Hoofdstuk 12

294 10 3
                                    

Sterre
Het is vrijdag. Nog twee lesuren, me klaarmaken, eten en dan ga ik met Flynn weg. Ik heb Mil niets gezegd, want hij zou jaloers worden en er is geen reden voor. Ik vind Flynn heel leuk om mee rond te hangen, maar hij is geen boyfriend-material én ik heb al een perfect vriendje.
Ik ben me aan het omkleden. Ik heb sport. Wel chill, de laatste twee uren van de week. Alleen... Ik heb sport met Sarah. Ze heeft nog niets geprobeerd, maar ik weet zeker dat ze het wel gaat doen. Ik strik mijn veters en loop naar buiten. We gaan baseballen met de jongens AKA met Mil!! Ik kom naar buiten in een zwart shortje en witte nike-shirt met daaronder mijn zwarte nike-sportschoenen. Ik doe mijn lange haren in een staart en ga bij Mil staan. Ik glimlach naar hem en hij knipoogt. Sarah komt naar buiten in een veel te korte short en kroptop. Haar billen hangen zowat uit haar broek. Gadverdamme, denk ik. Al vinden de jongens het niet zo erg. De leerkracht ziet het, rolt met haar ogen gaat in het midden van het grasveld staan. 'Luister allemaal!?' Roept ze en iedereen is stil. 'We spelen jongens tegen meisjes! Jongens beginnen met slaan en we wisselen af als er drie uit zijn of als er een vangbal is!' Legt ze uit. We knikken. 'Op jullie plaatsen!' Iedereen komt in beweging en ik ga aan de kegel staan die dient als aftikker.
Mil is de eerste die de bal mag slaan. Hij gaat klaarstaan met de knuppel in zijn handen en knipoogt naar me, waarna hij zich focust op de bal. De leerkracht gooit en hij slaat mis. De tweede keer is het raak en mijn team komt in beweging. Mil begint te rennen en hij is erg snel. Iemand heeft de bal en gooit hem naar me toe. Ik vang hem behendig op en tik af. Mil staat aan het derde laatste paaltje. Hij kijkt me uitdagend aan en ik lach. We spelen enkele rondjes en dan is het aan ons. Ik wacht tot de bal gegooid wordt en sla. Raak. Ik gooi de knuppel neer en spurt weg. Ik zie dat de val gevangen is en ben in de helft, dus versnel mijn tempo. De jongen gooit de bal, hij botst, Mil vangt hem en ik loop nog sneller. Nog een paaltje! Mil gooit snel de bal naar de aftikker. Ik spring en ben net over de lijn als ik de bal de kegel hoor raken. Alle meisjes juichen  en geven me highfives. Ik steek een peace-teken op naar Mil en hij klapt lachend in zijn handen.

Ik kom uit de kleedkamer met mijn jeans en bruine sweater. Ik zie Mil in zijn zwarte shirt staan en spring tegen hem. 'Wij zijn gewonnen,' pest ik. Hij grinnikt en knikt. Ik geef hem een kus o zijn lippen en hij drukt me dichter tegen hem aan. Ik verbreek de kus en sla mijn armen om zijn nek. Hij kijkt me met lust aan en hangt een arm rond mijn midden. Al snel begint hij me weer te zoenen.

Ik steek het laatste stukje vlees in mijn mond, drink mijn glas water leeg en ga van tafel. 'Haast?' Vraagt mijn moeder. 'Ik ga hockeyen,' zeg ik. Ze knikt en ik loop naar boven. Ik trek mijn rugzak uit mijn kast en vul hem met hockeyballen en drinken. Ik doe mijn haar is een hoge staart en doe mijn hockeyschoenen aan. Ik neem mijn stick en loop naar beneden. Ik doe Mils sweater over mijn shirt en de bel gaat. Ik open hem en zie Flynn staan. Hij geeft me een kus op mijn wang. 'Daag!' Roep ik voor ik de deur dichttrek. Ik stap in zijn auto en leg mijn spullen op de achterbank. 'Heb je al gegeten?' Vraagt hij. Ik knik. 'Ik heb wat snacks en drinken mee,' zegt hij. 'Lekker,' antwoord ik. Na een lange stilte vraagt hij: 'Weet je vriendje dat ik je meeneem?' Ik schud mijn hoofd. 'Hij zou jaloers worden,' antwoord ik. Hij knikt begrijpend en de muziek vult de auto weer. Niet veel later komen we toe en we stappen uit. Er zijn niet veel mensen op de club en we gaan rechtstreeks naar het veld. Er zijn twee kinderen van rond de twaalf jaar aanwezig. Ik kijk naar Flynn en hij glimlacht. 'Welke positie heb je?' Vraagt hij. 'Centraal verdediger, jij?' Hij lacht. 'Spits,' antwoordt hij.

'Tien-vier!' Roep ik. Hij lacht. 'Ja, je bent niet slecht,' geeft hij toe. 'Nog een hapje?' Vraagt hij. Ik knik en we lopen naar het kot langs het veld. Ik ga zitten en hij opent zijn rugzak. Hij haalt er een potje popcorn uit. 'Zout of suiker?' Vraagt hij, wijzend naar de potjes. 'Zout!' Lach ik. Hij knikt en strooit er zout over. Hij komt naast me zitten en we eten en praten. Het is best donker en de lampen flitsen aan. Ik glimlach en steek nog wat popcorn in mijn mond. Flynn staat recht en kijkt uit het kot. 'Die lamp staat nog uit,' merkt hij op. Ik sta recht en kijkt. 'Aanzetten?' Vraagt hij. Ik knik en we wandelen naar de lamp. Het is aan de rand van het bos en het veld. Best donker, dus ik ben blij dat er iemand bij me is. 'Kijk, daar is het luikje,' zegt hij, wijzend ernaar. Ik kijk omhoog. Hij gaat voor de paal staan en draait zich om. 'Ik geef je een zetje, dan kan je aan de ladder,' zegt hij. Ik knik en zet mijn voet in zijn handen. Hij duwt me op en ik sta op zijn schouders, terwijl ik me vasthoud aan de ladder. Ik trek het luikje open en druk op de groene knop. De lamp springt aan en ik glimlach. 'Goed, nu naar beneden,' zegt hij. 'Hoe?' Vraag ik en hij is stil. Ik kijk naar beneden en hij lijkt na te denken. 'Hou je vast aan de ladder, dan kan ik je opvangen,' beslist hij. 'Zeker?!' Vraag ik een tikkeltje bang. 'Vertrouw me...' zegt hij stil. Ik mompel instemmend. Hij neemt mijn benen vast en ik klam me vast aan de ladder. Hij gaat vanonder me weg en ik laat me hangen. Hij neemt mijn heupen vast en er gaat een rilling door me heen. Hij heeft ijskoude handen. 'Laat je maar los,' zegt hij. 'Ja?!' Hij mompelt. Ik laat de ladder los en hij neemt me steviger vast. Hij draait me om en ik glijd langs zijn lichaam naar beneden. Ik glimlach als ik de grond onder mijn voeten voel. Ik kijk op en zie pas dat ik verschrikkelijk dicht tegen hem sta. Zijn pupillen zijn groot en ik lijk niets te kunnen zeggen. Ik zet een pas naar achter en voel de paal tegen mijn rug. Zijn handen glijden van mijn heupen. 'Bedankt,' mompel ik. Ik kuch wat. 'Graag gedaan,' zegt hij en hij komt dichter. Shit! 'Euhm... Het is al laat, ik-' Ik adem diep in en uit. '-ik moet eens gaan,' zeg ik hees. Hij knikt en draait zich om. 'Ik breng je wel terug,' zegt hij.

(Oh oh! Hahaha sorry. Een keer helemaal in pov van Sterre. Wat vinden jullie? Moet ik dit meer doen of weer afwisselen tussen haar en Emiel?)

She is the bestWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu