Hoofdstuk 11

330 10 1
                                    

Sterre
Ik kom aan op school met Noa en zie Sarah bij enkele jongens staan. Ik rol mijn ogen en Noa lacht. 'Is dat niet die ex?' Vraagt ze als ze beter kijkt. Ik knik en ze grinnikt. 'Bitch...' Fluister ik. 'Ik weet zeker dat ze Mil van me af wil pakken!' Noa slaat een arm om me heen en we wandelen naar ons kluisje. 'Ik weet zeker dat Mil niets voor haar voelt,' zegt ze. We laten elkaar los en doen onze kluisjes open. De hare ligt vier links van mij. Ik hoor voetstappen achter me en er worden twee gespierde armen om me heen geslaan. Ik krijg een kusje op mijn wang en ik glimlach. Ik neem het laatste boek en sluit mijn kluisje. Ik word omgedraaid en kijk in de blauwe ogen van mijn vriendje. Hij heeft een blauwe muts aan, waardoor zijn ogen nog blauwer lijken. Hij is zo knap... En van mij ;)

Emiel
Ze glimlacht. Wat is ze mooi. Ik trek haar in een scheve knuffel en ze giechelt. Ik geef een kus op haar hoofd en ze trekt me dichter. 'Hey, maak me nog meer jaloers, nee?!' Ze laat me los en geeft een korte knuffel aan haar beste vriendin. Ik grinnik. 'Zoek zelf een vriendje, hé,' zeg ik. Noa steekt haar tong naar me uit en ik doe hetzelfde terug. De bel gaat en ik loop naar mijn lokaal. Ik heb de eerste drie uur geen les met de twee meiden.

'Goedemorgen, klas. Er komt een nieuwe leerling,' begint de docent. Ik zucht en leg mijn hoofd in mijn handen. Why me?! De deur opent en Sarah staat erin. Vele jongens gaan rechter zitten en ik draai met mijn ogen. 'Hoi! Ik ben Sarah en kom van Antwerpen. Ik woon nu bij m'n tante tot het einde van het schooljaar,' stelt ze zichzelf voor. 'Emiel?' Vraagt de leerkracht. Ik knik. 'Kan jij haar rondleiden? Ze zei dat jullie elkaar kennen.' Ik schud mijn hoofd en krijg rare blikken toegeworpen. 'Mevrouw, sorry. Sarah en ik hebben een geschiedenis en ik wil geen extra tijd met haar doorbrengen,' zeg ik kil. De docent kijkt me geschrokken aan, maar Sarah eerder kwaad. 'Goed dan, wie wilt?' Een vijftal jongenshanden schieten in de lucht.

Sterre
Ik zit op een bankje met Noa in de pauze. 'En die?' Wijs ik. Noa bekijkt de jongen beter. 'Hij is knap! Hoe kan ik hem nooit eerder gezien hebben?' Ik lach. 'Ik ga met hem praten, hij lijkt nieuw. Kijk, hij weet niet wat te doen,' zegt ze. 'You go, girl,' lach ik. Ze staat op en trekt haar kleedje goed voor ze naar hem toestapt. Ik zie Mil uit school lopen en zwaai. Hij komt naar me toegelopen en begint me meteen te zoenen. Na enkele seconden trek ik terug. 'Noa is op jongensjacht,' zeg ik. We gaan zitten en ik wijs naar Noa en de jongen. 'Hij is nieuw, denken we,' zeg ik. 'Hij is best knap,' voeg ik nog toe. Mil kijkt me snel aan en ik grinnik. 'Maar niet zo knap als jij,' antwoord ik. Hij slaat zijn arm om me heen en drukt een zacht kusje op mijn wang. Noa gaat er echt voor. Ze komt met hem aanlopen.

Emiel
'Hallo, ik ben Jelle,' zegt de jongen. Hij heeft blond, warrig haar en lichtbruine ogen. 'Jelle, dit zijn Emiel en Sterre,' zegt Noa. De jongen knikt naar ons. 'Ik ben net nieuw,' zegt Jelle. 'Welkom,' lacht Ster. 'Wel gek, er is ook vandaag een nieuw meisje gekomen,' glimlacht ze. 'Aah, je bedoeld mijn zus,' lacht Jelle. Iedereen is plots stil en kijkt naar Jelle. Noa schudt haar hoofd. 'Zijn jullie een tweeling?' Vraagt ze ongelovig. 'Ja, maar we zijn helemaal verschillend. Het is misschien gemeen om te zeggen, maar blijf beter uit haar buurt,' raad hij aan. Ik grinnik. 'Ja, dat wisten we al,' zeg ik met rollende ogen. 'Kennen jullie Sarah?' Vraagt hij. We knikken allemaal. 'Ze is mijn ex,' antwoord ik. Jelles mond vormt een O en Sterre zucht.

'Hey, wil je blijven slapen?' Vraagt Sterre na school. Ik knik en geef haar een kus op haar wang. We fietsen samen naar haar huis en ze roept als ze binnenkomt: 'Ik ben thuis!' Geen antwoord. We lopen naar haar kamer en ploffen op bed neer. 'Laten we huiswerk maken!' Zegt ze nep-blij. Ik glimlach. We nemen onze boeken, schriften, schrijfgerei en beginnen eraan. Na een klein uurtje ben ik klaar en zie dat Ster het moeilijk heeft. Ik trek haar schrift dichter naar me toe en glimlach. 'Wiskunde?' Ze knikt en bijt op haar potlood. 'Ik haat het,' zucht ze. Ik grinnik en neem haar potlood uit haar mond. Na drie minuutjes heb ik haar sommen gemaakt en ze verbeterde mijn Engels. Ik ben beter in de wetenschappelijke vakken, zij in de taalvakken. Perfecte combinatie voor te studeren dus ;)

Sterre
We lagen Netflix te kijken in mijn bed en ik geeuwde. 'Gaan we eten?' Vraag ik. Het is al 19 uur en mijn halfbroer of mama zijn er nog niet. Mil knikt en we lopen naar de keuken. Er plakt een briefje op de koelkast en ik trek het eraf;
Hey meisje!
Mama moest plots naar een klant dus ze zal niet voor elf thuis zijn. Ik blijf bij vrienden slapen omdat we een project hebben. Bestel eten of zo want ik denk niet dat er nog restjes zijn. Tot morge en kusjes, je broer
Ik glimlach en gooi het briefje in de vuilbak. 'Pizza?' Lach ik. Mil knikt en neemt zijn gsm. Een half uur later zitten we op mijn bed pizza te eten en Harry Potter te kijken, terwijl het buiten regent. Ik lig tegen Mil aan en hij speelt met mijn haar. Dit is perfect

She is the bestWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu