„Fjů! Fjůů! Fjů!"

2.5K 276 53
                                    

,,Co třeba vyjmenovat přísady do protijedu na lektvar lásky?" zasmála se Rose, když listovala učebnicí lektvarů. Seděla se Scorpiusem v knihovně, protože se domluvili, že se budou společně učit na OVCE. Respektive se učila jen Rose, Scorpius buď tupě zíral do učebnice a ani nevnímal text, nebo zíral pro změnu na Rose, jak se učí.

Maličko se začervenal, a potom se na ni lehce zamračil. Byl sice už březen, ale nešťastný incident z Valentýnu si studenti stále moc dobře pamatovali. A hlavně Albus s Rose mu to často připomínali vtipnými narážkami.

,,Ale to jsme se neučili!" zvolal vyděšeně a zaklapl učebnici přeměňování.

,,Neučili?" zatvářila se zmateně Rose a podívala se do obsahu. ,,Aha. Teprve se to budeme učit. Myslela jsem, že už to dávno máme umět." Scorpius protočil očima. ,,A tu učebnici si zase otevři, na lektvary jsi dost trdlo, takže těmi tě dnes už mučit nebudu."

Blonďák zasténal a třískl hlavou o stůl. ,,Už chápu, proč se tomu říká Ohavně vyčerpávající celočarodějné exameny."

,,Nemám šanci je zvládnout," zakňourala náhle Rose a začala rychle listovat knihou. Scorpius otočil hlavu, aby na ni viděl, a nevěřícně na ni vytřeštil oči.

,,Ty že nemáš šanci zvládnout OVCE? To je větší pravděpodobnost, že se vyspím s trollem. Mimochodem," dodal, ,,to je nový způsob učení? Rychle listovat knihou? To vyzkouším!" zvedl hlavu a začal listovat knihou, až hrozilo, že vytrhá nějaké listy. ,,Fjů! Fjůů! Fjů!"

,,Zníš jako vysavač," poznamenala Rose.

,,Co je vysavač? To... to je nějakej savač vy.. vy... čeho? Co?" Scorpius byl dokonale zmatený. ,,Počkej! Vydeptaný savec Aljašky a Česka! Vy-Sav-A-Č!"

Rose na něj hleděla jako na mimozemšťana. ,,Cože? Co ti je? Je to takový mudlovský přístroj, který za tebe uklízí. Luxuje - čistí podlahu -"

,,Jo, jasně," mávl rukou a znuděně si otevřel učebnici kouzelných formulí. ,,To snad ve zkouškách nebude."

,,Scorpiusi. Je to mudlovský vynález! Právě jsem ti to řekla, ty mě vůbec neposloucháš!" rozčílila se. ,,Mimochodem, proč zrovna Aljaška a Česko?"

,,První, co mě napadlo," zamumlal.

,,Takže," odkašlala si Rose, ,,řekni mi, k čemu slouží -"

,,Scorpiusi, máš jít na famfrpálový hřiště, prý je trénink," vyrušila je nějaká zmijozelská studentka a sladce se na Scorpiuse usmála. Rose se zamračila.

,,Vždyť dneska nemáme mít tréninky," zamručel, ,,musím se učit."

,,Potřebujete prý víc trénovat, a jsi chytač, tak tam musíš," pokrčila rameny.

,,To je pěkně na nic," mračil se Scorpius. Někdo by asi radši létal na koštěti a trénoval famfrpál, než aby se učil, ale Malfoy chtěl strávit co nejvíce času s Rose. Ta se snažila zakrýt zklamání.

,,Promiň, Rosie," povzdechl si a váhavě jí vtiskl pusu do vlasů, ,,vrátím se hned, jak to bude možný, jo?"

,,Užij si to, a buď opatrný," usmála se na něj, než se rozloučil a odešel. Vzdychla si a začala si vypisovat poznámky. Jenže dlouho sama nezůstala.

,,Ahoj," pozdravil ji Albus a přisedl si k ní. Tázavě se na něj podívala a on si nejistě prohrábl vlasy. ,,Víš, chci ti něco říct -"

,,Jestli jsi to vykecal mýmu tátovi, tak -" vyjekla, ale on ji rychle zarazil.

,,Ne, stalo se něco horšího," řekl vážně.

,,Někdo umřel," zděsila se.

,,Ne. Scorpius má za pár dní narozeniny."

•••

Taky vám tahle kapitola nedává smysl? Mně taky ne, ale snad mě omluví to, že jsem ji psala den před přijímačkami. Hih, to je snad osud, že zrovna dnes jsem se dozvěděla výsledky.
Doufám, že se vám kapitola líbila a já si teď jdu sednout do kouta, jíst čokoládu a brečet.
-Milka💞

Seeker VS Know-it-all ✔ | ˢᶜᵒʳᵒˢᵉ ¹Kde žijí příběhy. Začni objevovat