Písek

371 28 12
                                    

Stařičký, ale moudrý král Ninjaga, Wu, dobře věděl, že sám na tak veliké území nestačí. Vládu nad polovinou světa ale nemohl svěřit jen tak někomu. Byl to tedy šok, když Wu vybral osiřelou obyčejnou dívku za císařovnu.

Černé vlasy se jí leskly v pozdním večerním světle zapadajícího slunce. Svou tvář měla skrytou pod vrstvou bílého make-upu, kontrastující s jejími vlasy, které lemovaly její obličej jako černý rám obrazu. Červená růž a stíny zase ladily s červeným šatem protkaným zlatou nití. Dříve kovářova dcera dnes vládla polovině Ninjaga.

„Čeho si žádáte?" shlédla z výšky svého trůnu na muže, který klečel před ní.

Starý hodinář vzhlédl ke své vládkyni.

„Přišel jsem za vámi s varováním, má paní." Císařovna mu pokynula, ať pokračuje. „Vytvořil jsem stroj, mocný stroj, který dokáže nahlížet do budoucnosti." Podíval se Císařovně přímo do očí. Pevný pohled starého muže ji však nevyvedl z míry.

„Kde je ten stroj?"

„Byl to dar pro krále Wu. Slyšela jste o proroctví?" zeptal se hodinář, ani nečekal na její odpověď. „Temnota je na pochodu, jasnosti. Ještě není čas, aby se princ osudu Lloyd s temným lordem utkal, ale čím více temnota expanduje do našeho světa, tím bližší a neodvratnější se jeho osud stává."

„O co tedy žádáš?"

„Já?" zasmál se Julien „Já vás přišel varovat. Wu bude brzy potřebovat vaši pomoc, jasnosti. Korunní princ byl unesen. Měla byste učinit, co je ve vašich silách, abyste docílila jeho návratu."

Hodinář se obrátil na podpatku maje se k odchodu. Ještě se stihl Císařovně uklonit, než nadobro opustil Císařský palác. Mladičká Císařovna osaměla v trůním sále a přemýšlela o smyslu slov královského hodináře Juliena. Vždyť to vlastně nedávalo žádný smysl. A přesto...

Do místnosti druhou stranou vtrhl udýchaný posel špatných zpráv. Služebník se ani neobtěžoval před svou vládkyní uklánět, vrhl se jí k nohám.

„Císařovno, král Wu... Princ..." vykuckával ze sebe.

Nemusel pokračovat, Císařovna už věděla, co se jí posel snažil říct. Položila mu ruku na rameno.

„Sežeň mi samuraje. Hned!"

***

V zahradách císařského paláce uprostřed meditačního písečného pole stál, jako socha, královský válečník. Ladným pohybem, připomínajícím starodávný tanec prvních mistrů bojového umění, přenesl váhu na pravou nohu a v podřepu se obrátil směrem od paláce. Koncem zlaté katany v písku vytvářel pravidelné kruhy, naslouchal zvukům přírody a vyčkával.

Zaslechl kroky, když pootevřel jedno oko, zahlédl císařovnina posla, jak čeká na kraji písečného pole.

„Samuraji, císařovna si vás žádá," křikl po něm posel.

Samuraj převrátil oči a pokračoval v nedotaženém pohybu. Dělal, že ho neslyšel. Poslíček nervózně poklepal nohou.

„Císařovna počká. Řekněte jí, že jsem hned u ní." Posel se zatvářil nejistě.

Dobře věděl, že samuraj Kai Blacksmith si jako jediný z celého Ninjaga dovolí vůči císařovně věci, za které by kdokoliv jiný skončil na kůlu. Jenže Kai měl jakási privilegia, o kterých by neměl nikdo vědět. Dnes ale nešlo jen o císařovnu.

„Měl byste si pospíšit. Zpráva z Wuova domu císařovnu značně znepokojila," dodal a sledoval, jak se Kai zaráží v polovině dalšího cviku. Narovnal se a rychlými kroky pospíchal kolem posla.

Ninjago - Destined [CZ]Where stories live. Discover now