De deur

8.2K 298 20
                                    

"En sinds wanneer noem je me prinses?" Ik hoor hem nog lachen voordat hij de deur dichtslaat. Waar komt deze arrogante houding opeens vandaan?

Zayden's p.o.v

Lachend loop ik de deur uit. Ik hou ervan om haar op de kast te jagen. Mijn glimlach verdwijnt snel wanneer ik richting onze opslagplaats loop, wetende wat ik zo ga doen. Ik pak mijn mobiel en toets het nummer van Daxton in. Binnen een paar seconde neemt hij op.

"Daxton."

"Over 5 minuten bij de west-schuur" zeg ik kortaf voordat ik weer ophang. Ik gooi de deur open van de opslagplaats. Ik kijk om me heen. Oké, wat heb ik nodig? Ik loop naar de muur waar alle messen hangen en ik pak er twee vanaf. Een jachtmes en een dolk. Ook neem ik voor de zekerheid een kleine zak pistool mee. Ik loop de deur uit en check twee keer of ik de deur goed op slot heb gedaan.

Onderweg naar de west-schuur pak ik ook nog een stok met een scherpe punt op van de grond. Altijd handig.

Precies 5 minuten later kom ik bij de west-schuur aan. Daxton staat al te wachten.

"Ben je er klaar voor?" Ik kijk hem vragend aan. Hij knikt en doet de deur open. Daar gaan we.

Allison's p.o.v

Zodra hij de deur dichtslaat loop ik naar de woonkamer. Ella zit op de bank naar de tv te staren. Zuchtend ga ik er naast zitten. "Wat kijk je?"

"Een crime serie" antwoord ze.

"Welke?"

"Vind je toch niet leuk" zegt ze terwijl ze haar schouders op haalt.

"Zeg nou" zeg ik met een zeurende stem.

"The Fall."

"Ben je gek? Ik hou van die serie" antwoord ik enthousiast. Ik heb die serie in een paar dagen uitgekeken. "Echt?" Ze kijkt me fronsend aan. "Ja!" Een kleine glimlach ontsnapt haar lippen.

"Waar is Daxton?"

Geschrokken kijkt ze op. "Hij uh" stottert ze. "Weet je niet waar hij is?"

"Weet je wel waar Zayden is dan?" Ze klinkt verdedigend. "Nee" antwoord ik eerlijk. Ik heb het gevoel dat zij wel weet waar hij is.

"Weet jij waar Zayden is, Ella?"

"Nee" zegt ze kortaf. Ik kijk haar doordringend aan. "Allison, wil je het alsjeblieft voor één keer laten?"

"Waarom?"

"Omdat ik denk dat het beter voor je is als jij het niet weet" zucht ze. "Oke, en Zayden heeft je niet gevraagd om je mond te houden?"

"Hij heeft het niet gevraagd nee" zegt Ella. Ik weet zeker dat ze er meer over weet, maar ik besluit voor één keer om mijn mond te houden. Ik draai mijn hoofd weer om naar de tv.

"Hoe gaat het nou met je?" Ze kijkt me vragend aan. De vraag overvalt me. "Uh, goed" antwoord ik. "Echt?"

"Ik denk het. Ik probeer er zo min mogelijk aan te denken." Ze knikt begrijpend. "En met jou?"

Ze haalt haar schouders op. "Ella, ik weet als geen ander wat je doormaakt he" zeg ik medelevend. "Ik wil er niet over praten" zegt ze kortaf. Ik kruip iets dichter bij haar en sla mijn armen om haar heen. Ze legt haar hoofd neer op mijn schouder en al snel stromen er tranen over haar gezicht. Geruststellend aai ik met mijn hand over haar hoofd.

We zitten al een poosje op de bank wanneer Ella ineens op staat. "Ik ga me even douchen" zegt ze. "Is goed."

Als Ella weg is ben ik al snel weer in de serie verzonken. Opeens hoor ik een geluid achter me. Snel kijk ik om. Niks. Ik zou het me wel verbeelden. Na een paar seconden hoor ik het weer, maar nu iets verder weg. Snel sta ik op en loop richting het geluid.

Ik zie een jongen die ik wel vaker heb gezien. "Pardon, wat doe je hier?" Geschrokken draait hij zich om. "Oh, Allison, jij bent het" antwoord hij voordat hij weer verder loopt. "Ja en wie ben jij?"

"Oh ja sorry, ik heet Bryce" zegt hij terwijl hij naar me toe loopt en me een hand geeft. "Wat ben je aan het doen?"

"Ik moet even iets pakken" antwoord hij beleefd. Hij loopt richting de kamer die normaal altijd op slot zit. "Heb jij de sleutel?" Ik kijk hem verbaasd aan. "Juppp" zegt hij. "Mag ik ook kijken?"

"Nee" zegt hij bot. "Waarom niet? Wat zit er achter de deur?"

Zijn bezitWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu