„Bude halloweenský večírek!"

2.9K 316 35
                                    

,,Rose! Rose, už jsi to slyšela?" přiřítila se k nebelvírskému stolu Lily a v patách jí byla Dominique. Rose položila topinku zpět na talíř a nadzvedla obočí.

,,Co bych měla slyšet?"

,,Ach. Takže neslyšela. Víme něco, co Rose neví, Lily," drkla loktem Dominique do Lily a obě se zahihňaly. Rose se zamračila a pustila se znovu do jídla. Její sestřenice se posadily naproti ní a také začaly snídat.

,,Tak co Scorpius?" zašvitořila Dominique najednou. Rose se málem zadusila topinkou a musela se rychle napít dýňového džusu. Pak na ni hodila naštvaný pohled.

,,Malfoy? Pořád stejný idiot," odsekla jí, ačkoliv uvnitř sebe si to nemyslela. Už to nebyl idiot. Přestala ho nemít ráda. Pohledem nenápadně zabruslila ke zmijozelskému stolu a za malou chvíli se její pohled střetl se Scorpiusovým. Pozvedl koutky nahoru a zamával jí; ona měla co dělat, aby se neusmála zpátky; a Albus se na ni překvapeně podíval.

,,Přeji vám všem dobré ráno!" ozvala se nahlas ředitelka a všichni studenti ztichli. Své proslovy měla jen občas, a proto byli všichni zvědaví, co má na srdci. ,,Jistě všichni víte, že se blíží Halloween, tudíž Předvečer Všech svatých. Tento rok se profesorský sbor rozhodl uspořádat halloweenský večírek. Všichni studenti, a samozřejmě i profesoři, jsou nuceni vzít si halloweenský kostým. Tudíž všichni studenti od třetího ročníku výše mohou navštívit tuto neděli, a příští sobotu a neděli, Prasinky. A nakonec, všichni si musí přivést nějakou partnerku či partnera!"

Po proslovu si McGonagallová odešla sednout na své místo a studenti se mezi sebou začali vzrušeně bavit.

,,Tak už to víš," usmála se Dominique a otáčela hůlkou mezi prsty. ,,Bude halloweenský večírek. A musíš mít partnera."

,,McGonagallová si snad dělá srandu," zakňourala Rose a vložila si tvář do dlaní, ,,to snad nemyslí vážně."

,,Vím, kdo tě pozve, Rose," zachichotala se Lily, ,,chceš to vědět? Bude to Scorpius!"

Rose se na ní podívala pohledem typu To jsem fakt potřebovala slyšet a vstala. ,,Dnes půjdu do Prasinek, protože příští víkend na to nebudu mít čas. Přidá se někdo?" Obě dvě se ale dívaly všude jinde, jen ne na Rose a ona pochopila, že s ní zřejmě jít nechtějí.

Odešla tedy od nebelvírského stolu s pocitem, že zřejmě půjde do Prasinek sama, ale u dveří ji za ruku chytil Albus a donutil ji se zastavit. ,,Ahoj, Rose!" usmál se na ni vřele. ,,Nechceš dnes jít do Prasinek?"

,,Jo, plánovala jsem to," odpověděla nejistě, ,,proč? Ty jdeš taky?"

,,Nechceš jít s námi? Tedy, jdu já, Scorpius a Aileen," usmíval se zasněně. ,,Přidáš se?"

Zrzka si povzdechla. Lepší než když půjde sama. A pokud tam bude ještě jedna holka, třeba to nebude tak strašné.

,,Tak jo," svolila a Abe se zatvářil potěšeně.

,,Bezva! Tak v jedenáct tady!"

•••

,,Tak co?" zeptal se nadějně Scorpius, který si uvazoval zmijozelskou šálu kolem krku a čekal, až se Albus vrátí.

,,Půjde!" zvolal rozzářeně. ,,Ale jedenáct je za chvíli! Sakra! Nejsem oblečený! Sakra!"

Scorpius se rozesmál. ,,Neboj se, Aileen se líbíš tak jako tak."

Dalších deset minut se Albus oblékal a Scorpiusovi začínalo být vedro. Litoval, že se oblékl tak brzy a děkoval Merlinovi za to, že Abe pak už byl schopný jít. Samozřejmě, že na ně už děvčata čekala; obě se něčemu smály.

,,Ahoj, Albusi!" zvolala Aileen se stydlivým úsměvem. Rose neměla tušení, zda se dali dohromady nebo ne. Kývla na Scorpiuse, který jí věnoval úsměv a pak se všichni čtyři rozešli do Prasinek.

Albus chtěl mít Aileen jen u sebe a za žádnou cenu ji nechtěl pustit k Rose; a z druhé části chtěl, aby se s ní mohl Scorpius více sblížit. Abe držel Aileen kolem pasu a opravdu vypadali jako pár. Ale že by se už tak brzy dali dohromady?

,,Jsou oba zamilovaní až po uši," řekl tiše Scorpius směrem k Rose. Albus s Aileen kráčeli několik kroků před nimi.

Zrzka se musela uchechtnout. ,,To vidím."

,,Už víš, jaký budeš mít kostým?" změnil téma Scorpius.

,,Vlastně nevím. A ty?"

,,Já -"

,,Scorpiusi! Ty bys měl jít za čarodějku!" křikl na něj Albus přes rameno a společně s Aileen se zasmáli.

,,A ty za obtloustlou dýni!" vrátil mu to blonďák a tentokrát to byl on a Rose, kdo se rozesmáli.

,,Vy jste vážně nejlepší kamarádi," podotkla Rose pobaveně.

,,Tak samozřejmě. A tys nám to přátelství málem překazila," pokáral ji jemně a přidržel jí dveře.

Všichni čtyři vešli do krámku s tématickou halloweenskou výzdobou a kostýmy.

,,To je skvělé! Z takové hromady kostýmů si určitě vybereme!" zaradovala se Aileen a vzala Rose za ruku. ,,Holky nakupují spolu, vy dva teď budete bez nás. A kostýmy si nebudeme ukazovat!" A už táhla Rose pryč.

,,Pozval tě Scorpius?" usmála se na ni a začala obhlížet kostýmy.

,,Ne. Tebe Albus?"

,,Ano," vydechla potěšeně. ,,Co kdybychom si vybraly stejný kostým, Rose?"

Aileen přišla Rose velmi sympatická a navíc byla z Havraspáru. Okamžitě souhlasila, a tak strávily dobrou hodinu tím, že se smály a zkoušely si různé kostýmy. Nakonec se rozhodly pro kostýmy upírek a donesly je k pokladně, aby zaplatily. Venku už na ně čekali kluci a něčemu se tiše smáli.

,,No to vám to trvalo," popichoval je Albus a políbil Aileen do vlasů. Rose je s úsměvem sledovala, ale na druhou stranu to Aileen záviděla.

,,Půjdeme ke Třem košťatům, ne?" navrhl Scorpius. Všichni souhlasili, a tak se čtveřice vydala vpřed. Zanedlouho už seděli u stolku a popíjeli máslový ležák.

Aileen se tulila k Albusovi a ten ji objímal kolem pasu. Vypadali rozkošně.

,,Řeknu vám, to bude ten nejlepší večírek ze všech," usmíval se Albus.

,,To ano," přidal se se smíchem Scorpius. Rose jen tiše seděla a pila ze své sklenice a ani si nevšimla, že Abe něco své přítelkyni šeptá. Proto se podivila, když se oba najednou zvedli.

,,Aileen si potřebuje dodělat úkol na obranu, tak půjdu s ní," vysvětlil, ale Rose přišlo v jeho pohledu na Scorpiuse ještě něco jiného. Aileen na zrzku mrkla, Abe havraspárku chytil za ruku a společně odešli pryč.

,,Ani si nedopili máslový ležák," poznamenala Rose překvapeně.

,,Hrdličky. Asi se chtěli někde zašít a nechtěli, abychom jim dělali křeny."

•••


Tak co, myslíte, že ji Scorpius pozve?:D jak myslíte, že večírek dopadne?:D máte nějaké tipy, za co Albus se Scorpiusem půjdou? Budu ráda, když budete tipovat do komentářů!:):D
-Milka💕

Seeker VS Know-it-all ✔ | ˢᶜᵒʳᵒˢᵉ ¹Kde žijí příběhy. Začni objevovat