18

4.9K 241 12
                                    

~Bila i ne ponovila se ova zima,spalila sam sjecanja kraj staroga kamina~

Nakon sto je revija zavrsila. Ja sam otisla kuci. Ili bolje receno da sam pobjegla dok je Antonio pricao s nekim bitnim ljudima. Kiara je stigla kuci s mojom majkom Valeriom.

"Zasto si otisla bez nas? I sto si pricala s tatom?"-upitala me Kiara. Ljuta je sto ju nisam sacekala.

" Duso tvoj tata zeli da bude uz tebe i da mu pruzis priliku. Ja sam pristala na to. Zurila sam u wc"-ovo zadnje sam slagala. Nisam zeljela reci da sam se prepala razgovora s Antoniem.  Sto bi se desilo da sam ostala i obavila taj razgovor do kraja s njim.

"Znas da ga zelim upoznati. Zelim i ja imati tatu"-rekla je. Nasmijala se.

" Mama ovo je tako grozan posao. Umorila sam se"-dodala je. Znam kako je posao manekenki tezak.

"Znam duso. Idi se otusirat i zavuci se u krevet. "-rekla sam. Samo je klimnula glavom i otisal u svoju sobu. Pogledala sam u svoju majku. Nije bila bas dobre volje.

" Zasto me tako gledas?"-upitala sam ju. Ne moram joj polagati racune.

"Prepala si ga se,Violeta. Znas nece te pojesti. To je tvoj Antonio"-rekla je. On nije moj niti je ikad bio moj.

" On nije moj,mama. I ti dobro znas sto se desilo"-rekla sam. Kako se pravi glupa. Zna sto se desilo izmedju nas i koliko sam patila za njim.

"Jeste tvoj Violeta. I uvijek ce i biti. Ja sam kriva sto vi niste skupa. Sve je ovo bila moja greska"-rekla je. Ja sad nista ne shvatam. Kakve ona veze ima sto je on mene prevario? O cemu ona dovraga prica.

" Mama ti nemas veze s tim. On je to napravio,a ne ti"-rekla sam. Moja mama je cudna. Definitivno.

"Ja sam platila Chloe da zavede Antonia. Da ga napije i da spava s njim. Zeljela sam ga sto dalje od tebe jer nije bio za tebe. Nisam znala da si trudna i da si se toliko zaljubila u njega. Boze, dijete moje oprosti mi"-rekla je. Ostala sam u soku,a Antonio je stajao iza nje. Ne vjerujuci u ono sto je cuo,bas kao ni ja.

Moja mama. Zena koju sam slusala na svakom koraku mi je unistila moju vezu i iskidala mi srce na komade,zbog svoje sebicnosti.

Da li sam ja sve ovo zasluzila?

Queen 《ZAVRŠENA》Where stories live. Discover now