13. soud

55 5 0
                                    

Už byl čas. Elki na mi dala červený plášť, jaký má ona a pak jsme se dostali do černé mlhy. Objevili jsme se v neznámým místě, takže jsem pochopila, že je to u ní doma a tady bude ten soud.

Elki mě dovedla do místnosti, kde se to mělo stát. Byly tu kolem kruhu sedadla, uprostřed celého kruhu byla jen židle a nic jiného,  na vrchu toho všeho byli hlavní představitelé.

,,Takže Iron uprostřed bude sedět můj otec, po jeho boku bude Satan se svojí dcerou Satanou, po jeho levém boku bude bratr Satany, který se jmenuje Hellstorm. Měla jsem sedět vedle něj, ale dala jsem tam moji iluzi. Takže to znamená, že budu celou dobu u tebe." vysvětlila mi Elki.
,,Děkuji...Co si myslíš, že zvolí?" byla jsem nervózní jak nikdy. Seděli jsme tam a čekali.
Najednou někdo vyhlásil:,, Vážení vítejte! U dalšího soudu dobra a zla. Musíme taky zdůraznit, že ti co si zvolili temnotu, sedí vedle nejmocnějšího vládce Mephista! Mezi dobrem a zlem si dnes na jeho 18. narozeniny bude vybírat Mirčus! Syn nejzlejší a nekouzelnější Satany! Prosím potlesk!" dořekl svůj proslov a všichni začali tleskat a ječet.

Ze dveří na kraji soudu vyšel Mirčus.
,,Vypadá, jak kdyby šel na popravu." řekla mi Elki a tiše se zasmála.
,,Vždyť to je poprava." odpověděla jsem jí hned.
Mirčus zůstal stát a prohlásil:
,, Díky matko za tento život. Poznal jsem tolik lidí. Dobrých i zlých." podíval se kolem všech těch démonů a já nevím koho ještě a uvízl mu pohled na mě. Složila jsem hlavu a čekala co se bude dít. Už zase někdo ohlásil:
,, Dobře Mirčusi takže máš na výběr ze dvou možností. Mezi světlem a temnotou. Přišli se podívat i ze shora, co si vybereš. Zvol podle toho, co cítíš nebo necítíš. Když zvolíš temnotu, tak zapomeneš na vše dobré, ale dostaneš větší moc a  můžeš zde zůstat. Pokuď si vybereš světlo, tak budeš mít všechny krásné vzpomínky, tvoje síla zůstane stejná a nakonec budeš muset odejít z naší říše." dokončil svůj monolog a podíval se na Mirčuse.

Mirčus zavřel oči a z jeho těla vylétl jeho duch. Rozhlédl se kolem sebe, narovnal se a pronesl:,, Propadám," zasekl se a pokračoval:,, Já propadám temnotě!"
,,Né!" zakřičela jsem, ale už bylo pozdě. Elki mě držela, abych se k němu nerozletěla. Než se mi oči podlily slzami, zahlédla jsem, jak všechny černý plameny šli do jeho těla a jak se celý třásl. Elki mě odvedla z místnosti, jak to nejrychleji šlo.
,,Elki...Elki...on si vybral temnotu." brečela jsem nemohla jsem přestat.
,,Co se stalo mezi vámi? Jeho poslední pohled patřil tobě. To není normální!" odpověděla mi Elki.
,,M..y se líba..li!" brečela jsem, Elki mě objala a řekla:,, Vezmu tě zpátky domů. Dobře?" nic jsem neříkala a jen kývla na souhlas.

Doma jsem lehla do mého pokoje a tam byla celou dobu než bylo zase ráno.
 
Doufám, že nezabijete :D ...jedna z mých oblíbených: Disturbed - The Sound Of Silence

Jmenuji se Irona!Where stories live. Discover now