„Oni si to rozdávají přímo tady v kabinetě?"

2.4K 261 33
                                    

Dveře učebny lektvarů se rozrazily a v nich stál udýchaný Albus. Rose přestala ve výkladu a tázavě se na Albuse zadívala. Když zjistila, že je to on, zamračila se, a z posledních lavic se ozvalo pochechtávání.

,,Jak to - síp - že mi nikdo - síp - nic neřekl?!" vykřikl udýchaně Albus a to už se rozesmála celá třída.

,,Ticho!" okřikla je Rose a pak pohled přesunula zpět na svého bratrance. ,,Albusi, je vyučování. Tady nemáš co dělat -"

,,Můj nejlepší kamarád a sestřenice se budou brát a já tady nemám co dělat? Sakra, Rose, mě nezajímá, že je vyučování. Mimochodem, čau děcka," zazubil se a ležérně se opřel o dveře. Pár páťaček se zachichotalo.

,,Přijď, až bude přestávka," zavrčela Rose. Albus se ale nehnul z místa a ona si povzdechla. ,,Fajn, tak počkej v mém kabinetu."

,,Bezva, aspoň si budu moct s někým pokecat," Albus zvedl palec a vytratil se ze třídy.

•••

,,Dooobrýýý déééén!" vykřikl nadšeně, když vešel do Roseina kabinetu. Snape protočil očima.

,,Už není dobrý." Ale Albus se se širokým úsměvem na tváři posadil naproti němu. ,,Jako nevěřil bych, že to řeknu, ale chyběl jste mi."

,,Vy mně ne."

,,Teď si děláte srandu."

,,Já nikdy nežertuji."

Abe se uchechtl a chystal se hodit si nohy na stůl, jenže Snape to na něm zřejmě poznal, protože po něm střelil nerudným pohledem. ,,Už jste slyšel o tom, že se Scorpius s Rose budou -"

,,Ano, slyšel," odpověděl mu znuděným tónem.

,,Vás mrzí, že na tu svatbu nebudete moct, co?" poznamenal soucitně Albus. ,,Mohl bych vám na ten obřad přenést rám a pak ho sem vrátit, klidně bych to pro vás udělal, abyste o ten zážitek nepřišel -"

,,Vy jste opravdu stejný idiot jako váš otec," odsekl Snape. ,,Tyhle obrazy se nedají přenášet, hlupáku!"

Albus ho ale neposlouchal. Zamyšleně se díval kolem a vypadalo to, jako by něco hledal. Pak se otočil zpět ke Snapeovi a řekl: ,,Pane, nevíte čirou náhodou, jestli tu Rose někde nemá whisky? Nebo aspoň máslový ležák, když nic jiného? Měli bychom tu jejich svatbu zapít..."

Snape si povzdechl. ,,Vy jste opravdu idiot."

Chlapec se zvedl ze svého místa, ignoroval jeho poznámku a otevíral různé skříňky. Když se podíval do kotlíku, tiše vypískl a s lišáckým úsměvem vytáhl -

,,No to jako vážně? Oni si to rozdávají přímo tady v kabinetě? Fíha!"

,,Albusi Severusi Pottere, musíš mi lézt do hodin kvůli -" spustila Rose, jakmile otevřela dveře a zarazila se, když spatřila to, co její bratranec držel v ruce. Otočil k ní hlavu a zubil se.

,,Teda Rose, ty se nezdáš! Rozdáváte si to přímo tady? Před profesorem? Přizvete ho někdy k sobě -"

,,Ty idiote!" křikla na něj Rose. Nic víc k tomu ale neřekla.

,,Há!" vysmíval se jí Albus. ,,Takže je to pravda! Rozdáváte si to přímo tady! Kde všude, abych tak věděl, čeho se nemám dotýkat? Na stole? V kotlíku? Na zemi? Měl bych si pořídit návleky."

,,Pottere?" ozval se tiše Snape a propaloval ho černýma očima. V duchu se ptal sám sebe, jak někdo může být tak velký idiot. ,,Vy jste slečně Weasleyové vstoupil do hodiny lektvarů?"

,,Ehmm," protáhl Albus a poškrábal se na zátylku. ,,No... tak trochu..."

,,Vy máte takové štěstí, že jsem mrtvý!"

,,Jo, já vím, kdybyste nebyl, uvařil byste mě v kotlíku."

•••

Jako upřímně, nejvíc miluju momenty Abe+Severus😂😂
Vy jste úplně skvělíííí!♥♥děkuju za tak úžasnou odezvu, ani nevíte, jak mě to potěšilo!♥
Budu moc ráda za vaše názory♥
A napište mi, co byste tu rádi četli, jestli třeba momenty Malfoyovi VS Weasleyovi, v Bradavicích, Rose a Scorpius a tak, cokoli vás napadne☺
-Milka♥

Malfoy VS Weasley ✔ | ˢᶜᵒʳᵒˢᵉ ³Where stories live. Discover now