„To je rodinná empatie, fakt."

1.7K 203 10
                                    

,,Á, budoucí Rose Malfoyová!" usmál se Albus, když nakoukl do pokoje své sestřenky. Dominique, Lily a Victoire na něj začaly pištět a snažily se ho vytlačit ze dveří ven. ,,Hej! Co - blbnete -"

,,Ženský, co chceš," ozval se za ním George a zazubil se. ,,Poslyš, nechceš jim vymyslet nějakej žertík?"

Albusovi zazářily oči. ,,To je príma nápad! Poslední měsíce jsem toho měl ve škole tolik, že jsem na to absolutně nepomyslel!"

,,Slyšel jsem, že jsi měl spoustu práce s obletováním studentek, ty jeden kulíšku," dobíral si ho George. ,,Vyzkoušel jsi alespoň ten lektvar lásky z -"

,,Georgi! Albusi! Hugo! Okamžitě pojďte dolů!" zakřičela zezdola Molly a oba dva se neochotně vydali dolů.

,,Babi, já už jsem dole," ozval se Hugo a Albus poťouchle šťouchl do George, který se zašklebil.

,,Och, jistě drahoušku. Á, tady jste!" pochválila si paní Weasleyová a zamyslela se. ,,Hmm, Georgi, místo tebe půjde Louis. Jsi už moc starý."

,,Bezva!" zaradoval se George.

,,Babi, já musím, to, no, za Scorpiusem," snažil se z toho vykroutit Albus, ale vložila se do toho Narcissa.

,,U Scorpiuse je právě Draco," oznámila mu.

,,Ajéje, snad nedostává od taťuldy výprask Luciusovou holí," zamumlal si pro sebe Albus a pak zařval bolestí, když ho Lucius praštil holí do ramene. ,,AU! To si děláte -"

,,Nedělám a radši važ slova, jinak dostaneš výprask taky," zasyčel Lucius jako had a pohodil vlasy. Albus si začal třít bolavé rameno.

,,To je rodinná empatie, fakt."

,,Jsem hrozně nervózní," přiznávala Rose právě svým sestřenicím, které byly jejími družičkami, kromě Dominique, ta jí šla za svědkyni. Albus navrhoval, aby si Scorpius určil jako svědkyni tetičku Muriel, ale nakonec to byl on, kdo byl Scorpiusovým svědkem. Nečekaně.

,,Já se ti nedivím," usmívala se Victoire a neustále jí upravovala vlasy nebo šaty. ,,Vypadáš nádherně. Ach, kéž bychom jednou s Teddym taky měli svatbu..."

,,Budete ji mít," mrkla na ni Lily a tvářila se tajemně. Pak se podívala na hodiny. ,,Myslím, že je čas jít."

Dominique koukala z okna a přikývla. ,,Jo jo. Kluci už vedou poslední hosty do stanu."

,,Máma mi vyprávěla o tom, že tu mělo s tátou taky takovou -"

,,Sakra!" vyjekla Rose. ,,Táta! Holky, musíte mi držet palce, abych tu cestu do stanu přežila!"

,,Á, už vidím Scorpiuse," informovala je Dominique a svou sestřenku ignorovala.

,,Kde?!" vyhrkla Rose a hnala se celá nedočkavá k oknu, ale Victoire s Lily ji se smíchem zastavily. Ozvalo se zaklepání na dveře a otevřel zamračený Ron.

,,Ehm, ahoj, tati," pokusila se o úsměv Rose. Její otec jen něco zabručel a ona si povzdechla. Vypadalo to, že se s její volbou partnera nikdy nesmíří.

,,Tak jdeme," pobídla je Lily a společně s Victoire držely Roseinu vlečku. Rose se zavěsila do svého otce a všichni scházeli dolů a kráčeli ke stanu.

Zrzce bušilo srdce a nemohla se dočkat, až Scorpiuse uvidí. Její otec nepromluvil ani slovo a jí to zrovna dvakrát nevadilo.

,,Rosie, počkej," šeptla Victoire a rychle, ale pečlivě, jí nasadila korunku od tetičky Muriel. Zrzka přikývla a pak konečně vešli do stanu.

,,No páni!" hvízdl George a několik lidí se uchechtlo. Abe se k němu hned přidal.

,,Ty si teda bereš kočku, Scorpe!"

•••

Už jen dvě kapitoly do konce😃
Jak se vám líbila ta dnešní? Už aby byl pátek odpoledne!😪 jsem jediná, kdo totálně nezvládá školu, ačkoliv teď prakticky nedělám nic jinýho, než sedím 6-9 hodin ve škole, přijdu domů a zase se učím😀nic nestíháám
-Milka❤

Malfoy VS Weasley ✔ | ˢᶜᵒʳᵒˢᵉ ³Where stories live. Discover now