A2/31. Eleştiri / SERMEST BEDENLER

139 22 40
                                    

Merhabalar!

Alımlarımızın Wattpad platformu ve Wattpad Keşfedilmemiş Hikayeler adlı Facebook grubundan belli sürelerle yapıldığını duyurmuştuk. Siz de alımlarımızı takip etmek ve kitaplarınızın Mahkemede Görüşelim Eleştiri Ekibi tarafından eleştirilmesini istiyorsanız bizi takip etmeye devam edin!

İkinci alımların bitmesine sayılı günler kala hatırlatıyoruz: Yakında üçüncü liste alımlarımız hem buradan hem de Wattpad Keşfedilmemiş Hikayeler grubu üzerinden başlayacak! Yakın zamanda gruptan ve hikâyemizin özel bölümlerinden birinde duyuracağız ve böylelikle üçüncü alımlarımız başlamış olacak! Bizi takip etmeyi ve kitabımızı kütüphanenize eklemeyi unutmayın ha sakın!

Ve yine küçük bir hatırlatma: Eleştirilerimizin kitapların üslubuna ve de yerine göre ağır olduğu konusunda uyarılarımızı defalarca yapmıştık. Bu konuda hassassanız lütfen bizimle iletişime geçmeyin. Sorumluluk tamamıyla size ait olacaktır.

Bugünkü eleştirimiz @histrionikmarilyn  adlı kullanıcının yazmış olduğu "Sermest Bedenler" isimli kitaba ait.

Kapak

Kapak, aşağıya doğru düşen kız ve onun etrafında uçuşan, beliren birkaç nesne üzerine; dikkat çekici olmamakla beraber arka planı mahvettiği kanısına vardığımız, soluk bir renkten ibaret olan başlık serpiştirilmiş. Sanki kapağın üzerinde hiçbir efekt eklenilmemiş gibi duruyor. Genel olarak bakıldığında pek de çirkin durduğu söylenemez ama font daha dikkat çekici bir şey olsaymış eğer kapak bizden daha ılımlı bir eleştiri alabilirmiş.

Tanıtım

Tanıtım, hikâyeyi özetler nitelikte yazılmış. Nitekim, biz de genelde o tür yazımlardan hoşlanırız çünkü bir kitabı okumadan evvel genelde arka kapağına bakarız bu tanıtımlar genelde kitap hakkında bilgi veren; fakat kitap hakkında detaya girmeden kısaca kurguyu tanıtan tanıtımlardır, konusu hoşumuza gittiyse kitabı büyük bir merakla açarız, hele de yazarın anlatım tarzını beğendiysek değmeyin keyfimize...

Hikâye

İlk bölümde baş karakter olan Ellasyn isimli kızın yeniden doğması için motive ile harmanlanan sözlerle karşılaşıyoruz. Yazarın ilk bölümde basmakalıp kelimeleri evire çevire güzel bir cümle haline getirdiğine de şahit oluyoruz. Asıl güzellik de budur bizce, farklı kelimelerle herkes farklı olur nitekim basmakalıp sözcüklerle farklı ve hoş gözükmek kolay değildir.

İlk bölümün ruhumuzda hoş bir esinti yaratması üzerine bir de yazım yanlışı göremeyince iyice ümitleniveriyoruz!

Kurguyu kısaca özetleyecek olursak: Annesi akıl hastanesinde, babası ise hapishanede olan Ellasyn yalnız ama hayattan umut beklentisi olan bir kızdır. (Çaktırmayın, hayattan umudu olan bir karakteri; sürekli melankolik takılan "aman ben yalnızım benden ne olacak ki, umudum yok benim," diye ergen triplerinde gezen karakterden ziyade daha az-hatta neredeyse hiç görmediğimizi de varsayabiliriz- görüyorduk. Bu bizi mutlu etti diyebiliriz.)

)

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
Mahkemede Görüşelim Eleştiri Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin