„Všechno nejlepší, Scorpe!"

2.6K 298 91
                                    

,,Albusi, já pro něj ale nemám dárek!" Rose si počínala jako šílená a Albus, který ji musel denně poslouchat, už začínal ztrácet nervy.

,,Rose, uklidni se," protočil očima. ,,Já pro něj dárek mám. Vymyšlenej."

,,To je ti dost k ničemu," zamračila se Rose a ostražitě se rozhlížela kolem, zda náhodou nejde Scorpius.

,,Já vím, ale mám plán," řekl tajemně, ,,a za to, že jsi mi řekla, kdo je ta nádherná střelkyně z Havraspáru, tě do něj zasvětím."

,,Páni, to je mi ale odměna!" prohlásila sarkasticky Rose.

,,Tak mám ti to říct, nebo ne?"

,,Samozřejmě že ano!"

,,Dobře. Koupíme mu Měsíční paprsek," prohodil Albus, jako kdyby se bavili o počasí. ,,To nový koště," dodal na vysvětlenou, když viděl, jak se tváří.

,,A jak ho chceš pro Merlina -"

,,Nechci ho kupovat pro Merlina."

Rose se plácla do čela. ,,Jak ho chceš sehnat, když jsme v Bradavicích a do Příčné se nemáme jak dostat?"

,,To nech na mně," usmál se tajemně. ,,Takže buďto mi dáš svoje celoživotní úspory, nebo pro Scorpiuse nebudeš mít žádný dárek."

,,To je vydírání!" prohlásila rozzlobeně.

,,Ne, to je pouze, hmm, výměnný obchod," zazubil se, a vydal se s Rose k nebelvírské věži, protože samozřejmě rezignovala.

•••

Scorpiusovy narozeniny vyšly přesně na víkend. Abe už informoval Rose o tajném večírku, a dokonce i o tom, že koště už přišlo. No, musel jí to říct, protože ona byla z jejich dvojice ta, která uměla balit dárky.

,,Páni," vydechla obdivně Lily, když Rose do pokoje přinesla Měsíční paprsek. Bylo to krásné černé lesklé koště, na jehož násadě byly zářivě fialové čáry, které vlivem sluníčka buď byly nebo nebyly vidět.

,,Nevyšlo by tě to levněji, kdybys ho políbila?" zasmála se Dominique, ale stejně jako malá Potterová obdivovala nové koště.

,,Kolik tě to stálo?" vydechla Lily a prohlížela si ho ze všech stran. ,,Muselo být pekelně drahé!"

,,Ani nevím, zařizoval to Albus," přiznala a plácla Dominique přes ruku, když si chtěla na koště sáhnout. ,,Je Scorpiusovo! Ani na to nemysli!"

Dominique si s Lily vyměnila pobavený pohled, avšak to Rose neviděla, protože začala dárek balit.

,,Jdete na ten zítřejší večírek?" zeptala se jich Rose, když ještě zabalený dárek ovázala zelenou stuhou.

,,Jdu tam kvůli Abemu," pokrčila rameny Lily a zadívala se na Dom.

,,Já tam jdu kvůli Lily."

,,A já -"

,,Ty tam jdeš kvůli Scorpiusovi," řekly jednohlasně její kamarádky a rozesmály se, když Rose zčervenala.

•••

,,Scorpiusovi vypadnou oči," uchechtla se Dominique, když se jim Rose ukázala v červených šatech. Byly podobné jako ty Hermioniny, které měla na svatbě Fleur a Billa.

,,Nebo mu je někdo vypíchne," přidala se Lily.

,,A pak vám dvěma někdo ostříhá vlasy," vyplázla na ně jazyk Rose, a než stačily něco říct, popadla dárek a vyběhla z pokoje ven.

Oslava se konala v prázdné učebně ve čtvrtém patře, a když tam Rose dorazila, stál tam Albus a prohlížel si obrazy.

,,Několikrát tu už byla McGonagallová, tak jsem si musel vymyslet několik výmluv," vysvětlil jí. ,,Teď jsem jí zrovna říkal, že obdivuju ty obrazy -"

,,Už to začalo?" přerušila ho udýchaně.

,,Jo, nejspíš mu teď dávají dárky, já se nabídl, že budu hlídat. Pošli mi sem prosím Aileen, abych se mohl vymlouvat dál," zazubil se. Rose přikývla a vešla dovnitř.

V učebně hrála hudba a Scorpius stál uprostřed hloučku zmijozelských a něco jim nadšeně vyprávěl. Rosie se lehce zamračila a našla Aileen, která se bavila s nějakou svou kamarádkou.

,,Máš jít za Albusem," sdělila jí místo pozdravu, a havraspárka přikývla. Rose si vzala jeden máslový ležák a dívala se kolem. Bylo tu dost studentů, nejvíce jich bylo ze Zmijozelu, ale to se nebylo čemu divit.

,,McGonagallka nás vyhodila," ozvala se u ní zase se smíchem Aileen a přisedla si.

,,Jo, řekla nám, ať si jdeme prozkoumávat ústa třeba do týhle učebny," zašklebil se Albus a místo ležáku si vzal ohnivou whisky. ,,Hej, oslavenče! Můžeme ti dát dárky?"

Blonďák se zazubil a když spatřil Rosie, rozzářily se mu oči. Dívka cítila, jak jí poskočilo srdce, a usmála se. Vzala zabalené koště a přistoupila k němu jako první. ,,Všechno nejlepší, Scorpe! A tady máš něco, co ti umožní být ve famfrpálu ještě lepší."

Malfoy se na ni usmál a převzal si dárek. Okamžitě si ho rozbalil - a v úžasu otevřel ústa. ,,Rosie," dostal ze sebe, ,,to jsi neměla. Děkuju!"

,,Je to i ode mě!" připomněl se rozesmátě Albus, který se ale zase věnoval Aileen.

Rose váhala. Ještě pořád stála před Scorpiusem a dívala se na něj, a když odložil koště a chystal se něco říct, prostě mu skočila kolem krku a políbila ho.

•••

Milujete mě?:D

Seeker VS Know-it-all ✔ | ˢᶜᵒʳᵒˢᵉ ¹Kde žijí příběhy. Začni objevovat