3. Yazar havasına girenler

2.9K 244 205
                                    

Bir kaç hafta önce falandı. Tarihi kurguda güzel bir kitap buldum okuyorum. Baktım son bölümlere dogru yazarın kaleminde bir değişiklik, bir isteksizlik var belli. Sonradan anlaşıldı. Yazar final yazamıyorun diye duyuru yapmış.

Haydaa!

Onca okumuşuz beğenmişiz istekle sayfaları çevirmişiz (ki ben hepsini 1 günde okumuştum) bir bakıyorum ki yazar final yazmayacağını söylüyor.

Siz ne hissederdiniz? Ben hayal kırıklığına uğradım.

Neyse asıl mesele bu değil oraya geliyorum.

Bazı okuyucular haklı olarak tepki göstermişler beğendik okuduk voteledik karşılığı bu mu diye?

Haksızlar mı? Bence hayır. Çok sevdiğiniz bir kitabın sonuna geldiğinizde yazarın ben son yazamıyorum yaa diyişiyle karşılaşsanız siz ne hissederdiniz?

Okurlara kızamıyorum çünkü ben de aynı şekilde hayal kırıklığı içerisindeydim.

Peki yazarın bu okurlara tepkisi neydi?

Siz yazmaktan ne anlarsınız? Havalarına girdi yazar bazı yorumlara verdiği cevaplarda.

Sanki dünya üzerindeki en iyi yazar kendisiydi de bir o biliyordu yazmanın ne demek olduğunu. Canım senin burnun ne zaman çıktı kaf dağına, yoksa hep orada mıydı?

Ayrıca 100 bilmem kaç bin okuyucuya rağmen yazar kitabıma değer veren 3-5 kişi dışında başka kimseyi göremiyorum diyordu verdigi başka bir cevapta.

Pardon biz iskele babası mıyız? Onca insan okumuş oylamış yorum yapmış bunlar senin gözünde değerli değil mi?

Milyon okuma olamadın diye mi kırıldı hevesin? Egonu yeterince besleyemedin mi yazmak için?

Bunları yazan birinin okuyucuya değer verdiğini düşünmüyorum.

Oysa kitabınızı takip eden okuyan bir kişi dahi bile olsa değerlidir o! Bence öyle olmalı. Çünkü bir kitap varsa eğer okuyucular sayesinde var. Yazar isterse kitabın kralını yazsın.

Her neyse efendim, yazar aldığı tepkilerden olacak ki kısa bir süre sonra bir son yazdı. Ancak öyle çalakalem yazılmış bir sondu ki diğer bölümleri yazan kişi bu sonu yazmış olamaz diye düşündüm. Onca özenle yazılan güzel bölümlerin ardından sonlara doğru özensiz yazılan birkaç bölüm ve tepki üzerine yazılmış çalakalem bir son.

Okuyucunun hakettiği bu değildi diye düşünüyorum.

Bence kitap da bunu haketmiyordu.

Fikrimce yazar son yazmıyorum falan demek yerine beklemeli, fazla zaman geçsede yine de sindire sindire bir final yazmalıydı.

Okuyucularına verdiği tepkilerse beni hepten soğutmasına neden oldu. Bir yazar kendinden önce kitabına, sonra okuyucularına değer vermeli. Kendisi bunlardan sonra gelmeli.

Okuyucusuna "siz yazmaktan ne anlarsınız?" Ya da "beni eleştireceğinize gidip önce kitap yazmayı deneyin." Diyecek kadar burnu kaf dağında olmamalı.

Bahsettiğim kitap kraliyet düşmanları serisinin ilk kitabıdır bu arada, okuyanlar varsa tahmin etmiştirler zaten.

Diyeceklerim bu kadar.

Kahrolsun Bazı YazarlarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin