CHAPTER 16

30 8 2
                                    

Ko si ti?

Sta?!Ne ne ne,ovo se ne desava...Na trenutak sam se odvojila od njega i pogledala ga u oci.Njegove nebesko plave oci su me posmatrale sa dozom tuge i zbunjenosti u sebi.Skrenula sam pogled i odvojila se od njega.Svi su utrcali u sobu zajedno sa doktorom i medicinskom sestrom.

Ko ste vi svi?Ko sam ja? Daniel je bio potpuno izgubljen ugledavsi lica oko sebe.Sva ta lica su od jednom postala zbunjena i zacudjena.

(...)

Divno,Daniel ima amneziju...Moze li se moj zivot jos vise zakomplikovati?Bice tesko vratiti Daniela u normalu.Kako vratiti takvog smekera za kim su sve devojke jurile svakoga dana,taj osmeh koji nikada nije skidao sa lica i prijatelja kakav je samo on bio...Bice tesko...

Ali uspecemo!Moramo!Dacu sve da se moj Daniel vrati!

(...)
Prevrnula sam se preko kreveta po stoti put dok sam pokusavala da zaspim.Uzela sam telefon i pogledala koliko ima sati.

8:46

Dobra sam.Uspela sam da odpspavam cak 4 sati.Zadnjih nedelju dana ne spavam najbolje,tacnije od kada sam saznala za amneziju.Nocne more me proganjaju.

Ali danas ce sve biti drugacije.Daniel izlazi iz bolnice i pomoci cu mu pri prisecanju.Setacemo centrom,zatim na palacinke u nasem omiljenom cafe-u,a vece cemo provesti u parku na nasem zidicu.Tu smo se  stalno zabavljali kao deca.

Ustala sam iz kreveta i uputila se ka kupatilu da obavim jutarnju rutinu.Istusirala sam se,umila i oprala zube.Sela sam za toaletni stocic i stavila kremu za lice i nanela malo sminke.Nista upadljivo:puder,korektor,maskaru i sjaj za usne.

Stala sam pred i razmisljala sta da obucem.Napolju je suncano i topolo.Izvukla sam maslinasti sorc i bordo majcu sa crnim natpisom "Summer is back".Obula sam bordo starke i sisla u kuhinju.Sipala sam pahuljice i mleko u ciniju i sela za sto.
Klara i mama su usle sa velikim kesama iz prodavnice.

"Seko,seko, vidi sta sam kupila!" Klara mi prilazi i pokazujemi novu lutku koju je kupila.

"Bas je lepa.Kako se zove?"

"Ne znam ,nisam jos razmislila...Mozda Lara,po tebi,mojoj najboljoj starijoj seki.Ima smedju kosu i bas lici na tebe.Tako ces uvek moci da budes sa mnom."

Nasmejala sam se i rasirila ruke i zagrlila je.Klara je otisla u svoju sobu da se igra a mama je raspakivala namernice po kuhinji.

"Danas Daniel izlazi iz bolnice?" majka me je prekinula u jelu.Pojela sam pahuljicu i okrenula se ka njoj.

"Da,necu biti tu ceo dan.Ici cu sa njim po gradu i pomoci cu mu da se priseti svega.Kad smo vec kod toga,moram da krenem." ubacila sam ciniju u sudoperu i krenula ka nioj.

"Srecno sa tim.Lepo se provedi danas." poljubila me je i krenula sam ka izlaznim vratima.Uzela sam naocare za sunce i izasla.

Jao zaboravila sam!Ajoj bree!Ludice jedna!

Vratila sam se u kucu i otrcala u svoju sobu.Uzela sam ogrlicu sa svojim imenom i stavila malo parfema.Oba ova poklona sam dobila od Daniela i prosto ih obozavam.Mislim da ce mi ovo pomoci danas.Ako ne sa njegovim secanjima,bar ce mi dati samopouzdanj.Istcala sam iz kuce i krenula ka bolnici.

Daniel P.O.V.

Gledam se u ogledalu u bolnickom ve-ce-u.Trudim se da se prisetim bilo cega,ali mi bas i ne ide.Danas izlazim.Dolazi ona devojka duge smedje kose koja je jako lepa.Bas me zanima da li smo ona i ja bili zajedno?Ako nismo,to me cudi.Bas je lepa.Izgleda da se bas brine za mene.Rekla mi je da idemo danas da me upozna sa gradom.

Roditelji su mi doneli cistu odecu.Na sebi sam imao teksas bermude i crvenu majcu sa nekim natpisom na sebi i teksas starke.Stavio sam naocare i jos jednom se pogledao u ogledalo.E pa,ne znam kakav si bio nekada ali si veliki smeker.

Izasao sam iz ve-ce-a i sudario sa nekim i da ne bi pali,uhvatio sam tog nekog za ruku i povukao ka sebi.

"Izvini." rekli smo u isto vreme.Cim sam je video,nasmejao sam se a i ona meni.Bila je to Lara.

"Jesi li dobro?" upitao sam je.

"Da,da,ne brini.Idalje si spretniji od mene." provukla je ruku kroz svoju gustu kosu i jos jednom mi pokazala svoj beli osmeh.

Gledali smo se nekoliko sekundi jer nisam znao sta da radim pa sam ucinio ono sto mi je prvo palo na pamet.Prisao sam i zagrlio sam je,a ona se prvo iznenadila a onda me stegla sto je jace mogla.Bilo mi je cudno ali prijatno.

"Hej,ugusices me.Kako posle da me provedes kroz grad?" izgovorivsi ovo,ona me je pustila a ja sam poceo da se smejem.

"Izvini" sad se ona sramezljivo nasmejala i spustila glavu.

"Hej,osmeh na lice.Idemo do grada.Imaces priliku da uzivas sa najboljim smekerom u gradu." zavodnicki sam se nasmjao a ona mi se samo smejala.

"Ha!Videla sam i bolje od tebe!Niko nije rekao da si ti veliki smeker grada."kikotala se a ja sam prosao pored nje i krenuo ka izlazu.

"Hej!Cekaj me!Ne mozes samo u grad,izgubices mi se.Ne bih da snosim posledice zbog toga sto si se ti izgubio."Pritrcala je do mene a ja sam prebacio svoju ruku preko njenog ramena.

Iznenadio sam samog sebe.Sa njom sam jednostavno prirodan.

"Prvo idemo do cafe-a na palacinke." rekla je zapovednicki.

"Jasno kapetane."nasmejali smo se i krenuli ka cafe-u.

(...)

Seli smo za stolom do prozora.

"Izvolite?" prisao nam je konobar.

"Dva hladna nesa sa secerom i dve porcije palacinke sa kremom i plazmom."Lara je pricala dok sam je ja posmatrao sa odusevljenjem.

Konobar je zapisao narudzbinu,klimnuo glavom i sklonio se od naseg stola.

"Da li imam nesto na licu?"njen glas me je trgnuo iz razmisljanja.

"Ne,ne samo sam se zamislio." prosao sam prstima kroz kosu i nasmejao sam se. "Nego,da mi krenemo ispocetka.Kazes da smo proveli ceo zivot zajedno.Ispricaj mi sve."

"Pa,gde poceti?Aha..." polako je pricala detalj po detalj dok sam pazljivo slusao.Moj pogled je stalno skretao,cas na njene prelepe smedje oci,cas na njene mekane,pune usne.Osecam se veoma cudno.

(...)
Sedeli smo tako i pricali dugo.Platili smo i izasli.

"Kuda sada,madam?"upitao sam je.

"E ovako.Sada je" pogledala je u telefon pa vratila pogled na mene. "7:45. Bas smo se zadrzaliSada idemo do parka." nasmejala se i povukla me za ruku.

Ova devojka me sve vise i vise iznenadjuje.Ima neceg bas posebnog u njoj.Prelepa je.Sve kod nje.Njen osmeh,njen nacin ponasanja,pricanja.Duhovita je uvek nasmejana.E pa stari Daniele,ako ti nisi nista ucinio,ja cu.Nemoguce je da se nisi zaljubio u ovu devojku...

___________________

Hej gajs!

Evo jos jednog dela nadam se da vam se svidja!❤️⭐️

Lysm!
Micka❤️

_Complicated_✔✔Where stories live. Discover now