2 \ Η Μελπομένη ξέρει τι κάνει

296 48 202
                                    

\Αμαρυλλίς\

«Και από δω, όπως μπορείτε να δείτε κυρία Γουάλας και κύριε Μορέλ, είναι η κουζίνα. Αρκετά μεγάλη για τις ανάγκες της οικογενείας σας και πολύ φωτεινή!» χαμογέλασε η μεσίτρια στους γονείς μας.

Χμ, η κουζίνα μπορούσε όντως να χαρακτηριστεί “φωτεινή”, όχι όμως και μεγάλη, σιγά, ήταν μόνο ένα τακ μεγαλύτερη από την παλιά μας. Φυσιολογική θα έλεγα.

«Πολύ ωραία, είναι ακριβώς όπως το περιέγραφε στην ιστοσελίδα!» συμφώνησε η μαμά.

Στροβίλισα τα μάτια μου χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, ίσως με εκνεύρισε το γεγονός ότι η μαμά έκανε σαν χαζοχαρούμενη; Το σπίτι δεν είναι καν τόσο τέλειο, σιγά πια. Αλλά είμαι γενικώς αρκετά ειρωνική, ένα από τα ελαττώματά μου, τι να κάνουμε.

Αναζήτησα με το βλέμμα μου τους άλλους και αντίκρισα λίγο πιο πίσω τον Πέρσι να του ξεφεύγει ένα χασμουρητό, μα καλά πόσο βαριόταν; Χαμογέλασα ενστικτωδώς.

Τώρα που το σκέφτομαι όμως, ίσως να ήταν και από την έλλειψη ύπνου.

Τελικά προλάβαμε το αεροπλάνο και δε χάσαμε το ραντεβού με τη μεσίτρια. Η μαμά ήταν πολύ αγχωμένη, γιατί ο Πέρσι άργησε πέντε λεπτά παραπάνω για να πάει να φέρει τον Ρόμπερτ.

Ο Ρόμπερτ είναι ινδικό χοιρίδιο. Ο Πέρσι τον λατρεύει. Ο Πέρσι είναι επίσης λίγο ξεχασιάρης. Βέβαια, και ποιος δεν είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

«Λοιπόν, θέλετε να σας δείξω τώρα το πάνω πάτωμα;»

«Μα φυσικά δεσποινίς!» απάντησε η μαμά μαζεύοντας τα μανίκια του πουκαμίσου της μέχρι τους αγκώνες.

Η γυναίκα κατευθύνθηκε προς τη μεγάλη δρύϊνη σκάλα που είχα δει μόλις μπήκαμε στο σπίτι και από πίσω της ακολουθήσαμε όλοι.

«Όπως μπορείτε να δείτε, η πρώτη πόρτα στα αριστερά είναι η αποθήκη. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το πιο μικρό υπνοδωμάτιο. Ευθεία είναι ο ξενώνας.» άρχισε η μεσίτρια.

«Τι είναι ξενώνας;» πετάχτηκε η Λυσιμάχη.

«Λυσιμάχη!» τη μάλωσα.

«Δεν πειράζει.» χαμογέλασε η μεσίτρια με κατανόηση. «Ξενώνας είναι το υπνοδωμάτιο που θα κοιμούνται οι ξένοι, οι φιλοξενούμενοι.»

Η μικρή έγνεψε ικανοποιημένη από την απάντηση και η δεσποινίς χαμογέλασε.

«Τώρα, ας προχωρήσουμε στη δεξιά μεριά του χολ.»

NORMAL IS DIFFERENTΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα