003

170 14 6
                                    

Vraag voor dit hoofdstuk: Welke Hogwarts les lijkt jou het leukst?

Mijn antwoord: Defense Against the
Dark Arts of Potions.

Defense Against the Dark Arts Classroom.
'Juffrouw Black bent u toevallig nog van plan om op te letten, anders kunt u nu meteen het lokaal verlaten.' Klinkt de stem van professor Snape door het lokaal. Hayley kijkt op. 'Tien punten aftrek voor Gryffindor!' Zegt Snape en Hayley rolt kwaad met haar ogen. 'Hayley laat het maar. Je kent Snape, hij trekt zijn eigen leerlingen voor dus hij geeft ons punten aftrek.' Zegt Katie Bell. Ze glimlacht naar Hayley. 'Ik weet het Katie, en sorry dat ik zo afwezig doe.' Hayley probeert te glimlachen naar haar vriendin. 'Ik snap het echt Hayley, wij allemaal. Het is niet niks om een familielid te moeten missen.' 'Bedankt.' Zegt Hayley. Ze slaat haar Defense Against the Dark Arts boek open en zwijgt de hele les.

'Je mist Fred en George op school hé?' Vraagt Katie aan Hayley als ze samen naar de Great Hall lopen voor het middageten. Hayley knikt. 'Het is zo anders zonder hun, zij waren mijn beste vrienden hier.' Zucht ze. 'Gelukkig is het nog maar een jaar. Dan kan je eindelijk Auror worden, dat wil je nog steeds toch?' Vraagt ze. Hayley knikt. 'Hey Hayley.' Hermione glimlacht naar haar. 'Hoi jongens.' Ze gaat zitten. 'Hoe gingen je eerste lessen?' Vraagt Hermione. 'Verschrikkelijk.' Antwoord Hayley. 'Zo erg was het toch niet?' Vraagt Ron. 'Ik kon me nergens concentreren. En Transfiguration waar ik meestal goed in ben was een ramp vandaag. Ik kon niet eens mijn haarkleur veranderen.' Zucht ze gefrustreerd. 'Het komt wel goed, misschien lag het aan de stress.' Zegt Hermione. 'Nee, het lukt nu ook niet meer.' Ze legt haar hoofd tussen haar handen. 'Is dat niet jouw uil?' Vraagt Ron aan Hayley als er een paar uilen langsvliegen. 'Ja, maar ik krijg nooit post, ik kreeg alleen post van...' Ze haalt diep adem. Harry legt zijn hand op die van Hayley. Er land een brief voor haar neus en ze maakt hem open. 'Het is van Remus.'

Beste Hayley,
Ik schrijf je omdat ik me zorgen maak. Professor McGonagall had een brief gestuurd dat jij en Harry te laat op school waren. Is er iets wat ik moet weten? Ik weet dat ik te snel bezorgd ben maar ik wil niet dat jullie iets overkomt.
Remus.

'Ik wist dat hij een brief zou sturen.' Zegt Harry. 'Hij wil het denk ik goed doen als peetvader. Hij vind zichzelf bijna nergens goed voor.' Zucht Hayley. 'Dat snap ik best ik bedoel ik zou ook niet kunnen leven met het feit dat ik een weerwolf was.' 'Ronald!' Hermione slaat hem op zijn achterhoofd. 'Sorry, sorry.' 'Dit is dus precies de reden waarom Lupin denkt dat hij nergens goed voor is.' Zegt Hermione geïrriteerd. 'Jongens, laten we erover ophouden.' Zegt Harry. Hayley staat op. 'H waar ga je heen?' Vraagt Hermione bezorgd. 'Ik heb geen honger. En ik moet een brief versturen naar Remus.' Ze verlaat de Great Hall en loopt meteen naar boven. 'Kijk uit waar je loopt vuile bloedverrader!' Roept Draco Malfoy uit als ze tegen hem op botst. Maar als hij ziet dat ze rode ogen heeft is zijn gezichtsuitdrukking meteen wat zachter. 'Het spijt me.' Zegt hij. 'Het spijt je? Waarvoor?' Vraagt Hayley. 'Ik heb slechte dingen gedaan, maar jij bent mijn nicht. Ik wil je niet als vijand.' Ze glimlacht. 'Bedankt Draco.' Zegt ze en dan loopt ze door naar de Gryffindor Common Room. Binnen pakt ze meteen een stuk perkament en begint te schrijven.

Lieve Remus,
Er is niets ergs aan de hand hoor maak je maar geen zorgen. Het gaat prima hier op school.

Hayley zucht en verscheurt de brief. Ze wil niet meer liegen maar dat is de makkelijkste oplossing, doen alsof er niets aan de hand is.

'Hayley?' Het is Harry. 'Gaat het wel goed met je?' Vraagt hij als hij een aantal verscheurde brieven ziet liggen. Hayley schud haar hoofd. 'Sorry Harry, ik wil je niet lastigvallen met mijn problemen. Jij hebt al genoeg aan je hoofd.' 'Wat zit je dwars?' Vraagt hij. 'Ik voel geen geluk meer Harry, ik voel amper emoties. Ik heb al in geen maanden een volledige Patronus kunnen toveren.' 'Luister Hayley, je hebt het gewoon moeilijk. Iedereen snapt het en je valt me niet lastig met je problemen.' Hij glimlacht. Hayley zucht en staat op om de gescheurde brieven op te ruimen. 'Zal ik hem anders een brief terugsturen?' Zegt Harry. 'Lief van je Harry.' Ze glimlacht. 'Ik schrijf straks nog wel een brief. Maak jij je nou maar geen zorgen.' Hayley buigt naar Harry toe en drukt een kus op zijn linkerwang. Vervolgens loopt ze naar boven.

Na een tijdje nadenken heeft Harry besloten om Remus maar gewoon de waarheid te vertellen over hoe het met Hayley gaat.

Beste Remus,
Dit is Harry die de brief schrijft. Ik zal maar meteen eerlijk zijn. Het gaat slecht met Hayley. Ze eet bijna niks meer en ze kan haar Transformagie ook niet meer gebruiken. Ze heeft het enorm moeilijk. Ik maak me heel erg zorgen om haar en ik weet niet wat ik kan doen om haar te helpen.
Harry.

Hij zucht als hij bij de Owlery aankomt. Hij weet het zeker. Hij moet Hayley helpen. Hij glimlacht naar zijn sneeuwwitte uil als ze aan komt vliegen. 'Hedwig deze brief moet naar Lupin.' Zegt hij. Hij streelt over haar witte veren en maakt de brief vast.

Beneden in de gang komt hij Hayley tegen. 'Hayley wat-' Hij schrikt. Voor ze staat Bellatrix Lestrange. 'Het is volgens mij een Boggart Harry.' Ze heeft rode ogen. 'Het lukt me niet.' Harry gaat voor Hayley staan en de Boggart verandert. 'Riddikulus!' Hij glimlacht naar Hayley. 'Het spijt me Harry, ik wilde het alleen doen maar-' 'Ik snap het, maak je maar geen zorgen.' Hayley buigt naar voren en drukt haar lippen op die van Harry. Harry schrikt maar gaat er wel in mee. Wanneer de kus is beëindigt draait Hayley zich om. 'Hayley.' Harry legt zijn hand op haar schouder. 'Hayley we kunnen niet samen zijn. Je betekent te veel voor me en ik breng je alleen maar in gevaar.' Zucht Harry. Hayley draait zich weer om. 'Harry zolang ik bij jou ben voel ik me veilig.' 'Ik hou van je, echt waar. Maar ik zou het mezelf nooit kunnen vergeven als jou iets overkwam.' 'Harry, het ergste wat mij kon overkomen is al gebeurd, ik heb mijn vader verloren.' 'Ik wil niet dat iemand jou pijn doet vanwege mij.' Zegt Harry. 'Ik breng jou, Ron en Hermione in gevaar.' Zucht hij. Hayley pakt zijn hand vast. 'Je staat er niet alleen voor Harry.' Tranen prikkelen in haar ogen en ze haalt diep adem voordat ze zich weer omdraait. Vervolgens loopt ze weg.

'Juffrouw Black, heeft u geen les?' Hayley draait zich om. Voor haar staat Severus Snape. 'Dat zou ik ook aan u kunnen vragen.' Ze glimlacht naar de man met de vettige, zwarte haren. 'Ik zou toch durven wedden dat de zevendejaars Gryffindor nu Potions hebben.' 'Ik volg geen Potions meer.' Zegt Hayley. 'Is dat zo? Ik dacht dat je Auror wilde worden?' Vraagt hij. 'Wilde.' Antwoord ze. Snape hoeft niet te weten dat ze geen zin in Potions had en daarom niet naar de les ging. 'Ik heb nog veel te doen dus als u het niet erg vind ga ik ervandoor.' Zegt ze glimlachend. Professor Snape rolt met zijn ogen. Ook al haatte Snape Hayley's vader, tegen Hayley doet hij redelijk normaal, wat haar verbaast aangezien hij wel verschrikkelijk tegen Harry doet. Ze loopt naar de Gryffindor Common Room, waar ze Ron tegen het lijf loopt. 'Hayley daar ben je, toen we Harry tegenkwamen en we naar jou vroegen deed hij heel afwezig. Is er iets gebeurd?' Vraagt Ron. 'Nee.' Antwoord Hayley kort. 'Ron wil je morgenavond mee naar Hogsmeade?' Vraagt Hayley. 'Morgen avond? Maar hoe wil je dat doen?' Vraagt hij. 'Ik heb ook een Onzichtbaarheidsmantel weet je nog wel.' 'Maar je wil toch niet Verschijnselen he?' Vraagt hij. 'Nee natuurlijk niet, ik wil gewoon iets leuks doen en we mogen pas over een aantal weken naar Hogsmeade.' Ron denkt na. 'Oké dan, maar dat is alleen omdat je mijn beste vriendin bent.' 'Wat wil je daar eigenlijk gaan doen in de avond? Dan is toch alles dicht?' Vraagt Ron. 'Ben je nog nooit in Hogsmeade geweest als het avond was?' Ron schud zijn hoofd waardoor Hayley glimlacht. 'Je gaat het vast leuk vinden.' 'Je mist Fred en George zeker.' 'Misschien.' Zegt ze. Hij lacht. 'Geloof me, zij missen jou ook.'

nothing  ➳  harry potterWhere stories live. Discover now