16 - För en lång, lång tid

804 11 2
                                    


Tredje personens POV

Andre går fram och tillbaka på det vita marmor golvet. Hans hand åker igenom hans hår ett antal gånger, på grund av nervositet. Har William på riktigt gått över till Royal Gorillaz? Hur kan Daren vara vid liv? Och den viktigaste frågan: varför vill han ha Nina?

Nina sitter på golvet, i ett vardagsrum. Handbojor bakom ryggen, fastbunden i ett element.
Hennes handleder skaver. Hon är helt ensam i rummet, både Daren och William har gått iväg.

Hon är trött på att vara ensam, men hon vill heller inte vara med William, eller Daren. Hon saknar Andre och Ben. Hon har fortfarande samtalet på, men hon säger ingenting. Nina vill inte avslöja sig själv, eller Andre.

När ingenting händer, och hon inte ser någon från huset i närheten, ser hon sin chans.

- Jag vill hem, säger hon tyst.

- Vi vet, hör hon Andres mörka röst viska svagt. Sedan bryts samtalet, och Nina snyftar till.

Kort efteråt kommer William in, och låser upp mina handbojor så jag kan ställa mig upp. Men kort efteråt låser han dom igen. Han leder mig uppför en trappa, och in I ett sovrum. Efteråt puttar han ner mig på golvet, och går ut ur rummet. Men han låser inte dörren?

Andres POV

Under tiden som samtalet pågick, spårade Daniel mobilen. Vi har fått tag på adressen, och just nu förbereder vi oss för att åka.

Vi ska hämta Nina, jag ska ha henne ikväll. Om inte, då vet jag inte vad jag gör.
Om Daren eller William bestämmer sig för att skada henne av något slag, så kokar jag. Ingen skadar Nina.

Jag, Ben, Daniel, Mike, James, Jason, Alex och Victor delar in oss i två grupper, och sätter oss i bilarna. Min grupp, Ben, Daniel och Jason, åker först. Ben sitter i passagerarsätet och säger åt mig vart jag ska köra.

- Turn right.....now!!! Utbrister han, och jag gör en skarp högersväng. Gruset flyger under bilen och det skapas ett stort dammoln. I ögonvrån ser jag hur både Jason och Ben håller i sig.

- What are we gonna do when we are inside the house? Frågar Jason. Vi har inte planerat något, så vi har ingen plan att följa. Dålig idé kanske, men så blev det. Jag vill inte utsätta Nina för mer än hon redan har blivit.

- If you see someone, shoot them. If someone attack you, kill them. Svarar jag enkelt. - Me and Ben are going to get Nina, fortsätter jag. Alla tre nickar på samma gång, som att säga att dom har förstått "planen".

Helt plötsligt så åker jag in på en grusuppfart. Vi är framme.

Huset, eller mer herrgården, är vitt och inte särskilt märkvärdigt. Den andra bilen kör upp bredvid oss, och vi hoppar hur. Jag stänger min dörr försiktigt, för att vi ska höras så lite som möjligt. Vi smyger i princip upp mot huset.

Väl framme vid dörren, så slår vi ner den. Det är lugnt hittills, men det ändras när vi får syn på William.

- What the actual fuck, Will? I thought you were on our side! Säger Daniel, innan jag ens hinner öppna munnen.

- I know, that was the whole point. And I succeeded! Säger han som om det är självklart.

Det jag reagerar på, är hans händer och ögon. Händerna fingrar på sidan av kroppen, och blicken är fast bakom oss. Jag antar att han är beväpnad, och att det är fler medlemmar av detta gäng bakom oss. Jag vänder mig om snabbt och får se tre stycken med pistoler i händerna. Jag skjuter mot dom, och så är kriget igång.

One step too lateDär berättelser lever. Upptäck nu