9. Hepiniz Eziksiniz

2.3K 238 319
                                    

Genç kurgu kategorisinde baktığım kitapların büyük çoğunluğu ezik kız karakterleri üzerine kurulu.

Efendim kitabın başında kız çirkin, hiç öpüşmemiş sevişmemiş (lise çağında bu eziklik sayılıyor tabii) gözlüklü çilli vs. Okulun kötü çocuğu var kabadayı bir tip. Yunan tanrısı gibi de çok yakışıklı ve kaslı. (Ben lisedeyken bu çocuklar neredeydi acaba hiç görmedim de.) Buna aşık oluyor bu kız. Neyse efendim olaylar olaylar bir şekilde bunlar çıkmaya başlıyor ve o ezik kız birden popi oluyor. Eziklikten çıkıyor vs.

Şimdi bunları yazan kafayı anlamakta zorlanıyorum ben. Kız ezikliği üzerinden atabilmek için neden popi çocuğa ihtiyaç duyuyor? Neden kendi başına beceremiyor? Neden sürekli popi olan kötü çocuğa muhtaç?

BU KIZ KARAKTERLER NEDEN BU KADAR SALAK?

Bunu yazan watty yazarlarının asıl KENDILERININ ezik olduğunu düşünüyorum.

Evet ezikler. Hayatta hiç bir amaçları yok. Hallerinden, hayatlarından memnun degiller ancak bu durumu değiştirecek bir şey yapmaktan da acizler. Bekliyorlar ki ultra yakışıklı popi çocuk gelip onu hoooop o halinden çeksin çıkarsın. OLDU CANIM!.

Evet bu ezik kız hikayeleri yazan yazarlar kendilerini ezik ve aşağılık hissediyor, düşlerindeki o erkeğin de gelip kendisini yıldız gibi parlatmasını hayal ediyorlar ve bu hayallerini yazıya döküyorlar.

Hayal dünyasında yaşıyorlar çünkü kendi dünyalarını iyileştirmekten acizler.

Silik karakterler. Başkaları tarafından görünmezler. Bu yüzden bu sanal ortamda kendi gibileri koyun misali peşine takılıp yazdığı ezik hikayeleri okununca kendilerini bir halt sanıyorlar.

Evet gerçekten SANIYORLAR çünkü önemli biri gibi görünmeyi belki ilk defa burada tattılar.

İnsanlar genelde okudukları kitaplarda, karakterlerde kendinden birşey bulmak ister, ve daha çok kendiyle özdeşleştirebildikleri kitapları okurlar. Kendilerini karaktere yakın görmek isterler. Yani anlayacağınız ezik yazarların okurlarıda ezik.

Sevgili ezik yazarlar, keşke o ezik hayal dünyanızı yansıtan kitaplar yazmak yerine gidip bir kaç kişisel gelişim kitabı okusanız. Belki eziklikten kurtulmanıza faydası olur.

Haa yok ya ben kitaplarımda yazdığım hayallerimde ki erkeği bekleyeceğim gelip beni kurtarsın diyorsanız kusura bakmayın, ezik olarak kalmaya mahkumsunuz!

Bunlar benin fikirlerim. Katılmayana saygım var.

Ezik yazmaktan yoruldum neyse.. Siz ezik olmayın.

Kahrolsun Bazı YazarlarWhere stories live. Discover now