα με χρυσές κλωστές, άλλα ακριβό βελούδο σε κόκκινο και μαύρο και άλλα σκληρό χαρτί με ανάγλυφα σχέδια επάνω. Φτάνω στο μέρος που έχει λογοτεχνία και ρομαντικές ιστορίες αρχίζω να ψάχνω για μια ιστορία που θα με συναρπάσει.

"Μωρό μου δες αυτό "μου λέει ο Άδης και γυρνάω προς το μέρος του παραξενεμενη.

"Τι είναι αυτό; " ρωτάω εγώ περίεργα και παίρνω από τα χέρια του το βιβλίο που κρατάει.

"Μου αρέσει η υπόθεση, νομίζω θα αρέσει και σε σένα " μου λεει και εγώ  διαβάζω την υπόθεση

"Λοιπόν;"Με ρωτάει

"Μου αρέσει πολύ, θα το πάρω!"

"Είδες που έχω μάθει το γούστο σου μικρό μου λουλουδάκι;"

Hades...Where stories live. Discover now