Bölüm 73

41.5K 1.6K 66
                                    

Esra Miray dan devamı

Odadakilerin üzerinde tek tek gözlerimi gezdirken Miraç abinin bana çatık kaşlarla baktığını görünce "Ne oldu " dercesine başımı sağa sola salladım . .Abim oturduğu yerde dikleşerek "Benim oğlum Yazgı ile kızım Yasemin bile senden daha dikkatli kızım .Ne bu sakarlık. İki gram beynin var oda kafanı oraya buraya çarptığın için gidecek " derken   herkes güldü ben ise kaşlarımı çatarak "Sus be .Bak her şeyi hatırlıyorum .Senin lisede yengemden önce konuştuğun kızları ...." diye ben devam ederken  Melis yengem "Ne !  Ne kızı .Hani ilk ve tek çıktığın kız bendim Miraç" derken gülmeden edemedim ve "Buyur açıkla abiciğim " diyerek  geriye yaslandım .
Şimdi ayıklasın pirincin taşını ..

Miraç abim "Aman be güzelim iki çocuğum var benim .Geçmişi niye açıyoruz ki " derken Melis yengem hafif kızarmış gözlerle "Miraç lafı dolandırma . Soruma cevap ver " derken yerimden dikleşerek oturdum .
Ne yani ağlayacakmıydı. ..

Miraç abi " Bak güzelim cahillik çağında illaki oldu bir kaç tane takıldığım kız ..." dediğinde Melis yengem de sağ gözünden akan yaşı silmeden "Birde birkaç tane öyle mi ?" diyerek tepkisini ortaya koydu .
Ben bu şom ağızlığım için kendime kızarken  abim ile Melis yengem arasındaki gerginlikte git gide artıyordu.
Tam abim yine kendini savunacağı sırada aniden odaya giren hemşire ile susmak zorunda kaldı .
Hemşire "Melis hanım , tahlil sonuçlarınız çıktı .Doktor Kerim  bey sizi odasında bekliyor ." dedi ve odadan  çıktı. Ben ne tahlili acaba diye düşünürken Miraç abim sanki benim düşüncelerimi okumuş bir şekilde "Melis , ne  tahlili bu " dedi .
Melis yengem, abime hiç cevap vermeden direk anneme dönerek "Sultan Anne,  ben yarım saate dönerim  " dedi ve abimin yüzüne bile bakmadan çekip gitti.
Abim kaşlarını çatarak " Ne oluyor lan ! " diyerek Melis yengemin peşinden dışarı çıkarken ,
Annem ve Ayşe annem de peşleriden çıktılar .
Çocukları Haşim abi ve Mizgin konağa götürmüştü.
Odada yalnız Azad ve ben kalırken Azad yaslanarak durduğu duvardan bana bakarken bende gözlerimi hiç kırpmadan ona bakıyordum .
Özlem ile ,Hüzün ile , Aşk ile ...

Azad yavaş adımlarla bana yaklaştığında bende yatakta doğruldum.
Azad yanıma oturur oturmaz ben aniden onun boynuna sarılarak "Azad" diye kulağına fısıldadım.
Gözlerimden yaşlar çoktan akmaya başlamıştı bile ..
Azad hiç konuşmadan sadece kokumu içine çekerken bende aynı şeyi ona yaptım, kulağımda hafif bir şekilde duyduğum  sesle irkildim
Azad " Ben kimseye böyle güzel bakmadım .
Böyle içten.
Böyle sevdalı..
Böyle özlenesi. ..
 
########

"Lan kalkın lan kalkın . Yine baba oluyorum " aniden bağırarak hastane odasına giren abimle hızla uyuya kaldığım Azad'ın göğsünden kalktım .
Abim odanın içinde volta atarken ben "Ne oldu ya " dedim uyku sersemliği ile abim aniden  yanıma gelerek
" Üçüncü  kez Baba oluyorum kızım .tekrar Hala oluyorsun " diye bana sımsıkı sarıldı .
Ben de abime sarılıp  teprik ettikten sonra "Demek ki yengemin duygusallığı bu yüzdenmis. Malum hormanlar falan " dediğimde yengem de gülerek odaya girdi ve sıkıca abime sarılarak "O lisedeki kız arkadaşların  keşke şimdi bizi böyle görse .Onlara bakın sizinle eğlendi benimle evlenerek üç çocuk yaptı bakışı atardım " dediğinde odadaki herkes kahkahalara boğulurken abim ise gözlerini devirmekle yetindi .
Ve kısık bir ses ile "Ah şu kadın milleti" diyerek tekrardan yengemin alnına öpücük kondurdu ..

Konağa geldiğimizde Azad sağ koluma girerek yavaşça beni terasa götürüp sedire oturttu .
Ben gülümseyerek başımda dikilenlere bakarak " Artık sizde oturun kaç gündür  perişan oldunuz " dediğimde Mizgin "Sus kız sanki sen perişan olmadın ." Derken Dicle de "Defne ile Murat abi alelacele İstanbula gittiler " dedikten sonra tam ben konuşacaktım ki Azad "Neden " dedi sanki benim aklımı okumuşçasına.
Dicle ise Azad'ın sorusu üzerine 'Ben bilmem ' dercesine omuzlarını kaldırıp indirirken Mizgin'e "Arasak mı acaba ? " diye sordum .
Mizgin de kararsız baskılara bana bakarken Azad konuştu "Bir iki gün geçsin öyle  ararsınız .Onlarda  daha yeni kavuştular belki yalnız kalmak istemişlerdir"diyerek bana baktı .
Azad'ın her lafında imâ akıyordu .
Pislik,  yine eski zamanlardaki gibi beni utandırmayı başarmıştı .

HÜKÜMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin