1,5 jaar

2 3 0
                                    

Ik lig tegen Vince aan. De gordijnen zijn nog dicht en verstoppen wat hier vanachter is gebeurd. "Luister Vince, ik wilde je iets vragen." "Zeg maar." Ik lig op zijn borstkas en heb mijn handen op mijn buik, met die van hem over die van mij. "Ik zou graag met je verder gaan." "Maar..." "Maar dat gaat niet van een afstand." "Please maak het nou maar gewoon af." "Wil je bij me komen wonen?" "Maar natuurlijk! Ik dacht dat je wat anders ging zeggen." "Zoals?" "Dat je het uit wilde maken ofzo."
Hij beschouwd je dus als zijn vriendin.

2 jaar

Schattig hoe binnen een half jaar onze meiden zo met elkaar kunnen opschieten. Ik loop naar de keuken waar Vince staat te koken. Ik ga achter hem staan en knuffel hem, zachtjes geef ik kusjes in zijn nek. "Hallo liefje, hoe is het?" "Ugh." Ik ben ziek en totaal niet blij, ik spuug bijna de hele dag door. "Zeg nu je zoveel over moet geven bedacht ik me over wat je me vertelde." "Hum." "Dat je ook zo ziek was tijdens je zwangerschap, en toen bedacht ik me, die tweede nacht hebben we niks gebruikt." "Echt waar Vince?" Hij draait zich om. "Probeer nou maar gewoon, ze liggen in de kast, vandaag voor je gehaald." "Ugh." "Je neemt er gewoon één punt uit Jamie." Ik zucht en pak er één. "Nu blij." "Ja." Ik geef hem een boze blik. Dan ga ik naar de wc en neem ik de test.
Na dat alles loop ik terug naar de keuken en laat ik de test zien. ➕➕
"En dat betekent." Ik kijk hem aan met zo'n verdrietige blik. "Ik ben weer zwanger." "Wat is daar erg aan? Dat is geweldig." "Ik weet niet of ik klaar ben voor nog een kind." "Want?" "Mijn baan, ik wil werken." "Jamie, we komen er wel uit." Hij neemt me in zijn armen. "Het komt wel goed." Dan rennen Lilly en Kiki gillend door de kamer. "Toppe, toppe!" Gilt Kiki. "Lilly stop jij ook even." Ze kijkt me aan. "Oké mama." Sinds een paar dagen noemt ze me mama. Het voelt best goed. Kiki loopt naar me toe en knuffelt mijn been. "Wat is er dan mopje." Ik hurk neer. Ze slaat haar armen om mijn nek. Ik til haar op en loop naar de tafel. "Het eten is bijna klaar." Ik zet Kiki in haar stoel. "Ga jij ook zitten Lilly?" Ik dek de tafel en Vince zet het eten op tafel. Met een kusje op mijn hoofd ga ik naast Vince zitten. Hij gaat naast Kiki en mij zitten. "Dada?" "Ja Kiki?" "Mama en jou twouen?" Hij kijkt me aan. Hij legt een doosje voor me neer en opent het doosje. "Ik heb een ring voor je gekocht." Ik kijk verbaasd als hij ineens zijn stoel opzij zet en voor me knield. "O my god Vince." "Lieve Jamie, wil je alsjeblieft met me trouwen, je maakt me zo gelukkig." "Maar natuurlijk." Zeg ik door mijn tranen heen. "Oh Vince." Ik knuffel hem en kus hem. Hij schuift de ring om mijn vinger. "Hij is prachtig." "Weet ik." We moeten lachen.
De rest van de avond liggen we lekker met z'n alle op de bank film te kijken.

Het is de volgende dag en ik doe mijn warme roze winter trui en mijn skinny jeans aan. Dan loop ik naar beneden en zet Kiki in de buggy. "Ben jij ook klaar?!" Schreeuw ik naar boven. Vince wilde nog even en luchtje op doen. Ik zie Lilly naar beneden komen. "Hallo mopje." Ze loopt naar de deur. "Gaan?" "Wacht even op papa." En Ja hoor daar komt hij. Hij kust me op mijn wang. Ik ruik zijn parfum, het is een metaal achtig luchtje maar heeft toch wat zachts, ik vindt deze zo lekker. "Laten we gaan."
We lopen naar mijn ouders en hebben zijn ouders daar ook naartoe gevraagd, net als Cassy, haar ouders, en Vince z'n broer en zus. Emma ging met cassy mee. Ze is 17 en nog steeds samen met Cassy. Cassy woont inmiddels bij haar ouders. Emma woont nog thuis.
We komen aan. Ik bel aan. Cassy doet open. "Hai girl, je hebt er wel een feest van gemaakt hoor." We lopen naar binnen. Ik haal Kiki uit de buggy en samen lopen we binnen. Vince sluit de deur.
En dan staan we met z'n vieren voor onze families en vrienden. "We hebben dubbel goed nieuws." "Maar eerst vertellen we dat we gaan trouwen, Vince is gister heel romantisch door zijn knie gegaan." Alle families gillen en mensen knuffelen me. Dan is het tijd voor de groepsfoto, dat ik mijn leukste verrassing. "Okay iedereen klaar." Vince en ik staan achter de camera. "Okay op één zeggen jullie allemaal Jamie is zwanger." "3, 2, 1." Iedereen roept. "Jamie is zwanger!" We maken een foto. En ineens zie ik Cassy geschrokken mijn kant op kijken. "Wacht." Haar ogen gaan tinkelen. "Waaaaaaaaah je gaat trouwen en krijgt nog een kindje!!!!" Ze knuffel me. En dan ineens heeft de hele familie het door. We worden van alle kanten gefeliciteerd. "Mama!!!!" Ik draai me om en zie dat Lilly voor de kast staat. "Lilly wat zit er in dat kastje, toch niet je zusje?" "Jawel." Zegt ze trots. Ik open de deur en vindt een boze Kiki. Ik moet lachen en bevrijd haar.
"Kom op niet meer doen he Lilly." Ze schud haar hoofd. "Nee mama." "Goed zo."


Ieeeeeeeeee nog maar 1hoofdstukje, ik ben zoooooooooooooo blij. Mijn nieuwe boek is ook al zo goed bezig... En wordt een stuk langer.. Suggesties zijn altijd welkom. Oh en vergeet niet te stemmen.
Xxme.

Boys whatever. Friends foreverWhere stories live. Discover now