Επίλογος

148 11 9
                                    


3 χρόνια αργότερα

" Τι εννοείς δεν τρώει ? Αααα καλά θα δω τι θα κάνω!  Φιλάκια μαμά κι εγώ σ'αγαπώ. Ναι,  το απόγευμα. Αντε γεια! ", είπα κα έκλεισα το τηλέφωνο.

Είμαι μόνη μου στο σπίτι. (Home alone?  1 , 2 or 3?😂)

Ο Ανδρέας σε λίγο θα γυρίσει από την δουλειά και η μικρή είναι στην μαμά μου. Είναι εκεί η ξαδέρφη της η Αφροδίτη (κόρη Ειρήνης και Βασίλη) .

Και φυσικά όταν συναντιούνται αυτές κάνουν κόμμα και τυρρανάνε την γιαγιά τους. Τώρα για παράδειγμα δεν τρώνε τα γεμιστά τους. Ωχ Θεέ μου.

Σβήνω τον φούρνο και στρώνω το τραπέζι. Από στιγμή σε στιγμή φτάνει καινο Ανδρέας. Αναρωτιέμαι βγήκαν οι εξετάσεις του?  Τον τελευταίο καιρό ήταν συνέχεια κουρασμένος. Σηκωνόταν από το κρεβάτι και ξαναέπεφτε κουρασμένος. Είχε πολύ συχνό βήχα και...  λίγο ντροπιαστικό για να το λες,  αλλά είχαν πρηστεί τα γενετικά του όργανα. Πραγματικά δεν ξέρω...

Του είπα να πάει στον γιατρό. Αμα είναι καμία ίωση να πάρει φάρμακα. Μου είπε ότι θα πήγαινε αυτή την εβδομάδα,  αλλά δεν ξέρω πότε.

Ακούω κλειδιά στην πόρτα.

"Μωρό μου,  γύρισα! ", βγαίνω από την κουζίνα και τον πλησιάζω για να τον φιλήσω. Μαύροι κύκλοι υπάρχουν κάτω από τα αγαπημένα μου μάτια.

Εκλεισα τα μάγουλά του στα χέρια μου και τον κοίταξα κατάματα.

"Αγάπη μου, είσαι καλά? ",  τον ρώτησα.

"Ναι,  μια χαρά . Απλά κουρασμένος. ", είπε και αφού άφησε τα κλειδιά στον μπουφέ δίπλα στην είσοδο ε ακολούθησε στην κουζίνα.

Καθώς έβαζα φαγητό στα πιάτα συζητούσαμε για την μέρα μας και του είπα για την μικρή. Στο άκουσμά της σαν να αναθάρεψε. Μόνο η Βιολέττα τον κράτα 'ζωντανό ' και γεμίζει λάμψη το βλέμμα του.

Καθώς τρώγαμε η κουβέντα συνεχίστηκε. Μέχρι που αποφάσισα να ρίξω την σπόντα.

"Αγάπη μου,  στον γιατρό πήγες ?"

Τον είδα που σφίχτηκε . Τι γίνεται εδώ?

"Εμ ναι. Σε λίγες μέρες θα βγουν οι αιματολογικές. ", μου είπε και άλλαξε θέμα.

'Λίγες μέρες αργότερα '

Ο Ανδρέας από την ώρα που γύρισε από την δουλειά δεν μιλάει. Μόνο την Βιολέττα χαιρέτισε και εμένα μου έδωσε ένα φιλί. Κάθεται στην βεράντα και καπνίσει το ένα τσιγάρο μετά το άλλο.

Να με προσέχεις... Where stories live. Discover now