17. Rozhodování

9.7K 479 29
                                    

-Aisha's POV-

Už nějakou dobu jsem zavřená v Cassianově pracovně po boku s Lucanem a Kellenem. Přecházím z jedné strany na druhou a v ruce mám skleničku whisky. Obvykle moc nepiju, ale teď se mi sklenička něčeho tvrdého hodí.

,, To středisko je nebezbečné." Zamumlám si potichu pro sebe, no oni to uslyší.

,, Jaké středisko myslíš?" Cítím na sobě Lucanův pohled.

,, Třetí místnost. " Zašeptám a rukou se opřu o sklo. ,,Rylanovo výzkumné středisko. Říkala jsem o něm včera Cassianovi. Moc toho o tom nevím, ale už z toho se dá soudit, že to nebude krásné a odpočinkové místo."  Zadívám se do dáli a přemýšlím.

,, Vím, že jsi o něm něco říkala, ale moc jsem Vás neposlouchal. Jako Alfa pár máte mít soukromí." Tiše si odfrknu. Tady se asi hodně dbá na pravidla.

,, Ale zaslechl jsem něco o tom, že víš kudy se tam dostat." Pokrčím rameny a váhavě kývnu ,, Jednou jsem zabloudila a omylem se tam dostala. Rylan mě za to pak řádně potrestal." Syknu, při vzpomínce na svou minulost.

,, Potřebuju, aby jsi mě tam dostala." Ozve se Lucanův rozhodnutý hlas.

,, Cože?!?" Prudce se otočím. Kellen přejede Lucana vážným pohledem.

,, Ne." Odpovím mu hlasitě. ,, Jsi Beta téhle smečky a ta tě teď potřebuje. A i kdyby jsi nebyl Beta, nedovolila bych ti to." Prudce položím prázdnou skleničku na velký stůl, až se zoztříští.

,, Nemám Rylana zrovna v lásce už roky, a tohle přehnal. Sorchu jsme měli všichni rádi a pokud drží i další vlkodlaky, musíme s tím něco udělat." zavrčí a přejde ke mně. ,, A nebo je chceš nechat doopravdy zemřít?" Zeptá se tichým hlasem. Zavrčím a sjedu ho pohledem.

,, Nechci, aby nikdo zemřel, ale tohle se neobejde bez obětí a všichni to vědí. To za prvé, za druhé." Podívám se na Kellena. ,, Není vúbec jist, že jsou naživu. Můžeme bojovat zbytečně. A za třetí." Pohledem sklouznu zpátky na Lucana. ,, Cassian a ostatní Alfové už to řeší. Oni budou vědět, co s tím." Lucan jen naštvaně kývne a jde ke dveřím.

,, A co když bude už pozdě?" Prudce se otočí a já ztuhnu. Tahle otázka mi zaťala do těla. Sama vím, čeho je Rylan schopný a nechci aby nikdo jiný taky takhle trpěl.

,, Neměli bychom Lucane." Řeknu mu s pohledem upřeným do jeho očí. ,, Cassian nás oba potrestá, když nás nezabije." Prohodím. Pokrčí rameny a zadívá se na Kellena.

,, Tebe ne, když už, tak to odnesu sám. Stejně to je můj nápad." Podívá se na mě a já se zamračím.

O čem se to ksakru bavíte? Víš, že tohle je hodně zlý nápad. Když Vás Rylan nezabije, tak si stejně myslím, že nemáte žádnou šanci uspět, Laura ve mně začne přecházet, jako kdyby byla v kleci. Pomalu kývnu.

,, Kellene, nech nás o samotě prosím." Ozve se ze dveří a já spatřím vlčici, která může být tak o deset let starší než já. Zkoumavě se na ní zadívám.

,, Mé jméno je Tessa. Jsem Lucanova spřízněná duše." Zašeptá, než k němu dojde a něžně ho políbí na rty. Kývnu a narovnám si ztuhlá záda.

,, Aisha Dar..." Začnu, ale nenechá mě domluvit,

,, Aisha Darks. Dcera Liama Darkse. Pocházíš z Rylanové smečky, ale utekla jsi odtamtud. Nesnášela jsi to tam. Tady jsi se necelý půlrok schovávala a o tvé identitě věděli jen Kellen a pak Lucan. Brzy poté Alfa Cassian zjistil, že jsi jeho spřízněná duše a byla jsi vržena do světa naší smečky." Řekne hlasitě a začne mě obcházet, jako kdyby si mě prohlížela. Nervózně se zavrtím, nelíbí se mi její pohled. ,, Prošla jsi výcvikem a nikdo nehleděl na to, že jsi uměla bojovat. Všichni jen vnímali to, jak jsi malá. Někteří ti dokonce dávali za vinu smrt Rylanovi sprížnené duše, protože jsi byla poslední, kdo jí viděl.

Posedlá Alfou ✔|PROBÍHÁ PŘEPIS + KOREKCE|Kde žijí příběhy. Začni objevovat