Del 2 - ''Hvem er du?''

224 11 2
                                    

Jeg er nesten framme ved skolen, og begynner å se flere folk enn det jeg så når jeg var på vei til skolen. Jeg skal begynne i niende klasse i dag, og de jeg ser, ser ut som åttende-klassinger. Forvirret er jeg, fordi denne skolen er kjempe stor! En stor og grå bygning med røde og svarte detaljer. Ved hovedbygget ser man en gymsal eller en hall. Det ser ut som at det er mer enn 2 innganger i hovedbygget, men ingen av de er ment for å være til et spesielt trinn, som jeg har fått vite. Så det er vel ikke noe problem å gå inn i den første jeg ser.

Jeg tenker meg om når jeg er framme. Det blir dumt av meg å dra i hvilken som helst inngang, så det er best å dra inn via hovedinngangen. Så jeg går inn i hovedinngangen. Jeg går inn i bygget. Med en gang ser jeg folk som stirrer på meg. Jeg vet ikke om de er eldre enn meg eller om de går i niende, men jeg vet helt sikkert at de ikke er åttendeklassinger. Jeg går forbi de og løper opp trappene, siden jeg fikk beskjed om å møte opp ved kontoret.

Kontoret er ganske stort. En resepsjon ved inngangen, og mange små kontorer på linje etter hverandre. Når jeg kommer inn, kommer rektor og ønsker meg velkommen.

-Gruer du deg, eller?

-Nja, ja, litt kanskje, svarer jeg. Jeg var skjelven i stemmen og så ned når jeg svarte rektor, men jeg visste ikke hvordan jeg skulle si det. Etter at vi har snakket litt, tar henne meg med til klassen som jeg skal starte i. Jeg spurte henne selv om henne kunne bli med meg, slik at det ikke ville blitt like kleint som jeg ser for meg det. Det ringte inn, og jeg og rektor står ved trappen mens vi venter på at alle har gått inn i klasserommene sine.

-Den klassen som du skal starte på er en av de klassene som er mest trivelige av alle i trinnet. Jeg håper virkelig at du trives i den klassen, sier rektor når vi er utenfor klasserommet der jeg snart skal dra inn i.

-Tusen takk.

Jeg smiler til henne, og henne smiler tilbake. Rektoren åpner opp klasseromsdøren og går inn.

-Hei klasse 9A. I dag skal dere få en ny elev i klassen deres. Navnet hennes er Andrine, og henne kommer fra Oslo. Jeg håper at dere får henne til å trives i denne klassen, sier rektor. Etter det ber henne meg komme inn i klasserommet. Jeg føler at jeg blir helt kald i ansiktet med en gang når jeg ser at alle ser på meg. De blå, grønne, brune øynene som er pekt mot meg ved døra. Åh, for en ubegagelig følelse.

-Hei, sier jeg med en lav stemme og ser ned på gulvet.

-Hvem er du 'a? spør en av guttene i klassen.

-Oppfør deg, Morten, sier rektor.

Det er en ledig plass i klasserommet, og det er ved en gutt. Jeg synes det er kleinere å sitte ved en fremmed gutt enn en fremmed jente. Jeg får beskjeden jeg håpet på å ikke få.

-Sett deg ved Anders.

Den Nye JentaWhere stories live. Discover now