Előszó

491 38 6
                                    

Mint az már a címből is egyértelmű, ezúttal valami komolyabba kezdtem bele, mint a fanfiction írás. Sokan a mai fiatalok közül elszalasztják a lehetőséget, hogy megismerkedjenek a legendás előadókkal, pedig az ő munkásságuknak köszönhető a mai zene kialakulása, hiszen rengeteg más művészt inspiráltak. Az már más kérdés, hogy ők maguk mit szólnának ahhoz, hogy milyen irányba halad a zene. A legtöbben az én generációmból nem ismerik a Nirvanát. Persze, hírből mindenki hallott róla, és a Smells Like Teen Spirit szintén legendásnak számít, de én nem erre gondolok. 15-16 éves lányok divatból hordják a Nirvanás pólót, miközben semmit sem tudnak az együttes munkásságáról. Vannak, akik azt sem tudják, hogy együttesről van szó, nem egy márkáról. Aztán ott vannak azok is, akik már egy kicsivel beljebb ástak a témában, csak odáig már nem jutottak el, hogy Kurt Donald Cobain nem az egyetlen tagja az együttesnek. Semmi baj. Mert ez a könyv habár magáról Kurt-ről fog szólni, az ő életéről, munkásságáról, és a legvitatottabb dologról, a haláláról, a Nirvanában betöltött szerepét semmiképpen sem fogom kihagyni. Hiszen ez is az élete része volt. Nagyon nagy része.

Akik eddig csak a fanfiction-jaim alapján ismertek, azoknak kicsit meglepő lehet ez a hirtelen váltás (nos, nem annyira, olvastad már a bemutatkozáshoz írt idézeteket?), de ez a kis kitérő nem jelenti azt, hogy befejeztem az írást (most mindenki eldöntheti, hogy ez egy jó vagy egy rossz hír). Viszont mivel hatalmas Nirvana rajongó vagyok, gondoltam teret adok ennek is, aztán majd meglátjuk. Lehet, hogy olvasni fogják, lehet, hogy nem.
Self promo-t most csak erkölcsből nem teszek ide (de azért tudjátok, hol találjátok *suttog* the good shit), azonban remélem, hogy ez a könyv is elnyeri a tetszéseteket.

Gondolom nem ártana megjelölnöm a forrásokat is, de azt hiszem mind tudjuk, hogy körülbelül akárhol megtalálhatóak ezek az információk a neten. Az egyetlen dolog, amit még érdemes leszögezni az az, hogy elég sok rész készült filmek alapján: a Soaked In Bleach és a Montage of Heck nagyon sokat segítettek, meg még egy pár interjú, videofelvétel, de ezeket úgyis be fogom illeszteni oda, ahova kell. Itt szeretném kreditelni Tom Grant-ot, aki a végletekig kitartott, nem engedett az álláspontjából, és megadta nekünk a lehetőségeket, hogy bepillantást nyerjünk a munkája eredményeibe. Habár az elméletét mégsem sikerült végigvinnie, azt hiszem ő tett a legtöbbet az ügy érdekében.

 Habár az elméletét mégsem sikerült végigvinnie, azt hiszem ő tett a legtöbbet az ügy érdekében

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Kurt Cobain élete és halálaWhere stories live. Discover now