10. Fastbook

1.8K 210 255
                                    

Çalan saatin sesiyle uyandim off yine lanet bir gun basliyordu. Kalktim ve banyoya gittim elimi yuzumu yikadim dislerimi fircaladim yirtik kotumu ve beyaz salas tisortumu giydim...

Yukarıda wattpad yazarlarının %80inin kullandığı kitap giriş cümlesini gördünüz. Tanıdık geldi değil mi?

Tamamen düm düz hiç bir duygu uyandırmayan kısa kısa cümleler. Betimleme-tasvir yok. Kolay ve hızlı okunuyor. Yani ÇABUK TÜKETILIYOR!

Şimdi birde şunu okuyun;

Kaynana misali başımda söylenen mendebur saatin sesi uyandırdı bu sabah. Günün bunaltıcı geçeceği sabahın erken saatlerinde bastırmış olan sıcaktan ve her zamankinden fazla hissettiğim yataktan çıkmama isteğimden belliydi aslında.
.
.
.
Hayatım tıpkı diş macununun ağzımda bıraktığı acı ve yakıcı tat gibiydi.

Vb gibi (Ne kadar iyi olduğu tartışılır ama watty yazarları buna bile muhtaç)

Nasıl? Üstteki satırlar gibi bir çırpıda okunmuyor değil mi?

Tabii ilk baştaki örneği yazanların ve bu tür kitapları okumayı tercih edenlerin elbette bu satırları okumak istememesini anlıyorum çünkü bu okuyucular kendini zorlamak istemez. Çabuk tüketime dayalı sistemin esiri olmuştur çünkü. Her şeyi hızlıca halletmek ister, kitap okumayı da! Hiç bir şeyin üzerinde düşünmeden yaşadıkları için beyinleri yeterince gelişmemiş robotik insan topluluğu...

Bu basit kitaplar benim için bir FASTBOOK. Tıpkı vücudumuza zarar veren fastfoodlar gibi bunlarda zihnimize zarar veriyor.

Yararlı hiç bir yanı yok. Oku geç, üzerinde düşünme. Ne gerek var ki zaten? Ruhumuzun beslenmeye ihtiyacı yok çünkü. Hayal gücümüzün gelişmeye ihtiyacı yok. Yaşasın fastbooklar!

FASTBOOK okuyucusu olmayalım, olanları uyaralım.

Kahrolsun Bazı YazarlarWhere stories live. Discover now