9. Vánoce

76 6 0
                                    


09.12.2017

A je to tady zase. Rok 2017 pomalu mizí za dveřmi. Než zmizí úplně, čekají nás kromě Silvestra ještě Vánoční svátky. 

Ať si každý říká co chce, ale já Vánoce miluji. Přijde mi, že je to jedno z mála období, kdy se lidé nebojí šířit lásku. Kdy strach z reakcí na city prostě zmizí. Kdy nejsme souzeni za naše emoce a lidskost. Je milion negativních věcí na tomto vánočním období, o kterých bych se mohla rozepsat. Vánoční horečky, šílenství v obchodech, komerčnost, chamtivost, předražené dary, zaslepenost. Mohla bych, ale neudělám to, protože přesně o tomhle Vánoce nejsou. Vánoce jsou o umění, vidět věci s nadhledem, umění povznést se nad naše každodenní problémy, umění projevit lásku, umění cítit lásku, umění vytvořit krásné prostředí pro rodinu, umění usmívat se, umění otevřít se, umění pomáhat, umění být šťastný. "Každý den bychom si měli užívat, jako ten vánoční."   tohle je neskutečná pravda, ale bohužel to tak nefunguje. A proč? Protože jedině o Vánocích Vás nikdo nesoudí. O Vánocích, na skoro celém světě, panuje pohoda a mír, který by měl být každý den. O Vánocích nikdo neřeší, jak vypadáte, kolik vážíte, jak se vyjadřujete, kolik máte peněz, jakou kariérní pozici zaujímáte nebo kolik vám je let. O Vánocích jsou lidé lidmi.

Mnoho osobám lezu se svým velmi silným vánočním duchem na nervy. Ale mě je to fuk, protože já osobně, se snažím chovat se pokorně a s láskou k ostatním každý den v roce. Nejde o to, jestli tomu tak vždy je, ale o to jestli se upřímně snažím. A mohu říct že ano. Ty, co teď čteš tyhle šíleně kýčovité věty, zamysli se. A zkus se v roce 2018 chovat k ostatním tak, jak se chováš o Vánocích. S mírem. Právě proto Vánoce většina z nás tolik miluje. Protože jsme takoví, jací by jsme měli být. 

Kašlete na drahé dárky, na honění se za dokonalostí, na kupování nejhezčích vánočních ozdob nebo shánění nejnovějších vymožeností spojenými s Vánoci. O tomhle to není. Neničme si tímto asi jediný den, kdy jsme opravdu přirození a sami sebou. Nezapomínejme na původní smysl Vánoc, uctívejme tradice, a buďme skromní.

Ať už jsme přes Vánoce ve stresu z nakupování darů, z balení darů, z přípravy celých Vánoc, nakonec se stejně sejdeme 24. jako rodina u společné večeře a tu lásku cítíme. Proto se chovej tak, aby ses takto cítil po celý rok, nejenom na Vánoce.

Všem z vás kdo jste došli až sem, a nejen Vám, přeji ty nejkrásnější vánoční svátky. Přeji vám příjemnou a nenahraditelnou vánoční atmosféru, šťastnou rodinu a hlavně tu lásku.

Peace and love ♥ 

Otevři očiWhere stories live. Discover now