Καταραμένοι πρώην

1K 149 20
                                    

Αφού ξύπνησα με το ζόρι μιας και ο Έρως ξεκίνησε να τραβάει τις κουρτίνες παντού στο σπίτι, σηκώθηκα από το κρεβάτι μουρμουρίζοντας κατάρες. Στα χέρια του κρατούσε μερικούς φακέλους που μου τράβηξαν αμέσως την προσοχή αλλά έπρεπε να πάρω την πρωινή δόση κακάο μου ώστε να μπορέσω να βγάλω άκρη με την καινούρια σκανδαλιά του Έρως.

Έβαλα σε ένα ποτήρι γάλα, κακάο και πέταξα ένα καλαμάκι. Κάθισα στο πάγκο της κουζίνας και ξεκίνησα να το ρουφάω με μανία παίζοντας ελαφρώς με μια τούφα από τα μαλλιά μου.

Ο Έρως στάθηκε για ένα λεπτό μπροστά μου και κοκάλωσε. Δεν μπορούσα να κατάλω την αντίδραση του, ίσως να ήταν εξαιτίας του μαλλιού μου που όποτε ξυπνάω είναι σαν κουβάρι. Μόλις συνήλθε, ήρθε κοντά μου και κάθισε στο σκαμπό δίπλα.

Άπλωσε τους φακέλους με σειρά επάνω στο τραπέζι και έριξα μια ματιά. Όταν αναγνώρισα τα ονόματα παρατρίχα να πνιγόμουν από το γάλα.

"Τι είναι αυτά;" έσκουξα τρομαγμένη και άφησα το ποτήρι στην άκρη.

"Όλοι σου οι πρώην." μου απαντάει αλλά αυτό το γνωρίζω ήδη.

"Ναι, αυτό το βλέπω. Κρατάς αρχείο με τους πρώην μου;" 

"Κρατάω αρχείο για τους πάντες,Λόλα μου." μου λέει πονηρά και κλείνει το μάτι του. Είναι λίγο ανατριχιαστικό που γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τις ερωτικές ζωές όλων.

"Καλώς, τι δουλειά όμως έχουμε να σκαλίζουμε το παρελθόν;"

"Τα λάθη που κάνουμε στο παρελθόν μας είναι συνήθως εκείνα που μας μένουν, μας χαράζουν την ψυχή και μας αποτρέπουν από το να δούμε τον κόσμο ξανά με αγνά μάτια. Οι περισσότεροι έχουν την δυνατότητα να μην θυμούνται τις προηγούμενες ζωές τους οπότε τα βάρη τους είναι λιγότερα. Εσύ όμως έχεις πολύ σκληρό παρελθόν. Λυπάμαι που τα θυμάσαι όλα."

"Γιατί όμως; Γιατί να θυμάμαι κάθε ζωή μου; Τι διαφορετικό έχω και πρέπει να πονάω ποιο πολύ; Τι πάει στραβά με έμενα τέλος πάντων;" ρωτάω γεμάτη πίκρα που επηρεάζει και εκείνον.

Με κοιτάει λυπημένα και ακουμπάει το χέρι του επάνω στο δικό μου. "Δεν έχω την απάντηση σε αυτό. Μπορώ όμως να σε βοηθήσω να βρεις κάποιον που θα σε αγαπήσει και για τα στραβά σου."

"Είναι άδικο ξέρεις, όλοι αυτοί που προσπάθησαν να με αγαπήσουν το μόνο που έκαναν είναι να δώσουν λόγους στον επόμενο να μην το κάνει."

"Μην το λες αυτό για τον εαυτό σου! Δεν είσαι φτιαγμένη από κακό υλικό. Σε ξέρω, σε έχω γνωρίσει μέσα στα χρόνια από πολύ παλιά για αυτό σου λέω με σιγουριά πως αξίζει να αγαπηθείς περισσότερο από όλους."

Όταν νευρίασα τον Έρωτα {TYS_17 Winner}Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα