„Pane profesore, já vás prostě miluju."

2.3K 234 48
                                    

,,No zatraceně," šklebil se Scorpius na svou zlomenou ruku, kterou mi každou chvílí měli dát u sv. Munga do pořádku. Zvedl hlavu a pohledem se setkal s tím Jamesovým. Kapitán se tvářil znepokojeně a blonďák věděl, co mu běží hlavou: Scorpius nebude moct nějakou dobu hrát famfrpál. ,,Fakt mě to mrzí, Jamesi -"

,,Mohlo se to stát každému," ujistil ho James a pousmál se. ,,Viděl jsem, jak ses zapáleně hnal za zlatonkou. A ten potlouk holt..."

,,Mrzí mě to," vzdychl si Scorpius a pak se zakřenil. ,,Ještěže máme ty náhradníky."

,,Tak, pane Malfoyi," zašvitořila jedna z léčitelek, ,,minimálně měsíc tu ruku nesmíte zatěžovat. Takže žádný famfrpál!"

•••

,,Ty jsi něco udělal Scorpiusovi!" vykřikl Albus, který čekal před nemocnicí sv. Munga, odkud vyšel jeho starší bratr James a Scorpius. ,,Co to sakra -"

,,Spadl jsem z koštěte," zašklebil se blonďák a Albus se na svého bratra podíval se zúženýma očima.

,,No jen aby. Můj nejlepší kámoš má před svatbou! Chudinka Rose už se Snapem probírá, jaký si vezme šaty na svatbu! Rose, ne Snape." Scorpius se rozesmál.

,,Chudák profesor Snape," podotkl starší Potter a Albus si odfrkl.

,,Jakej chudák? Já myslím, že je šťastný, že mě mohl konečně poznat."

,,To určitě."

,,Tak my jdeme!" zavelel Abe a vzal svého kamaráda za zdravé předloktí. ,,Musíme do Bradavic, Rose už je celá nedočkavá. Zatím!" A přemístili se pryč. Scorpius se bolestně zašklebil, ale pak se usmál, když pohlédl na majestátní hrad. Konečně se zase uvidí s Rose. ,,Poslyš, králi škorpionů... mám na tebe takovou otázku."

,,Ano?" pobídl ho Scorpius, když se rychlým krokem vydali k hradu.

,,Proč jsem v kotlíku v kabinetu Rose našel kondom? Díky Merlinovi, že byl nepoužitý," spráskl rukama Albus a Scorpius zamrkal.

,,My nic -"

,,Jasně, to tak. Takže mi chceš říct, že to Snape tam ten kondom dal? No jasně. Je to obraz. A s kým by navíc spal? Se mnou asi těžko. I když jako musela to pro něj být lákavá představa... jsem tak skvělý člověk..." zauvažoval Albus a Scorpius se uchechtl.

Když konečně došli ke kabinetu profesorky Weasleyové, Scorpius bez klepání vtrhl dovnitř a Albusovo: ,,Co kdyby tam byla jen v podprsence!" ignoroval. Zrzka seděla u stolu, něco škrábala na kus pergamenu a vzhlédla. Rozzářila se, když svého milovaného blonďáka spatřila, ale pak se zděsila, když spatřila jeho ruku.

,,Panebože! Scorpiusi, co se ti stalo? To je hrozný!" ihned k němu přiběhla a on ji místo odpovědi políbil.

,,No fuj. Jste nechutní," zašklebil se Abe a sedl si kousek od portrétu profesora Snapea, který protočil oči. ,,Rose má vlastně pravdu. Vypadáš hrozně."

,,Říkala jsem, že je to hrozný, ne že vypadá hrozně -"

,,Furt vypadám líp než ty," mrkl na svého kamaráda Scorpius a zdravou rukou objímal Rose kolem pasu, která se k němu tulila.

,,To není možné," zavrtěl hlavou sebevědomě Albus. ,,Jsem nejlepší."

,,Dovolím si nesouhlasit."

,,Dobře, já vám to dovoluji. Och, vy jste vlastně ten nejlepší. Ale o to místo se dělíme spolu."

,,Raději bych -"

,,Já vím, raději byste zemřel."

,,Handrkují se jako staří manželé," zašeptal Scorpius Rose do ucha a ta se pobaveně uchichtla. ,,Mimochodem, ty už vybíráš šaty na svatbu? Prej ti profesor Snape pomáhá."

Albus se na Malfoye nevěřícně podíval. ,,Scorpiusi, ty jsi někdy takový blonďák!"

,,Někdy? Vždycky."

,,Slečno Weasleyová?" oslovil ji tiše profesor a když se na něj podívala, ušklíbl se. ,,Vezměte si černé šaty."

Potter se zachechtal. ,,Pane profesore, já vás prostě miluju."

,,Já vás ne."

•••

Tak další kapitola je na světě! Snad se vám líbila, mně osobně se ty kapitoly zdají nudný:'D
-Milka❤

Malfoy VS Weasley ✔ | ˢᶜᵒʳᵒˢᵉ ³Kde žijí příběhy. Začni objevovat