Bölüm 31: Buz Pisti

2.4K 241 34
                                    

Bölüm 31

Uyuyamamak gerçekten sinir bozucuydu.

Drex, Solaris'e uyuması için uygun bir yer ayarladıktan sonra Elena'ya iyi geceler dileyerek odasına çekilmişti. Elena da o anki ruh haliyle sürüye uyarak uyumaya karar vermiş, anlaşılan o ki yanlış bir seçim yapmıştı. Uykusu yoktu. Yatakta daha fazla debelenmeye de niyeti yoktu.

Ellerini gözlerinden çekip kollarını iki yana açtı ve mekik çekiyormuş gibi doğrularak oturma pozisyonu aldı. Yatmaktan sıkılmıştı. Bir şeyler yapmak istiyordu. Hem yorgunluğu da geçmişti. En azından boş boş yatmanın ona bir faydası dokunmuştu.

Yataktan inmek için dönüp ayaklarını aşağı sarkıttı. Ve ayağa kalktı. Gözleri odanın karanlığına alıştığı için ışığa ihtiyacı yoktu. Kazağının etek kısımlarını düzelterek kapıya doğru yürüdü. Bu saatte ne yapacaktı ki?

Drex ve Solaris uyuduğu için onlarla uğraşamayacaktı. Aç değildi. Yani mutfakta yapacağı bir şey de yoktu. Düşündü, düşündü. Merdivenleri kaydırak yapıp kaymak? Bu makul bir seçenekti. Merdivenlerle kaydırak yapmak istiyorsanız Drex'in muhteşem sarayındaki merdivenler tam size göre.
Elena kapıyı açmak üzereydi ki geri dönüp yatağındaki en büyük yastığı aldı ve kapıyı açarak odasından çıktı.

Koridorun ışıkları kusursuz bir şekilde yanıyordu. Drex'in odasının kapısı kapalıydı. Elena yastığına sarılıp merdivenlere doğru yürüdü ve merdivenlere ulaşınca üst kata çıkmaya başladı. Daha önce çıkmadığı için üst katta ne olduğunu bilmiyordu ama sorun değildi. Şu anda kendini merdivenlerden kaymaya şartlamıştı. Karıştırmak ve kurcalamak planları arasında yoktu.

Merdivenin son bulduğu koridora,bir üst katın koridoruna, çıktıktan sonra geriye döndü ve merdivenin son basamağına oturdu. Bu şekilde merdivenden kayamazdı. Merdivenlere serilen halılar üzerinde bir oynama yapması gerekiyordu. Bunun için de güçlerinden yardım almalıydı.

Yastığı arkasına bıraktıktan sonra gözlerini kapattı ve halıları kaydırak olarak hayal etti. Saçları dalgalanıp güçleri etkisini gösterirken gözlerini açtı. Elena'nın ayaklarını koyduğu basamağın bir alt basamağından itibaren eğimli bir çizgi halini alan halı aşağıya doğru düzleşmeye başlamıştı. Elena; iki merdivenden birisinin bitiş, diğerinin başlangıç noktasında kayarken aşağıya dönebilmek ve kontrolü sağlayabilmek için o bölgeyi daha çok kaldırıp dikey konuma yaklaştırdı. Şimdi sıra kaymadaydı. O kaydıkça yol kendi kendine ayarlanacaktı.

Elena, yastığı aldıktan sonra ayağa kalktı ve yastığın üzerine oturacak şekilde pozisyon alıp kendini halıya bıraktı. Kaymaya başlamasıyla birlikte Elena'nın kalp atışları da hızlandı. Başlangıcı hızlı yapmıştı ve düşündüğünden daha hızlı kayıyordu. Ama biraz sonra alışacağını umuyordu.

Kaydıkça düzelen yolla beraber hızı daha da artarken Elena odalarının bulunduğu katı geçip bir alt kata doğru döndürdü yastığı. Hız yüzünden dengesini zor sağlasa da sorun olmadan geçmeyi başardı. Bu saatte böyle bir şey yapmak akıl işi değildi. Drex Elena'yı bu halde görseydi kim bilir nasıl tepki verirdi?

Saçları geriye doğru savrulup bir alt kata geçerken Elena birden inmek istediğine karar verdi. Bu kadar kaymak yeterliydi. Durmak için güçlerini engelleyip yastığını şaha kaldırdı ama halılar kaydırak olarak kalmaya devam etti, Elena'nın hızı daha çok arttı. Artık kontrolü sağlayamıyordu. Yastık o kadar ısınmıştı ki Elena ellerinin de bundan çıkar sağladığını fark etmişti. Böyle devam ederse ellerini çekecek gibi duruyordu.

İŞARETSİZ 2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin