-18-

22.2K 724 34
                                    

Btw ta písnička tomu dodává dobrou atmošku ;*

Dny plynuly jako voda a já se den ode dne cítila zamilovaněji. Ten jeho pohled, kterým na mě hleděl, ty jeho pronikavé oči, zářivý úsměv a ty jeho jemné polibky. Vše mě na něm tak přitahovalo, až jsem zapomněla, že mě přinutil s ním být. 

Probudí mě jemné šustění u mého ucha. Otevřu oči a pohlédnu na polonahého Logana, co ze zrovna nasoukával do černých kalhot. ,,Někam jdeš?" zachraptím svým klasickým hlasem, co mám po ránu. 

,,Musím skočit do práce, ale brzy jsem zpět a uděláme si hezký víkend," skloní se ke mně a políbí mě na mé rty. 

,,Budu tu čekat," olíznu si své rty a pak se znovu ponořím do peřin. Naposledy na mě pohlédne a pak se sakem v ruce odejde. Po půl hodině se vyhrabu z postele, udělám si ranní hygienu a něco k snídani. S kávou v ruce si sednu do křesla a pustím televizi. Bezhlavě jsem přepínala kanály, až jsem pohledem zavadila o větší knihovnu, co byla hned vedle obrazovky. Odložím hrnek na stolek a přejdu k dřevěné konstrukci. Začnu si prohlížet všechny názvy knížek a prsty přejíždět po jejich mohutných obalech. Pohled mi uvízne na knize se zvláštním znakem. Opatrně ji vytáhnu ze řady knih a prohlédnu si její vzhled. Klasická hnědá a stará kniha. Zhruba v prostředku ji otevřu, ale místo černobílého textu tam najdu černou zbraň. Knihu omylem upustím, spadne a pistole z ní vypadne. Přiložím svou dlaň k ústům a prohrábnu si své rozcuchané vlasy. 

Opatrně to zase uklidím a vrátím na své místo. Pak mě něco napadne. Co když jich tu je v domě víc? Doběhnu do kuchyně a začnu prohlížet jednu skříňku za druhou. A ano. Opravdu jsem našla další. Byla v prázdné krabici od cereálií. Vyběhnu schody a vpadnu do ložnice. Stačilo se jen podívat pod postel a našla jsem další. Zhluboka se nadechnu a prohrábnu si své vlasy. Tohle musí mít nějaké vysvětlení. 

*******

,,Jsem doma!" ozve se z přízemí. S pistolí v ruce začnu scházet jeden schod po druhém. ,,Přinesl jsem nám-" otočí se na mou postavu a ihned se zarazí. Jeho pohled spočine na zbrani v mé ruce. Výraz měl nečitelný. 

,,Povíš mi k tomu něco?" zvednu na něj obočí. 

,,Měl bych? Je to jen zbraň na ochranu," pokrčí rameny a zvedne pohled k mým očím. 

,,A ta v knize taky? Nebo v cereáliích?" vyjeknu. 

,,Dobře. Povím ti to. Celou pravdu," hlesne. Se zájmem na něj pohlédnu. Oči mu potemněli a svaly se mu napnuly. ,,Ty zbraně tu mám opravdu na ochranu," začne. ,,Ale ne před lupiči nebo divokou zvěří," odloží si své sako. ,,Ale před mafií," konečně z něj vypadne. Nechápavě na něj pohlédnu. 

,,Ty jsi něco udělal mafii?" snažím se celou tu situaci pochopit. 

,,Ne tak docela," podrbe se ve svých havraních vlasech. ,,Já patřím do mafie," sklopí zrak na své boty. Několikrát za sebou se mi jeho slova přehrají v hlavě, než mi to docvakne. 

,,Proč jsi mi lhal?" pohlédnu na něj se slzami v očích. ,,Celou tu dobu jsi mi vlastně lhal," uvědomím si a rychle si sednu na schody, jinak bych se sesunula k zemi. 

,,Bylo to pro tvé dobro. Nechtěl jsem tě do toho zatahovat. Stejně jako tvůj otec," vyhrkne a pak se zasekne v pohybu. 

,,Můj otec do ní patří taky?" polknu. 

,,Mrzí mě to Tess," udělá ke mně pár kroků. Rychle se zvednu a zastavím ho. 

,,Já ti začala věřit. Začalo se mi tu líbit a možná jsem se do tebe i zamilovala! Jenže tohle všechno byla jen lež?" zavřu oči a nechám pár slz, aby mi stekly po tvářích. 

,,Všechno ne. I já se to tebe zamiloval. Děláš mě každý den šťastným a konečně se s tebou cítím milovaně. Nechci to vše ztratit," chytne mou dlaň. Rychle mu ji vytrhnu a popadnu mikinu, co visela na věšáku. 

,,Sbohem Logane," šeptnu a vyjdu ven z domu. 

,,Thereso počkej! Neopouštěj mě," doběhne mě a zatarasí mi cestu. 

,,Posral si to a já končí!" vykřiknu a hodím po němu můj zásnubní prsten. ,,Nebudu tu ani vteřinu," znovu mi ukápne několik slz. Odchytnu taxík, co kolem projížděl a odjedu co nejdál od jeho osoby. 

*******

,,Mami," vzlyknu, když se otevřou dveře mého rodného domova. 

,,Zlatíčko, co se stalo?" přitáhne si mě do náruče. 

,,Logan," 


Po nějaké době další kapča ;)

Mine ✔ |book 1|Where stories live. Discover now