„Hlavně nepadej, jinak mě Scorpius zabije."

2.6K 266 39
                                    

,,Nazdárek, Lily," zahlaholil Albus, když spatřil svou mladší sestru. Přes rameno si nesla koště, ale neměla na sobě famfrpálový dres. Vedle ní stála Rose, značně nervózní, a na hrudi měla přitisknutou knihu.

,,Ahoj, Abe," usmála se na něj Lily a rozešla se bratrovi vstříc. ,,Jak se vede?"

,,Ty jdeš trénovat?" zajímal se Albus a její otázku ignoroval. Jeho sestra se tajemně usmála a šlehla pohledem po Weasleyové.

,,Tak trochu," pokrčila rameny a naklonila se blíž k němu. ,,Poslyš, šlo by, abys Scorpiusovi sebral famfrpálový svetr?"

,,Jo takhle je to!" zazubil se Albus vítězně a uchechtl se. ,,Když tady počkáte, tak tu jsem do dvou minut..." A rozeběhl se směrem ke sklepení.

,,Vidíš, vyšlo to," položila Lily své kamarádce ruku na rameno, ,,kde vůbec Scorpius je?"

,,Má školní trest u profesorky McGonagallové," pousmála se Rose při pomyšlení na svého přítele. A to jí celých sedm let lezl na nervy!

,,Ale, copak zase provedl?" smála se Lily při pohledu na červenou Rose.

,,Posílal mi psaníčka, a -" vtom se ale přihnal Albus se Scorpiusovým svetrem a vtiskl ho zrzce do ruky.

,,Hlavně nepadej," nabádal ji ještě, ,,jinak mě Scorpius zabije."

,,Budu se snažit," zasmála se Rose a společně se s Lily rozešla ven z hradu, směrem k famfrpálovému hřišti.

,,Takže, co všechno umíš?" zajímala se Lily.

,,Nic moc," přiznala Rose. ,,Scorpius jednou seděl za mnou a držel mě, a pak, když jsem to zkoušela znovu a tentokrát sama, jsem málem spadla. Ale chytila jsem Zlatonku," pochlubila se.

,,Tak ještě že ne zajíce," zazubila se Lily. ,,Tak si ho oblékni, ať vidím, jak v něm vypadáš."

Rose přikývla a natáhla si Scorpův svetr. Přivřela oči, když se nadechla jeho vůně.

,,Dobrý, dobrý, zase se vzpamatuj!" luskla jí prsty před očima. ,,Byla bych nerada, kdybys tu omdlela, to by Scorpius zabil i mě!"

,,Kde je vůbec Dominique?" podivila se Rose.

,,Myslím, že něco řeší s Louisem," pokrčila rameny Lily. To, co jejich kamarádka řešila se svým bratrem, jí zřejmě nepřipadalo tak vtipné jako utahování z Rose. ,,Tak pojď, tady máš koště. Prostě na něj nasedni, odraž se od země a když se budeš lehce naklánět vlevo nebo vpravo, budeš zatáčet."

,,Dobře," přikývla nervózně nebelvírka a převzala si od Potterové koště. Přehodila přes něj nohu a sedla si. Lily se na ni povzbudivě usmála a jako by to Rose dodalo trochu odvahy, odrazila se nohama od země a vyletěla pár stop nahoru. Snažila se nezmatkovat a zůstat v klidu - a v žádném případě se nechtěla podívat dolů.

Pak si uvědomila, že na sobě má Malfoyův svetr, a náhle měla pocit, jako by tu byl s ní. Vždyť tohle dělá jen kvůli němu! Bude se muset snažit.

A tak se lehce natočila vlevo (snažila se nedělat křečovité pohyby) a potěšilo ji, když slyšela Lily, jak tleská a křičí: ,,Super, Scorp by na tebe byl určitě pyšný!"

A taky že byl. Odnášel zrovna do učebny několik knih a toužebně se podíval z okna ven, na famfrpálové hřiště. Potřásl hlavou, protože měl pocit, že snad vidí Rose.

Ale ona to Rose doopravdy byla. Nechal knihy být a přeběhl k oknu. Když viděl, jak se snaží létat a že má na sobě jeho svetr, vzedmula se v něm vlna pýchy a lásky a v duchu si řekl, že s ní bude muset zajít za odměnu do knihkupectví.

•••

Tak teď jsem tu asi pět minut seděla a přemýšlela nad nějakou poznámkou😂nic mě nenapadlo, ale mám na vás otázečku. Životně důležitou. Kde si představujete Rosie? Jestli na ministerstvu, tak jaký obor a tak:) zajímá mě to a...a jestli se nikdo neozve, tak budete mít v něčem smůlu, ale neprozradím vám v čem, protože to je ještě ve hvězdách😂 Millienka ví😂♥
-Milka♥

Seeker VS Know-it-all ✔ | ˢᶜᵒʳᵒˢᵉ ¹Kde žijí příběhy. Začni objevovat