Még nincs vége

397 33 7
                                    

Szóval ezek eddig mind csak tények voltak. De a történet itt még nem ér véget, 23 évvel Kurt halála után sem tisztázottak a körülmények, és rengeteg őrült összeesküvés elmélet látott napvilágot az évek során. Itt van pár a legnépszerűbbek közül:

1. Kurt megrendezte a halálát és elmenekült

Kurt utált híres lenni, és mindenáron szabadulni akart ettől az élettől, de sokak szerint nem a halált választotta menekülésképpen. Vannak, akik hisznek abban, hogy Kurt valójában nem halt meg, hanem az egészet csak megrendezte, és új életet kezdett a világ egy másik pontján. Ezt alátámasztják azokkal a Kurt-re hasonlító előadókkal, akik tehetségkutatókban lépnek fel, valamint a ténnyel, hogy egyedül a helyszínen talált jogosítványa alapján azonosították a holttesttét, mivel a feje felismerhetetlen állapotban volt.

2. Űrlények vitték el

Oké, ehhez nincs hozzáfűznivalóm, de nem kevés ember elhiszi ezt, és még bizonyítékokat is gyűjt.

3. A CIA akart megszabadulni tőle

Habár ennek is elég kicsi a valószínűsége, mégis vannak, akik népszerűsítik ezt az elméletet. Bizonyítékként Kurt intelligenciájára hivatkoznak, amit a CIA veszélyesnek tartott, valamint a heroinfüggőségére.

4. Illuminati...

Igen, komolyan léteznek emberek, akik ezzel magyarázzák.

Igen, komolyan léteznek emberek, akik ezzel magyarázzák

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

5. Egyszerűen csak öngyilkosság volt

Az öngyilkosság a hivatalosan elfogadott magyarázat, ami miatt lezárt ügynek tekintik a halálát. Elvileg minden stimmelt hozzá, és bizonyítékként elég volt Kurt életmódját felhozni: a heroinfüggőség és a depresszió együttesen okozhatta az énekes végét, ráadásul ő maga is sokszor gondolt az öngyilkosságra, és a hajlamai öröklöttek voltak.

6. Courtney Love ölte meg

Azt hiszem, ez a legnépszerűbb elmélet, amit én magam is vallok, így erről részletesebben fogok majd írni. A helyszínen talált bizonyítékok mind gyilkosságra következtethetnek, ha megfelelő szögből nézzük őket, és a Courtney által felbérelt magánnyomozó maga is ebben hitt, így szembement az ügyfelével, és annyira biztos volt az elméletében, hogy megfogadta, még a nyomozás lezárása után is folytatni fogja a bizonyítékok tanulmányozását. Bár közvetlen bizonyítékok hiányában elméletét nem sikerül végigvinnie, és az ügyet végig öngyilkosságként kezelték, az általa összegyűjtött bizonyítékok annyira meggyőzőek voltak, hogy filmet is készített belőlük (Soaked in Bleach).

 Bár közvetlen bizonyítékok hiányában elméletét nem sikerül végigvinnie, és az ügyet végig öngyilkosságként kezelték, az általa összegyűjtött bizonyítékok annyira meggyőzőek voltak, hogy filmet is készített belőlük (Soaked in Bleach)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Kurt Cobain élete és halálaWhere stories live. Discover now