Bölüm 47

48.5K 1.8K 49
                                    


Multide Esra Miray in elbisesi. ...

"Azad oğlum kendine gel "Murat babanın uyarıcı sesine karşın Azad sert bakışlarını annesinin üzerinden çekerek babasına yöneltti .
Ben yerimde korkudan resmen titrerken sanırım bunu Azad da hissetmiş olacak ki bana kısa bir bakış attıktan sonra anneme ve babama dönerek " iyi akşamlar efendim " dedi ve başka kimseye söz hakkı tanımadan benimle beraber hızlı adımlarla konağın kapısına yöneldi .

Konaktan çıkar çıkamaz Azad'ın arabasına binerek oradan uzaklaştık .
Benim gözümden yaşlar sel gibi akarken Azad'a bakmamaya çalışıyordum .
Dudaklarımın arasından bir hıçkırık kaçarken hızla elimi ağzıma götürdüm .
Azad "Ağlama "diye arabayı inlettiğinde ağlamam daha da siddetlenmişti .

Ben hıçkırıklar içerisinde ağlarken Azad ani fren ile durdu .Ben taktığım emniyet kemeri sayesinde ön camdan uçmaktan kurtulurken Azad kollarını bana sıkıca sarıdı ve " Şşşşştttt Esra sakin ol güzelim .Ben senin tek bir damla gözyaşın için tüm Mardin'i yakabilecekken .Neden bu kadar  ağlıyorsun. ."dediğinde ben Azad'ı daha fazla üzmemek için biraz kendime gelmeye çalıştım Azad dan biraz uzaklaştıktan sonra titrek sesim ile konuşmaya başladım " Ya ya benim çocuğum olmazsa "ben lafımı bitirir bitirmez .Azad'ın  kaşları hızla
çatıldı ve " Bu nerden çıktı şimdi"dediğinde gözümdeki yaşı silerek "Biz evleneli tam sekiz ay oldu Azad koskoca sekiz ay .Üstelik biz de çocuk istiyoruz . Ya ya ben kısırsam " sonlara doğru ağlamam daha da şiddetlenmisti .
Azad yine kollarını belime sararak saçlarıma öpücükler kondurdu ve
" Şşşşştttt tamam öyle düşünme "dedi ve devam etti "İstersen yani için rahat edecekse beraber doktora da gidebiliriz ."dediğinde ben hemen "isterim Azad . Ne olur beni doktora götür "dedim .
Azad "Tamam ama artık ağlama  tek göz yaşının akmasına dayanamıyorum ."dediğinde Azad'ın yanağına kısa bir öpücük kondurarak geri cekildim .Azad "Bu ne şimdi"dediğinde bende omuz silkerek "Teşekkür içindi ."dedim .Ruh Halim bu aralar çok hızlı değişiyordu.

Azad tam gözlerimin içine bakarak
" Sen buna teşekkür mü diyorsun"dedi ve birden beni öpmeye başladı.  Bir zaman sonra benden ayrılarak alnını  alnıma dayadı ve
" Bence bu daha iyiydi "dedi .
Ben Azad'ın omzuna vurarak
" Delisin "dediğimde Azad yanağıma kısa bir öpücük kondurarak geri şoför koltuğuna oturdu ve " Sana deliyim"diyerek o aşık olduğum kahverengi gözleri ile bana bakmaya başladı.

Ben  bu bakışlara kalbimin daha fazla dayanamayacağını düşünerek "Artık gidelim mi ? " dediğimde Azad kafasını sallayarak yola koyuldu .Yaklaşık on dakikalık bir yolculuktan sonra konağın önüne gelmiştik.
Gece saat baya ilerlediği için gözlerimi uykusuzluktan açık tutmakta zorlanırken birden benim kapım açıldı .
Ben uykulu gözlerle kim olduğuna baktığımda Azad çoktan beni kucağına alıp "Şşşşş uyu güzelim " diyerek konağa yöneldi .
Ben de memnuniyet ile kollarımı Azad'ın boynuna dolayarak başımı da boynuna gömdüm. ..

Sabah gözlerimi zorlukla açtığımda uyku sersemliginden dolayı biraz etrafa boş boş baktım .
Banyonun kapısı açılınca başımı o yana çevirdiğimde havlu ile saçını kurulayan kocam ile karşılaştım .
Azad bana göz kırparak "Günaydın uykucu " dediğinde ben de gülümseyerek uykulu sesim ile
" Günaydın "dedim .
Azad gülümseyerek kendine kıyafet seçerken dün akşam ki bebek tartışması aklıma geldi .
Vücudum anında rahatsızlıkla gerilirken Azad' a "Bu gün doktora gidebilir miyiz"dedim Azad bana bakmadan dolaptan aldığı kıyafetleri giymeye başladı ve " Neden " dedi ben yine yerimde rahatsızca kıpırdanarak "Bebek için "dedim .Her ne kadar sesimi güçlü çıkarmaya çalışsamda üzgün çıkmıştı .
Azad birden bana bakarak " Bunun için acele etmemize gerek yok biliyorsun değil mi? " dediğinde bu sefer sesimi biraz daha yükselterek konuştum " Hayır Azad var .Biz evleneli aylar oldu .Hala çocuğumuz yok. Annen haklı bir torun istemede" dediğimde artık göz yaşlarımı serbest bırakmıştım .
Azad benim ağladığımı görmüş olacak ki hızla yanıma gelerek bana sıkıca sarıldı ve alnıma masum bir öpücük kondurarak " Tamam ağlama .Gidelim doktora ama önce bir şirkete uğramamız lazım."dediğinde bende Azad'a sıkıca sarılarak " Seni seviyorum " dedim Azad ise benden ayrılmadan "Ben ise sana aşığım"dediğinde yine gözümden bir damla yaş düştü. Ama bu sefer ağlamamın sebebi mutluluktu.
Ben bu ağa bozuntusu nu her şeyden, herkesten çok seviyordum .

Azad benden ayrılınca bende hemen ayağa kalktım .Üzerimdeki geceliği görünce Azad'a dönerek "Üzerimi sen mi değiştirdin ?"dedim Azad benim cümlemden sonra çarpıkça gülümseyerek " Evet "dedi ve dudaklarını yalayarak konuşmaya devam etti " Ve bunu yapmayı çok sevdim .Her aksam tekrarlamak isterim "dediğinde ellerimi belime koyarak "O zaman her aksam beni kucağında odaya sen çıkarırsın" dedim .Azad bana doğru bir adım atarak aramızdaki mesafeyi sıfıra indirdi ve kulağıma eğilerek konuştu
" Emin ol bunu yapmaktan da zevk duyarım "dedi ve yine o yüzündeki hınzır gülümseme ile devam etti
" Ama sanki bunu yaparken zorlanacağım .Biraz kilo almışsında"dediğinde gözlerimi kocaman açarak " Ne .ne diyorsun be sen .Ne kilosu " Azad benim cırlamam sonucu kulaklarını kapattı ve tabiki yüzünü burusturarak "Ya kızım cırlamasana kulağımın dibinde"dediğinde Azad'a kötü kötü bakmaya başladım.
Azad kahkaha atarak yanağım dan makas aldı ve " Bakma şöyle .Hadi acele et de geç kalmayalım "dedi ve benim cevap vermemi beklemeden odanın kapısına yöneldi .
Azad odadan çıkıp gittikten sonra yere sinirle ayağımı vurarak kıyafet dolabının kapağını açtım .
"Sen gör bakalım Azad ağa kim kilo almış "diye söylenerek dolabın kapağını açtığımda elim direk mini eteklere gitti .Ama bu sefer biraz mantıklı düşünerek elimi eteklerden çektim çünkü biliyordum ki bu eteklerden herhangi birini evin bahçesinde bile giysem Azad katliam çıkartırdı. O da yetmezmiş gibi bacaklarımı da kırardı .Yani bu Azadsa yapardı .Ben onda bu kapasiteyi görmüştüm .

Elim şuan da dolapta bulunan en kapalı kıyafete gittiğinde bu seferde yüzümü astım .Niye ben sürekli bir şeyler den vazgeçmek zorundaydım ki..

Dolabın en arkasındaki siyah bir elbise gözüme çarpınca bu sefer ben  hınzırca gülümseyerek elime elbiseyi aldım .Elbise ne çok kapalıydı ne de çok açıktı .Sonbahar mevsiminde olmamızı umursamadan elbiseyi alarak hızlı bir şekilde giyindim . Multide var .

Elbiseyi giydikten sonra boynumun çok boş kaldığını düşünerek elbisenin kemeri ne uygun gümüş yıldız şeklinde ki Kolyeyi taktım .Tabi Azad'ın aldığı jolyeyi de hiç çıkartmıyordum .
Makyaj alarak ta sadece eyeliner ve bordo  bir ruj sürdükten sonra hazır olduğuma kanaat getirerek çantamı da alarak odadan dışarı çıktım.
Seri adımlarla merdivenlere yöneldiğimde nedense birden içime bir kuşku düştü ve mideme inanılmaz bir ağrı girdi. Ben 'ayhh ' diyerek elimi midemin üstüne koyduğum da biraz bu şekilde bekledim. Bir zaman sonra kendimi daha iyi hissedince yüzümü asmamaya çalışarak merdivenleri teker teker inmeye başladım .
Tam merdivenlerin ortasına geldiğimde Azad'ın bağırma sesini duyunca birden durdum .Azad "Hayır ana sen ne dediğinin farkında mısın?" Diye kükrediğinde merak ve korku içinde Ayşe annenin cevabını bekledim .Ayşe anne "Ben her şeyin farkındayım oğul .Tüm Mardin'in diline düştük .Yılmazların yeni ağası Azad,  kısırmış diye"dediğinde şaşkınlıkla elimi ağzıma kapattım .
Azad "Kimmiş o dengesiz herifler"dediğinde Ayşe anne sesini biraz daha yükselterek konuşmaya başladı .
Ama duyduğum şeylerle elimi sol göğsümün üzerine götürerek derin derin nefesler almaya başladım .Allahım bu nasıl bir acıdır ...

Ayşe anne "Kimse kim oğlum. Elalemin ağzı torba değil ki büzesin. .Az öncede dediğim gibi Esra gelin bize çocuk veremediği için bu eve KUMA gelecektir .Aşireti de kararı bu yöndedir. "

Yorum. Yorum yorum .

Ve tabikide oy .😘😘😘😘

HÜKÜMWhere stories live. Discover now