011

146 13 2
                                    

Vraag voor dit hoofdstuk: Wat is jullie lievelings eten?
Mijn antwoord: SUSHII! Of pizza😂
_______________________________

'Ik meen het Harry geef het aan haar, ik sta erop. Hayley vind het vast leuk.' 'Wat vind ik leuk?' Ron lacht als Hayley binnen komt. 'Ron heeft een ketting gekregen met "Mijn lieveling" van Lavender.' Lacht Harry. Hayley glimlacht wanneer ze haar trui aan trekt die ze van Molly heeft gekregen. 'Wat heb je daar?' Vraagt Ron en Hayley kijkt op. Harry heeft een pakje in zijn hand die er een beetje vreemd uit ziet. Hayley pakt het aan en kijkt wat erop staat.

Aan meester, van Kreacher.

Hayley geeft het weer terug aan Harry. 'Kan ik het veilig openmaken?' Ron lacht. 'Ik heb er helemaal niet aan gedacht om hem een cadeautje te sturen!' Zegt Harry. 'Ik wel.' Antwoordt Hayley. 'Dat komt zeker door Hermione.' Zegt Ron. Hayley schudt haar hoofd. Als Harry het pakketje heeft geopend springt hij van zijn bed af. Hayley lacht. Het pakketje zat vol met maden. 'Wat heb jij dan gekregen?' Vraagt Harry nijdig. 'Ik had een mok gekregen.' Antwoordt ze simpel. 'Attent van hem.' Lacht Ron als hij Harry's gezicht ziet. 'Ik heb honger, laten we naar beneden gaan.' Zegt Ron. 'Ron jij hebt altijd honger.' Hayley rolt met haar ogen en ze lopen de kamer uit.

'Een beetje jus, Fleur?' Vraagt Hayley met een neppe glimlach. Ze wil de kom met jus pakken, maar inplaats daarvan gooit ze hem per ongeluk van tafel. 'Je bent net zo erg als die Tonks.' Zegt Fleur tegen Hayley. 'Zij ies ook altijd even klunge-' Hayley kijkt Fleur geïrriteerd aan. 'Die Tonks is anders wel familie van mij, dus dat verbaast me niet zo, en ik ben anders erg trots dat zij mijn nicht is.' Antwoordt Hayley geïrriteerd. 'Ik had die lieve Tonks gevraagd of ze vandaag ook wilde komen.' Zegt Molly, om een discussie te voorkomen. 'Maar ze wilde niet. Heb jij haar de laatste tijd nog gesproken Remus?' 'Nee, ik heb eigenlijk met niemand veel contact gehad. Maar Tonks heeft toch zelf familie?' Zegt Remus. Hayley rolt met haar ogen. 'Misschien wel, maar ik kreeg eerlijk gezegd de indruk dat ze met kerst alleen wilde zijn.' Zegt Molly, die Remus geërgerd aankijkt. Hayley staat snel op. 'Wat ga jij nou weer doen?' Vraagt Fred. 'Ik ga naar haar toe.' Antwoordt Hayley simpel. 'Wát?' Vraagt Ron verbijsterd. 'Ze kan toch niet alleen zijn met kerst! Ze is mijn nicht, zowat de enige familie die ik nog heb! Ik wil niet dat ze zich schuldig voelt over de dood van... jeweetwel.' Zucht Hayley. 'Dat moet ze zelf oplossen, jij kunt haar niet helpen Hayley.' Zegt Remus. Hayley rolt met haar ogen. 'De Patronus van Tonks is van vorm veranderd.' Zegt Harry snel, om te voorkomen dat Hayley kwaad wordt, waardoor ze weer gaat zitten. 'Dat beweerde Snape tenminste. Ik wist niet dat dat kon. Waarom zou je je Patronus veranderen?' Vraagt Harry. 'Harry, Snape beweerde niets, het is zo. Dora haar Patronus was een Jack Rabbit, dat was het deze keer sowieso niet, daar was hij veel te groot voor.' Zegt Hayley. Remus zwijgt even. 'Een trauma, emotionele schokken...' 'Hij was groot en had vier poten.' Zegt Harry. Hayley kijkt hem aan. 'Ik ga naar boven. Ik ben een beetje moe.' Ze glimlacht naar Harry. 'Moet ik meelopen?' Vraagt Harry. Hayley schudt haar hoofd. 'Bedankt.' Hayley verlaat de eetkamer.

Een paar dagen later.
Molly snikt wanneer ze iedereen gedag zegt. 'Pas goed op jezelf meisje, en maak vooral veel lol, niet te veel nadenken.' Molly omhelst Hayley. 'Bedankt Molly.' Ze glimlacht zwakjes, maar zucht vervolgens. 'Het spijt me zo erg van wat er gebeurd is, ik weet hoe graag je wilde dat Remus hierbij was.' Zegt Molly bedroefd. 'Ik zou willen dat ik hem nog gedag had kunnen zeggen.' Zucht Hayley. Toen Percy met kerst ineens thuis kwam, was hij samen met Rufus Scrimgeour werd de sfeer enorm verpest. Toen Scrimgeour zag dat Remus aan tafel zat eiste hij dat hij wegging, vanwege Hayley. 'Het komt allemaal door Percy!' Zegt Ron kwaad. 'Ron alsjeblieft.' Zegt Hayley wanneer Molly weer luid begint te snikken. Na een moeilijk afscheid verlaten ze The Burrow, om weer terug te gaan naar Hogwarts. Hayley pakt een beetje Floo Powder in haar hand en glimlacht nog even naar Molly. 'Hogwarts!' Roept ze vervolgens en ze komt terecht in het kantoor van professor McGonagall. 'Goede middag juffrouw Black, zorg er alstublieft voor dat er geen as op de vloer terecht komt. Hayley glimlacht naar haar en wacht op Harry, Ginny en Ron. Als zij er ook zijn verlaten ze het kantoor van professor McGonagall. 'Waar ga jij nou weer heen?' Vraagt Ron als Hayley wegloopt. 'Ik heb met Hermione afgesproken in de bibliotheek, ze had iets gevonden over mijn moeder.' Ze glimlacht naar Ron en Harry. 'Ik zie je straks wel.' Zegt ze tegen Harry en vervolgens loopt ze weg.

'Dus wat heb je gevonden?' Vraagt Hayley nieuwsgierig als ze plaatsneemt tegenover Hermione. 'Je gaat misschien schrikken. Maar je moeder, is familie van Gellert Grindelwald...' 'Wat? Maar waarom heeft professor Dumbledore dat nooit verteld?' Hermione haalt haar schouders op. 'Je zou het hem moeten vragen, maar ik heb gehoord dat hij er niet is.' Zegt ze vervolgens. Hayley zucht. 'Hoe gaat het tussen jou en Harry?' Vraagt ze nieuwsgierig. 'Wel oké, denk ik? Remus vroeg het ook al.' Zegt Hayley lachend. 'Hij is gewoon snel bezorgd.' Hermione glimlacht. 'Hoe gaat het met jou?' Vraagt Hayley. Hermione haalt haar schouders op. 'Zullen we anders naar de Great Hall gaan?' Stelt Hermione voor, om de vraag te ontwijken. Hayley knikt. 'Tuurlijk.' Ze glimlacht naar haar beste vriendin, maar kijkt haar bezorgd aan. Ron en Harry komen op ze af wanneer ze richting de Great Hall lopen. 'Hebben jullie het gezien? We krijgen Verschijnsel lessen!' Zegt Ron. 'Ik moet ervoor zorgen dat ik de eerste keer saag, dat deden Fred en George ook.' Zegt Ron. 'Ik ook.' Hayley grijnst. 'Ja maar jij bent overal goed in.' Zegt Ron. Hayley lacht. 'Dat is niet waar!' 'Echt wel! Je hoeft het niet te ontkennen hoor.' Zegt Harry. Hayley glimlacht. 'Nou bedankt.' Zegt ze. Ze komen aan in de Great Hall en gaan meteen zitten.

Na het eten lopen Harry en Hayley samen richting de Gryffindor Common Room. 'Hadden jullie iets gevonden? Over je moeder bedoel ik.' Zegt Harry. Hayley glimlacht. 'Ja, maar ik vertel het liever ergens waar niemand anders ons kan horen.' Zegt Hayley. Harry knikt. Ze lopen naar een rustig plekje en ze gaan op een klein bankje zitten. Harry pakt Hayley haar handen vast. 'Je hoeft het niet te vertellen als je het niet wilt.' Zegt Harry. Hayley schudt haar hoofd. 'Ik wil het wel vertellen.' Ze glimlacht. 'Mijn moeder is familie van Gellert Grindelwald...' Zegt Hayley. Harry kijkt haat met grote ogen aan. Ze zwijgen even. 'Ik snap het, je weet niet wat je moet zeggen. Het is heel raar allemaal.' Zucht Hayley. Harry glimlacht en geeft haar een kus. 'Waar was dat voor?' Vraagt Hayley. 'Omdat, nouja. Hayley, ik vind je echt heel leuk en..' 'Ik hou van je.' Hayley glimlacht. 'Ik hou ook van jou Harry.'

-

Sorry voor dit korte, shit hoofdstuk😅 Ik wist niet hoe ik dit hoofdstuk moest afronden en het spijt me echt dat ik al zo lang niet heb geupdate maar dit was gewoon even een lastig hoofdstukje 😊

nothing  ➳  harry potterWhere stories live. Discover now