3.fejezet

5.9K 279 37
                                    

Egy újabb napfelkelte.Egy újabb lehetőség,arra,hogy jobbak legyünk,mint amilyenek tegnap voltunk.Megmutathatjuk,hogy többek vagyunk,mint néhány porszem ebben a hatalmas világban.Többek vagyunk és jobbak.Együtt.

---------------------------

 Draco végre igazán boldog volt.Újra találkozhat Grangerrel.A lánnyal,aki az elmúlt években gyűlölte őt.És ez most megváltozott.A fiú elámult a lány csodálatos kisugárzásától és szépségétől.De ezt Hermionének sohasem mondta volna el,sőt ő is a szíve legmélyebb rejtekében tartotta ezt a meglehetősen furcsa érzést a lány iránt.Azért volt boldog,mert őt már a legelején megfogta valamivel a boszorkány és mára sikerült elásniuk a csatabárdot. 

Hermionet szintén feldobta,amikor gondolataiba furakodott a fiú szinte hófehér,borostás arca.Mindig is megigézte őt a fagyos szempár,bár ezt soha nem sietett a varázsló tudtára adni.És,hogy ma már szóba is állnak egymással,ez felettébb boldogító volt számára.Éppen a minisztériumi lift felé sétált,amikor csatlakozott hozzá a szőke két kávéval a kezében.

-Jó reggelt Granger!-köszönt a lánynak,miközben felé nyújtotta az egyik papírpoharat.A lány szinte olvadozni kezdett a gyönyörű szempár láttán,de ezt igyekezett magában tartani.

-Kösz!-szólt a lány meghökkenve.Malfoy vállat vont.

-Gondoltam szereted.-szürcsölt a kávéba.

-Wow..Ez az új Draco Malfoy?Kedves és még kávét is hoz a kollégáinak?Ígéretes.-bólintott elismerően a lány.

-Nem mindenki kap kávét.-húzta jellegzetes vigyorára a száját.-Most mennem kell,majd találkozunk.-mondta és elsietett az ellenkező irányba.Hermionénak ideje sem volt feleszmélni a döbbenetből,amikor mellé csapódott barátnője Lily.

-Nahát,nahát.Csak nem ez az a srác,aki kiterült a bevásárlóközpontban?-kérdezte vigyorogva.

-De igen,ő volt az.-vigyorodott el Hermione is.-Valójában,amikor a Roxfortba jártunk ki nem állhattuk egymást,de mára már teljesen más lett,vagy legalábbis most így tűnik.-tűnődött.

-Hát,abban biztos vagyok,hogy a kinézetével semmi gond nincs.-nevetett fel Lily.

-Fogd be Lily.-bokszolta vállba Hermione barátnőjét,de aztán elnevette magát.-Ne haragudj,de most mennem kell,majd találkozunk.Puszi.

-Rendben Szia Mio.-intett a lány,majd elváltak útjaik.

Hermione napjának további része átlagosan telt.Iratokat rendezett,fontos leveleket küldött és aktákba rendezte a dokumentumokat.Legnagyobb sajnálatára nem találkozott aznap többet Dracoval,de mivel a munkaideje lejárt,így haza indult.A nappalijába hoppanált,ahol a kanapéra vetette táskáját,majd saját magát is.Éppen lehunyta a szemét,amikor..

-Nahát Mio,így törődsz te a vendégeiddel?-szólalt meg egy cserfes hang valahonnan a kanapé mögül.Hermionének kipattant a szeme.Ismerte ezt a hangot.Összetéveszthetetlen.Felpattant és megfordult.

-Ginny?!Mit keresel te itt?

-Ginny?!Mit keresel te itt?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Mert igen.Ott volt.Az ő teljes szeplős,vörös valójában.Kékes szemei az elégedett vigyorhoz társulva,csak úgy csillogtak.

-Szia neked is.-húzta el a száját játékosan.

-Hogy kerülsz ide?-kérdezte a lány még mindig ledöbbenten,majd elindult a barátnője felé.

-Megkaptam a tegnapi leveledet.Nagyon gyors volt a baglyod fogalmam sincs hogyan csinálta.-A bagoly tényleg ott ült már szokásos helyén.-Nekem pedig van egy kis szabadidőm,szóval gondoltam meglátogatlak.-Ekkor Hermione szoros ölelésébe zárta a vöröskét.

-Merlinre,nagyon örülök,hogy itt vagy Ginny.-mondta lelkesen a lány.

-Ajánlom is,mert egy hétig maradok.-válaszolt.

-Mesélj mi van veled.-szólt izgatottan Hermione,majd a hűtő felé indult egy kis Mézborért.

-Valójában semmi érdekes.Harry rengeteget dolgozik,de én most kivettem egy-két szabadnapot,ezért is tudtam eljönni.George és Ron az Abszol úti boltban töltik idejük nagy részét.Hatalmas a forgalom abban a boltban..ha látnád.Anyáék is jól megvannak az Odúban,gyakran meglátogatom őket.London pedig a régi.Ugyanolyan szürke és unalmas.Inkább te mesélj,a leveled eléggé meglepett.-Hermione eközben két pohárba töltött a borból,majd letelepedett Ginny mellé és elmesélte részletesen a Draco Malfoy-al való találkozását és a továbbiakat.

-És tényleg elhívott fagyizni?-kérdezte a mese végén leesett állal a vörös hajú boszorkány.

-Ugye? És ma reggel a kezembe nyomott egy adag kávét,csak mert "gondolta szeretem".-mutogatta az idézőjelet Hermione a levegőbe.

-Micsoda úriember..nem gondoltam volna.Mindig is tudtam,hogy jól néz ki,de azt soha sem hallottam senkitől,hogy rendes is.-mondta elismerően Gin.

-Ezt azért Harry előtt ne hangoztasd.-nevetett bele italába a Granger lány.

Erre Ginny is csak kuncogni kezdett.-Amúgy bejön neked?-fordította komolyra a szót.

-Hogy mi?Nem!..Nemtudom..Mármint persze,vonzó,de csak pár napja találkoztunk újra..és ő meg teljesen kifordult magából a háború óta..mintha nem is ő lenne..és..Hermione Granger és Draco Malfoy..furcsán hangzik nem?-tűnődött a lány.-Most inkább,csak olyan,mint egy új barát,aztán majd meglátjuk.-vont vállat végül.

-Mione bárhogy is lesz én melletted állok..de azért vigyázz vele..a Malfoyok szeszélyesek,mint a Roxforti lépcsők.-Nevette el magát.

-Micsoda hasonlat Gin.-kacagott Hermione is.

-De komolyan..ha bántani mer téged azonnal megkeresem és változtatok a gyönyörű pofikája berendezésén.-mondta eltökélten.

-Ginny,azonnal szólok ha ilyesmire igényt tartok.-nevetett még mindig.-Egyébként..Harryéknek meséltél erről?-érdeklődött kicsit bátortalanul.

-Még nem.De előbb utóbb muszáj lesz,nem titkolózhatsz előttük..Ők a legjobb barátaid..még akkor is ha már nem vagytok sülve főve együtt,mint régen...és amúgy sem dönthetik el helyetted,hogy kivel állsz szóba.Felnőttünk és megváltoztunk...ezt nekik is meg kell érteniük.-válaszolt határozottan.

-Igazad van.-mondta Hermione,majd kihörpintette az utolsó csepp Mézbort a poharából és a fürdő felé vette az irányt.Granger megzavarodottan állt a zuhany alatt,nem tudta miért veszi el ennyire az eszét ez a szőke hajú démon.Miért viselkedik úgy a közelében,mint egy 12 éves kislány?Nem szerethetek bele..egy Malfoyba,ugyan az képtelenség lenne.-tűnődött.

Miután mind a két boszorkány túl volt a felfrissítő,hideg zuhanyon,a takaró alá bújtak és szinte rögtön mély álomba szenderültek,a kimerítő nap után.

---------

Sziasztok!:) Ez a rész most rövidebb lett,de remélem tetszett.Most kicsit jobban koncentráltam Hermionéra,remélem ez nem gond.

Pls hagyjatok valami nyomot a véleményetekről kommentben. Sietek a következővel:)

Puszi<3



I love you dangerously | BEFEJEZETT |Where stories live. Discover now