12. kapitola

1.2K 67 2
                                    

Jednoho rána konečně zase spatřili zemi, ale bez větru, který by je pořádně poháněl, se k němu dostali až k večeru. Vypadal neobydleně, ale byl celý zelený a tím pádem i plný vody a jídla, takže bylo jasné, že se tam zastaví, i kdyby nutně nemuseli. Námořníci by se měli na chvíli dostat z lodi, a navíc čerstvé potraviny určitě nikoho neurazí. A už vůbec ne nějaká pečínka. I proto si Chimney sbalila luk. Nelovila už dlouho a potřebovala procházku po lese, sama samotinká, akorát zajíci kolem ní a třeba i srnka, když bude přát štěstí. Doopravdy se těšila. Pomohla Lucce a Gael najít nějaké podložky na spaní, deky a pod hlavu si vzaly košile, jen Gael půjčily polštář.

Sotva byli na mělčině, Chim vyskočila z loďky a utíkala prohlédnout pláž. Nikde žádné stopy neviděla ani nic neslyšela, tak se porozhlédla mezi velkými kameny a posunula se blíže k lesu, ale ani tam neslyšela nic jiného než obvyklý šramot lesa, na který byla zvyklá. Vrátila se k loďkám, které zrovna námořníci vytáhli na pláž.

„Vypadá neobydleně. Nikoho jsem neslyšela a nikoho jsem neviděla. Ani to nevypadalo, že by tudy někdo vůbec chodil. Pokud tady někdo žije, sem moc často nechodí."

Kaspian přikývl. „Díky, Chim. Rozestelte si a projděte pláž, zda neuvidíme něco dál na pláži. Pak se můžete vrátit a půjdeme spát. Podrobněji prohledáme ostrov ráno."

Námořníci přikývli a během chvíle se každý vydal trochu jinou cestou, pár jich i zamířilo do lesa, ale během půl hodiny se všichni vrátili hlásili, že je vše v pořádku.

Dívky si ustlaly u sebe, Gael spala mezi Luckou a Chim. Chim byla se svým místem dokonale spokojená – viděla z něj na Edmunda a Kaspiana. Kaspiana tak mohla hlídat a Edmundem se mohla kochat. Dívky si povídaly déle, než byly zvyklé, smály se a hihňaly, ale poté i ony začaly být unavené. Tábor utichl. Chim se podívala směrem ke Kaspianovi, který už spal. Edmund se zrovna přikryl, ale když viděl, že na něj Chim dívá, usmál se a popřál jí dobrou noc. Chim zrudla, protože ji Edmund nachytal kochat se. Přání mu ale oplatila a rychle se otočila na druhý bok a děkovala Aslanovi, že je tma a Ed ji nemůže vidět.

Chim probudil brzy ráno výkřik. „Lucko? Lucko!" Chim ihned vyskočila a sáhla po luku se šípy. Během vteřiny měla jede založený a mířila směrem k hluku – přímo na Edmunda. Luk zase sklonila a zmateně se rozhlédla. Co se to děje? Všichni se rychle probouzeli a oblékali.

„Lucka. Není tu. Někdo ji unesl," ukázal na obrovské stopy, které byly obtisklé v ranním chladném a mokrém písku. Chim chápavě přikývla a rychle popadla Gael. „Zůstaneš tady s pár námořníky, ano? My půjdeme najít Lucku." Gael nijak neodporovala, popadla své věci a odtáhla je blíže k vodě. Chim se mezitím stačila i obout a pustila se za Edem.

„Chim, mohla bys...?" poprosil ji Edmund a ona přikývla. Byla zvyklá stopovat zvířata a může stejně tak dobře stopovat jakékoliv jiné stvoření. Vydala se jako první a pečlivě prohlížela každý centimetr země před sebou. Šedá ranní obloha jí práci neusnadňovala, ale nestěžovala si, už stopovala i za horších podmínek.

„Tudy," zavelela potichu a všichni ji následovali. Opatrně postupovali lesem poměrně dlouho. Když vyšli z lesa, už bylo o dost jasněji. Nacházeli se na podivné louce či v okrasné zahradě. Země byla se vlnila v prapodivně pravidelných kopečcích, které tvořily malá údolíčka, kterými se Chimney, Kaspian a další bezhlasně pohybovali. V zorném poli jim překáželi spirálovité stromky, které byly bezchybně zastřihnuté.

„Kaspiane. Lucčina dýka," zavolal Ed potichu. Chim i Kaspian se k němu vydali. Ano, doopravdy to byla Lucky dýka. Vyměnili se pohledy. Co se tu stalo?

Než stačili cokoliv říct, ozval se svist a za ním další. Edmundovi u nohou přistál oštěp. Další minul Chimneyina záda a další se zabořil do trávy mezi dvěma námořníky. Ozval se polekaný křik a všichni se otočili směrem, odkud oštěpy létaly, ale nikdo tam nebyl. Než se stačila Narnijská skupinka vzpamatovat, ozval se zvláštní hluboký hlas. „Stůjte nebo zemřete!"

Meant to be together (Letopisy Narnie / Edmund / CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat