Ανθή - Νάσης...

1.1K 155 81
                                    

«Ας με άφηνες να σου έλεγα...».

«Ασ' τα αυτά, πες μου, θέλω να μάθω, σε παρακαλώ, πρέπει να μάθω!», τον τράνταζε τώρα από τα μπράτσα, ενώ εκείνος με ένα πήδημα κατέβηκε από το περβάζι και στάθηκε όρθιος μπροστά της.

«Γιατί τώρα Βάλια; Δε σου βγαίνει με τον αδερφό μου, γι' αυτό; Είναι πολύ ζηλιάρης για τα γούστα σου ε;», της έλεγε με νικητήριο βλέμμα.

«Πρέπει να μάθω σου λέω, πρέπει να ακούσω τι ήταν αυτό που ήθελες να μου πεις. Εσύ δεν είσαι εκείνος που μου έδωσες μία τελευταία ευκαιρία;», γρύλιζε, ενώ έμοιαζε σαν να μην άκουγε αυτά που της έλεγε εκείνος.

«Ναι, στην έδωσα, όμως θέλω πρώτα να μου πεις... Γιατί θέλεις τώρα να μάθεις την αλήθεια, ε; Τον βαρέθηκες, με θέλεις πίσω, το μετάνιωσες, μ' αγαπάς, γιατί γαμώτο θέλεις τώρα να μάθεις, γιατί;».
Ήταν εκείνος που της φώναζε τώρα, κουνώντας πέρα δώθε τους καρπούς της.

Το μυαλό της είχε θολώσει... Όλες αυτές οι θεωρίες πως ο Ανδρέας ήξερε για εκείνους, όλη η πίεση του Χριστόφορου, είχαν προστεθεί τώρα και οι απειλές της Μαριάνθης... Ένιωθε πως σε λίγο θα σάλευε το μυαλό της...

Δεν ήξερε τι ήταν αυτό που ήθελε πια, ίσως μόνο την ηρεμία και τη γαλήνη της.

Και πως θα τα βρεις μακριά από το Χριστόφορο Βάλια; τη ρωτούσε το υποσυνείδητο της.

«Δεν ξέρω άσε με, πες μου, άσε με...», έλεγε εκείνη σαν τρελή.

«Ε λοιπόν όχι, εγώ σου άνοιξα τα χαρτιά μου! Πρώτα θα μου ανακοινώσεις την απόφασή σου και μετά θα σου πω τι συνέβη εκείνη τη νύχτα. Για να δω τώρα Βάλια... με εμπιστεύεσαι όσο θα έπρεπε, όσο αξίζω...;».

Την προκαλούσε, τρελαίνοντας κι άλλο το μυαλό της!

«Δεν έχω αποφασίσει...».

«Έχεις...», της είπε με σιγουριά.

«Σου είπα όχι, άφησέ με επιτέλους, άσε με...»γρύλισε, ενώ τράβηξε τα χέρια της, ελευθερώνοντας τα από τα δικά του και με μία απότομη κίνηση άνοιξε την πόρτα και ξεχύθηκε τρέχοντας στο διάδρομο, ενώ πίσω της άκουσε στο βάθος τα βήματα του Χριστόφορου που την ακολουθούσαν.

Δεν κοιτούσε πίσω της, μόνο έτρεχε...

Μια πόρτα που δεν την είχε συναντήσει ξανά, βρέθηκε μπροστά της και την άνοιξε, βρίσκοντας την ευκαιρία να ξεφύγει.

Καρτερώντας το φεγγαρόφωτοΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα