Chapter 7: Nocte Argentea

462 40 16
                                    

Ezüst az éjszakában

Kék és vörös fények világították meg az utcát. Az úttestet minden lehetséges oldalról rikító sárga szalagokat húztak fel, melyen az állt "bűnügyi helyszín, kérjük, tartózkodjanak a szalagon kívűl". Egyszerre vagy öt telefonhívás érkezett, ezért a rendőrség szinte teljes arzenállal érkezett ide. Lee hadnagy, aki kvázi tartotta a rendet a kiküldött csapatok között, mint rangidős, két őrmestert és tisztjeiket küldte a társasházakba és a szomszédos házikókba, hogy kikérdezzék a lehető legtöbb embert. Magával hozott két nyomozót, egy halottkémet, egy mentőst és egy kisbusznyi közönséges rendőrt, akik a házat és annak 100 méteres körzetét kutatták át. Lee hadnagy saját járőrkocsija motorháztetejének dőlt és egyik tisztjével beszélgetett.

- Kwon tizedes... - szólította meg. - Mondja csak, mi történt itt a közvilágítással?

- Fogalmunk sincs, hadnagy úr. Az áramkörrel és az ellátással minden rendben van, a rendszer szinte tökéletes. De kerületenként változik, hogy hol és mennyi lámpa ég ki átmenetileg, sosem lehet megjósolni. Az idős asszonyok már természetfeletti ómennek tartják, ami hetek óta itt folyik.

- Valamire muszáj ráfogni... - sóhajtott Lee hadnagy. A tőle nem messze fekvő, fagyos női hullát bámulta, aki saját vérében fetrengett az úttesten, arccal a földnek. - Szegény lány, ő még egész fiatal volt...

- Hadnagy úr! - kiáltotta el magát valamelyik rendőr. - Orvosra lesz szükségünk, valaki sokkot kapott!

- Rendőrök maguk, vagy puhapöcsök?! - kiáltott vissza. - Hívja ide a két nyomozót és a halottkémet, rájuk vagyok most kíváncsi!

A parancs szerint, Kim halottkém, Thang nyomozó és Rou nyomozó kézzelfogható nyomokkal és saját felszereléseikkel tértek vissza. Lee hadnagy középkorú, mélyen barázdált keserű ábrázatának látványától egyikőjük sem tudta, kinek kéne mondandóját kezdenie.

- Négy halott van. Az első egy 35 év körüli nő, akit a hálószobában találtunk meg. Nyakán fojtogatás nyomait találtuk, a fejére ütést mértek, majd 10-szer rálőttek. A golyó 7 milliméteres NATO lövedék, európai gyártmány. A második áldozat egy 40 év körüli férfi, arcán karmolások vannak, az egyik széthasította az ajkait, valamint a hasfalából mintha kivágtak volna egy jókora darabot. Emellett 15 lőtt sebet találtunk rajta. Rá a konyhában találtunk, melynek az ablakát belülről kitörték, de nem értjük, hogy miért - kezdte el a halottkém.

- A harmadik halott egy fiatal férfi. Az ő állapota egyenesen brutális, nem is biztos, hogy tudjuk azonosítani. A nappaliban találtunk rá. A bal karja teljesen leszakadt, benne egy HK433-as gépkarabély. A koponyájának jobb féltekéje a felső állkapocscsontig hiányzik, a szájába valószínűleg közvetlen közelről lőttek bele, mert szanaszét repültek a fogai, felső ajkától kezdve a bőr megégett és felfodrozódott az orrüregig, az állkapocs izmait, mintha nyers erővel szakították volna fel. A jobb térdkalácsa és a kulcscsontjának bal fele is teljesen szétroncsolódott. A benne talált golyó egyedi gyártmány, nem találtunk ilyet a nyilvántartásainkban. Annyit tudunk, hogy nemesacélból és valami más fémből készülhettek, pisztolyba való és körülbelül 11 és 13 milliméter között van.

- Vizsgáltassák be a lövedéket! - intézte Lee hadnagy Thang nyomozónak.

- Az utolsó áldozat az a 24 év körüli nő az úttesten. Valószínűleg menekülni próbált és akkor lőtték le. A gerincének egy része teljesen hiányzik és csigolyaszilánkokat is találtunk. A szegycsont és a bordák 4 centiméteres darabokra törtek szét és a golyó darabokra cincálta a szívet és a tüdő egyharmadát. Teljesen átlyukasztotta a nő mellüregét és azonnal szörnyethalt. A golyót a buszmegálló egyik fém elemébe fúródva találtuk és megegyezik azzal a lövedékkel, amit a fiatal férfiban találtunk.

𝐃𝐄𝐀𝐃 𝐙𝐎𝐍𝐄 - 𝙢𝙮𝙜 𝙛𝙛  [Átírás alatt]Where stories live. Discover now