Courtney szerepe Kurt halálában

474 38 5
                                    

Szóval, ez a tényekre épülő saját elméletem. A legtöbb információt a Soaked In Bleach-ból vettem, a képeket random oldalakon találtam.

Kezdjük csak a száraz tényekkel:

Kurt és Courtney házassága megromlott, de ezt nem teregették ki a nyilvánosság elé. Mikor Kurt megszökött a rehabról, Courtney 13 hívást hagyott neki, ideges hangvételű hangüzenetekkel, de amikor Tom Grant erről kérdezte, azt mondta egyetlen egyszer hívta fel. Tom egyébként egy Dylan nevű kollégájával dolgozott, aki később egyre több időt töltött Courtney-val, és együtt is drogoztak.
Amikor Tom először meglátogatta Courtney-t, éppen a dílerével volt, szinte teljesen áttetsző ruhában, és egyértelműen drogozott előtte. Későbbi találkozásaik alkalmával is hasonlóan viselkedett, és többször emlegette, hogy Kurt el akar válni. Látszólag ez nagyon megviselte, és sokat sírt is emiatt. Egy idő után azonban a bánata átcsapott dühbe, és azt hajtogatta, hogy ha elválnak, meg fog bizonyosodni róla, hogy Frances vele maradjon, és a közös tulajdonok nagy része is az övé legyen. Courtney emellett nagyon féltékeny típus volt, és nem bírta elviselni, ha Kurt-nek más nő volt a közelében.
Courtney sokszor említette, hogy Kurt-nek fegyvere van, nagyon aggódik a férje miatt, aki öngyilkos hajlamokkal rendelkezik, és próbálta is megölni már magát. Ezzel arra az esetre utalt, amikor Kurt túladagolta magát a gyógyszerével, majd alkohollal öblítette le, és emiatt kórházba kerül. Az orvosok azonban megerősítették, hogy ez nem volt öngyilkossági kísérletnek tekinthető; nem vett be annyi tablettát, valamint az egészet csak féltékenységből csinálta, amiért Courtney-nek megfordult a fejében, hogy megcsalja. (Kurt egészen kis kora óta érzékeny volt a vele szemben tanúsított tiszteletlen, vagy ahogy ő fogalmazott "megalázó" viselkedésre.)
Courtney elutazott, azt mondta "el kell intéznie egy pár ügyet", és meghagyta a magánnyomozónak, hogy nézzen be ebbe és ebbe a helyiségbe, mert szerinte Kurt ott tartja a fegyvert. Amikor azonban erről kérdezték ezelőtt, azt mondta, fogalma sincs, hol tarthatja azt. Courtney később a búcsúlevél megtalálásakor azt is mondta, hogy az ágyában, a párnája alatt találta azt, azonban Tom Grant átfésülte az ágyat, és felforgatta a matracokat, ott pedig nem talált semmit. Ekkor már lehetetlen volt, hogy esetlen a két alkalom között került oda, ugyanis az orvosok szerint Kurt akkorra már halott volt. Ezen felül az is gyanús volt, hogy Courtney apja, Cali állítólag a házban tartózkodott amikor Kurt öngyilkosságot követett el. A nyomozók megkérdőjelezték azt  is, hogy hallotta-e a lövést, és őt is gyanúba keverték, azonban Cali azt vallotta, hogy a saját lánya ölte meg Kurt-öt.

A helyszínen egyébként sokkal több bizonyíték volt arra, hogy valójában nem lehetett Kurt halála öngyilkosság: az első és talán leglényegesebb az a kábítószermennyiség, amit Kurt vérében találtak. Három ember halhatott volna bele abba a rengeteg heroinba, amit beadott magának a halála előtt, és a szakértők megerősítették, hogy lehetetlen, hogy Kurt ilyen állapotban fel tudta volna emelni a fegyvert, és lelőni vele magát. Valamint annak sincs értelme, hogy miért akarta volna lelőni magát, amikor ilyen mértékű túladagolásba hamarosan úgyis belehalt volna. Az sem elhanyagolható, hogy a fegyver, amivel az öngyilkosságot vélhetőleg elkövette nem egy kézi pisztoly volt, és már a helyszínen biztossá vált, hogy abban a pozícióban, ahogy félig feküdt, nem érte volna el a ravaszt, hogy lelője magát (maximum a lábával, de ahhoz le kellett volna vennie a cipőjét, azonban ezt nem tette). Egy másik részlet, amihez sokkal kevésbé értek, ezért nem is fogom hosszasan taglalni az az, hogy Kurt bal kezében volt a fegyver, amikor megtalálták, azonban a golyó (vagy legalábbis a fegyver egy része), ami kilökődik, ha elsütik, a jobb oldalán volt. Ezt a kiérkező nyomozók lehetetlennek találták, az egyetlen értelmes magyarázat az lett volna rá, ha a darab a levegőben visszafordul, és a másik oldalára esik le, vagy Kurt térdéről visszacsapódik, és pontosan a mellette lévő táskán landol, amire szintén nem volt túl sok esély.

Kurt Cobain élete és halálaWhere stories live. Discover now