14. Kitabını Okuyorum Sen de Benimkini Okur musun?

1.4K 164 62
                                    

Bu mesajlara hastayım işte. Zaman zaman oluyor böyle şeyler. Bakıyorum ard arda voteler geliyor sonra takip geliyor üstüne bir de mesaj çakıyor kitabını okuyorum sen de benimkini okusana diye.

Tamam sağolun okuyorsanız eyvallah çok teşekkürler kitabımı okuyan herkes benim için değerli. Ve genelde takip edeni de takip ediyorum sonuçta incilerim dökülmeyecek takip etmekle.

Ama;

Sırf benim kitabımı okuyorsun diye ben de senin kitabını okumak zorunda değilim! SADECE BEN DEGIL, KIMSE BUNA MECBUR DEGIL!

Ben zaten kitaplarımı okuduğunu bildiğim ve yorum yapan kişilerin kitaplarına bakıyorum. Ancak okumaya mecbur degilim çünkü;

1. Kitabımı okuyan herkesin kitabını okumaya vaktim yok.

2. Vaktim olsa dahi yine de okumak zorunda değilim çünkü bana hitap etmiyor olabilir.

3. Çok iyi kitap olsa dahi belki de konu ve içerik olarak okumayı sevdiğim bir tarz değildir.

4. Noktalama işaretlerine ve yazım kurallarına uymayan hiçbir kitabı okumam, yazarı benim kitabımı okusa dahi.

Yani lütfen kimseye ben senin kitabını okuyorum sen de benimkini okusana diye mesaj atmayın. Ya da ben seninkini okuduğum halde sen neden benimkini okumuyorsun diye hesapta sormayın.

Siz, sizin kitabınızı okuyan herkesin kitabınızı okuyor musunuz? OKUMAYIN ZATEN!

Siz de mecbur degilsiniz. Lütfen bu kişi benim kitabımı okuyor ben de okuyayım diye bir düşünceye girmeyin. Her şey karşılıklı değil. Beğenmediğiniz ya da size hitap etmeyen kitapları okumayın. Kimseyede kendini mecbur hissettirecek tripli mesajlar atmayın. Çok rahatsız edici.

Benim de bir sürü beğenerek okuduğum kitap var ancak yazarları benimkini okumuyor. Ne yapayım yani? Hesap mı sorayım? Komik olmayın ya.

Bu okuma işi karşılıklı değil arkadaşlar. Kimseye bunu dayatmayın ve sadece sevdiğiniz, size hitap eden kitapları okuyun.

Umarım bu bölümde anlatmak istediklerim yanlış anlaşılmaz.

Kahrolsun Bazı YazarlarWhere stories live. Discover now