AÇIKLAMA

23.7K 849 101
                                    

Herkese merhaba. 

Bölüm beklentisi ile açanlara da özür dilerim, ben de korkarak paylaşıyorum açıklamaları artık. Mecbur hissettiğim için, herkesin sorduğu sorulara tek seferde cevap verebilmek adına paylaşıyorum. Keşke siz bölümü açmadan bir açıklama olduğunu belirtebilsem de olmuyor...

Orta Şekerli'nin düşündüğümden çok okunma almasından, bu kadar sevilmesinden dolayı çok mutlu olduğumu söylemeliyim öncelikle.Hala da inanamıyorum, milyon okunmalarda olmasına. Benim için çok büyük bir başarı. Ben yazdıklarımı sevmezken başkalarının çok sevmesi...

Sizlerden bu konuda sıklıkla aldığım bir talep var kitap olması konusunda. Bu beni mutlu ediyor ama böyle bir şey olmayacak. :) Birkaç yayınevinden de teklif gelmişti, reddettim. En doğrusu bu gibi geldi.

Herkes yazdığı kurgunun kitap olmasından hoşlanır. Eminim sizlerden de burada yazan ve bunun olmasını isteyen çok fazla kişi var. Benim de iki hikayem kitap oldu. Ama ikisinden de pişmanım. Keşke yapmasaydım. Zamanı geri alabilsem kitapların çıkmamış olmasını isterdim. Hem kitap olmaya değmeyecek hikayeler olduğundan hem de başarısızlıkla sonuçlandığından. İşte, insan öyle bir teklif alınca, birden hevesle kabul ediyor. Şimdiki aklım olsa yapmazdım.

Bu platformda çok fazla okunuyor değilseniz kitabınız bir değer görmüyor. Yayınevleri genelde çok okunan yazarlarından kalan boşluklar dolsun diye hikayeleri alıp sonra da bir köşeye atıyorlar. Kesinlikle çok okunan yazarlarına verdikleri değeri, ilgiyi vermiyorlar. Bir değer vermiyorlar daha doğrusu. Kısa sürede yaşadıklarımı düşününce üzülüyorum. Sessiz kaldım ama hala acı çekiyorum.

Ne doğru düzgün bir edisyon yapılıyor ne de kapağa özen gösteriliyor. Doğru düzgün bir okumadan bile geçmiyor. Düşünün, bana teşekkür yazısını bile sormadan basıma geçmişler. İnsan ilk kitabında birilerine teşekkür etmeye çok değer verir ama kimsenin aklına bile gelmemiş. Kapak desen, bir resmin üzerine bir yazı yazıp basıyorlar. Bu kadar. Sonra ne bir paylaşım, ne bir tanıtım. Bir köşeye atılıyor.

İmza günü yaptım, bir iki kişi dışında kimse gelmedi. Çok okunmadığımı bilsem de, inanın 10 kişi bile yoktu. Ben bunu hiç açık açık söylemedim. Ama babam oradaydı arkadaşlarım oradaydı ve onlar da belli etmese de çok üzgün ve acımış baktılar bana. Bir insanın hayatının en güzel günü olacakken ben akşam yalnız kaldığımda hüngür hüngür ağladım. O güne ait fotoğraflara bakamıyorum bile. Babam tüm gün beni izlemişti ve kimse gelmemişti. Ben iki saat yalnız oturdum. Burada geleceğim diyenler gelmedi. 

Yani demem o ki burada adınız yoksa bir anlamı da olmuyor. Kimse sizin iyi yazdığınıza falan bakmıyor. Kimse size ilgili davranmıyor. Kitaptaki hataları bile gözden geçirmiyorlar. Size bir iki saatlerini bile vermiyorlar.

Sitem dolu bir yazı olduğunu biliyorum ama bu gerçekten bana acı veren bir gerçek. Orta Şekerli kitap olsun isterdim, çünkü çok severek yazdım, üzerine çok hayaller kurdum. Ama ne yazık ki zaten buradan farklı, kaliteli bir iş gelmeyecek elinize. Zaten kitap olsun diyenlerin yarısı bile almayacak o kitabı. Kusura bakmayın ama kendimi düşünüyorum. Bir Yalnız Günebakan'da da Seher Vakti'nde de çok hayal kırıklığı ve üzüntü yaşadım, iki kocaman başarısızlık olarak kaldılar elimde.

Diğer bir konu...

Orta Şekerli bitti. Final yaptık, final biraz kötü oldu, çünkü ben hikayeyi çok severek yazarken final yazdığım zaman isteksizdim. Ben de istemeyerek veda ettim, bu yüzden de üzerine özel bölümler yazdım. Belki çok ileride tekrar yazarım ama bu hikaye şu haliyle bitti zaten. Bitmediğini düşünenler oluyor da. :)

Buradaki Onur'un hikayesi Çifte Kavrulmuş olarak yayında. Neredeyse finale yaklaştık, şimdilik finalini bekliyor. Fulya'nın hikayesi de Bol Köpüklü'de. Maceranın başındayız sayılır. Oralarda bekliyorum sizi. 

Bu macerada bana eşlik ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Kimi zaman siz bana kızıyorsunuz, sitem ediyorsunuz, kimi zaman da ben size ediyorum ama sonuçta hepimiz insanız, inişli çıkışlı yaşıyoruz. Bazen böyle sitemkar olmaktan zarar gelmez diye düşünüyorum. Hem beni anlamanızı da istiyorum. İsteklerinize ve sorularınıza kayıtsız da kalamıyorum.

O zaman nice maceralara. Ama sadece Wattpad'te. ;)

AŞKIN TATLARI SERİSİ

İLERLEDİĞİM, ŞU AN ASKIDA OLAN, DEVAM EDECEK HİKAYELER

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

İLERLEDİĞİM, ŞU AN ASKIDA OLAN, DEVAM EDECEK HİKAYELER.

İLERLEDİĞİM, ŞU AN ASKIDA OLAN, DEVAM EDECEK HİKAYELER

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

YAZMAYI İSTEDİĞİM DİĞER KURGULARIM

YAZMAYI İSTEDİĞİM DİĞER KURGULARIM

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
ORTA ŞEKERLİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin