22 - You have the right to remain silent

621 7 2
                                    


Ninas POV

Och även efter allt som hände idag, är jag ändå glad. Ben lever, är nästan frisk och resten av gänget mår bra. Det kunde inte bli bättre, plus att jag sitter i min största kärleks armar? Och jag tänkte att allt var okej.

Men det var bara för stunden.

______________________

På väg hem är allt normalt, men stämningen är en aning dålig. Vad det är vet jag inte men jag känner den dåliga auran som flyter runt mellan sätena. Jag lutar mig bakåt, min rygg möter  långsamt Andres överkropp. Endast ett par sekunder efter lägger han stadigt sin haka på mitt huvud, och hans andetag puffar mig i håret.

Jag är precis på väg att somna, när bilen tvärbromsas.

- What the fuck Victor! Why did you that?! Ben skäller på Victor, samtidigt som han hostar till igen. Såklart, det gjorde väl ont för honom.

- I'm sorry guys, but look overthere, säger Vic och pekar framför oss. Ungefär 40 meter bort, står två polisbilar och blockerar vägen. Jag känner hur dom andra får lätt panik så jag vänder mig mot Andre och tittar på honom. Han ser koncentrerad ut och tänker så det knakar. Hans ögon fladdrar till och vänder koncentrationen mot mig.

- Make a U-turn and drive away from Here, säger han utan att släppa blicken från mig. Jag sväljer hårt, ska vi verkligen rymma från polisen?

Bilen rycker till och helt plötsligt är vi i motsatt kör-riktning. Inte kort efter reagerar polisen och sätter på blåljusen. Mina händer för jag snabbt upp till öronen för att hålla för. Bilens hastighet stiger och polisen kommer närmare och närmare. Victor kör som en idiot och försöker ta dom närmsta genvägarna han ser, och för att skaka av sig polisen. Vilket självklart inte funkar.

- Drive down that way! Utbrister Ben och pekar med sin oskadade arm. Victor svänger kraftigt till höger, och kör in på en mindre grusväg som är omringad av tät skog. Men det skulle vi aldrig ha gjort.

- It's an blind alley! Skriker jag och ser hur gruset yr och dammoln är överallt.

- FUCK, hör jag hyr Andre utbrister och bilen stannar. Polisen öppnar dörrarna och siktar med sina vapen mot bilen, samtidigt som dom skriker på Andre. Dom säger till honom att kliva ut ur bilen, och sätta händerna bakom huvudet. Plötsligt sitter jag istället i Jasons knä, och hör hur Andre viskar tyst, så bara jag hör,

- Jag älskar dig Nina, allt kommer ordna sig.

- You have the right to remain silent. Anything you say can and will be used against you in a court of law. You have the right to an attorney. If you cannot afford an attorney, one will be provided for you. Do you understand the rights I have just read to you? Säger polisen och sätter handbojor på honom. Vad kommer hända nu?

----------------------------------------

Resten av gänget fick också gå ut ur bilen. Victor blev arresterad han också på grund av att han körde ifrån polisen, plus att hastigheten var högt över gränsen. Så nu sitter jag här, ensam med Ben i vårat hus. Varken jag eller Ben har gjort något olagligt. Eller jo, Ben har men det vet inte polisen. Han är tydligen ny, och hans brottsregister är blankt sedan innan.

One step too lateDär berättelser lever. Upptäck nu