38.

3K 127 9
                                    

Zoe

,,Leo ďakujem. Ďakujem, že si spravil toto. Asi by som nemala odvahu sa ťa spýtať sama, či mi dáš šancu."

,,Zoe, nemáš mi za čo ďakovať. Ja som ti klamal. To ja som ten, kto má prosiť o šancu. Ty si neurobila nič zlé." Povedal a dal si ma sadnúť na neho.

,,Vieš Zoe... Toto miesto pre mňa veľa znamenalo."

,,Znamenalo? Prečo?" Spýtala som sa so zdvihnutým obočím.

,,Keď som mal asi sedem rokov, tak ma sem otec zobral. Vtedy to bol ešte milujúci človek, ktorý by neublížil ani muche a nie to ešte vlastnej rodine. Potom keď začal piť a biť nás, som utekal z domu. Vždy keď ma zbil alebo niekam odišiel, som šiel na toto miesto. Vždy mi to pripomenulo aký bol dobrý a dostal som aspoň malú nádej, že sa ešte dokáže zmeniť k lepšiemu. Chodil som sem každý jeden deň. Keď otec zomrel, tak som na toto miesto prestal chodiť. Chodil som len raz za rok. Vždy na výročie jeho smrti. Bol som si pripomenúť jeho dobrú stránku. Teraz si mi tu ty dala druhú šancu."

,,To ma mrzí. Kiež by som to dokázala zmeniť a mal by si aj otca." Sklonila som hlavu. Prišlo mi smutno za rodičmi.

,,Keď zomreli moji rodičia, nepoznala som iné miesto ako cintorín a moju izbu. Okrem alkoholu a cigariet, som nepoznala nič. Brat bol na dne. Ale ja viac. Bolelo to a bolí to doteraz. Moji rodičia by ťa mali radi ako vlastného syna. Vždy som im hovorila, že budem mať svojho princa ktorý ma bude milovať a chrániť ma. Bude so mnou v dobrom aj v zlom a raz spolu budeme mať rodinu. Mama ma chcela vidieť vo svadobných šatách. Ale už sa to nestane. Otec vždy vravel, že môj princ o mňa bude bojovať. Pretože vraj nenájde lepšiu princeznú, ako som ja." Zasmiala som sa a zároveň plakala.

,,Pamätám si to, ako keby to bolo včera..."

Leo

Obaja sme si vylievali srdce. Zoe začala plakať, tak som ju objal.

,,Zoe, čas už nevrátime. Ľudia z naších životov odchádzajú a prichádzajú. Smrť neovplyvníme, ale môžeme aspoň spomínať na tých, o ktorých sme prišli. Moja mama vždy hovorila, že ľudia z našich životov odchádzajú preto, aby prišli nový. V živote som prišiel o otca, ale získal som Jacka, Scotta a hlavne teba. Ty si prišla o rodičov a získala Niku, Leu a mňa. Život je už taký. Nezmeníme ho."

,,Ver mi, že ak by som nezískala teba, nežila by som."

,,Sľubujem ti, že ja ťa už nikdy neopustím."

,,Ani ja teba."

,,Chceš počuť novinku?"

,,No hovor."

,,Včera večer sa so mnou mama chcela porozprávať..."

,,A povedala, že ma nenávidi. To poznám."

,,Ľutuje to čo urobila. Povedala, že ja som mal pravdu. Vraj je to môj život a ja musím vedieť, čo je pre mňa to najlepšie. Vie, že sa na ňu ani nepozrieš."

,,To povedala tvoja mama? To naozaj? Pozri... Pozriem sa na ňu a budem rada, ak si s ňou budem rozumieť. Len možno to nebude ako na začiatku a nebudem ju mať tak moc v láske, ako na začiatku."

,,Si skvelá. Ale aj tak nechápem, prečo jej vtedy tak preplo. Chápem, že do dnes má traumu a nenávidí alkohol, ale pri Jackovi jej nevadilo, že pije a fajčí. Nezakázala mi baviť sa s ním. Nechápem to."

●Bad Couple●Dokončené●Where stories live. Discover now