Bölüm 21: Beneris Levantonis

3.5K 334 164
                                    

Bölüm 21

Havanın kararmasıyla birlikte bahçedeki çiçekler ışıklandırma görevini üstlenmeye başlamış; Drex'in ayaklarının altında ezilen çimenler ise renklerini değiştirerek bu görsel şölende yerlerini almıştı.

Drex, bahçede Elena'nın hazırlanmasını beklerken bir yandan da attığı her adımda renk değiştiren çimenlerin eski haline dönmesini izliyor; baş parmaklarıyla sırt çantasının omzundan aşağı inen kollarını tutarak geri geri yürüyordu. Çimenlerin yaydığı o hoş kokuyu içine çekerken içinden Elena'nın nerede kaldığını sorguluyordu ki sarayın kapısı yavaş bir şekilde açıldı ve Drex'in istediği gibi siyahlara bürünen Elena ortaya çıktı.

Elena oturduğuna emin olmamış gibi botlarının topuklarını yere vururken "Sonunda!" diyerek kendisini belli etti Drex."Biraz daha geç kalsaydın seni burada bırakıp tek başıma gidecektim Elena." Geri geri yürümeyi kesip Elena'nın yanına gelmesini bekledi.

Elena merdivenlerden inip Drex'e doğru yürümeye başladı ve "İstediğin gibi giyinebilmiş miyim Drex?" diyerek adamın kelimelerini ağzına tıktı. Drex'in de baştan aşağı siyah giyindiğini fark ettiğinde."Hâlâ neden siyah giyindiğimizi anlamış değilim." diyerek merakını dile getirdi.

"Kamufle olmak için." dedi Drex, kollarını göğsünde birleştirip dik bir şekilde dururken.

"Neden kamufle olmamız gerekiyor ki?"

Drex, gözlerini Elena'nın uzun ve ince bacaklarından alıp incelemesini bitirdikten sonra "Beneris Levantonisler doğduklarında siyahı seçemez de ondan." diyerek cevap verdi.

Elena derin bir nefes alıp gözlerini Drex'in gözlerine kenetledi."Drex bana şunu doğru düzgün açıklar mısın? Beneris Levantonisler de ne?" Adamın her şeyi taksit taksit söylemesi Elena'nın sinirlerini bozmaya başlamıştı.

"Beneris Levantonisler," dedi Drex, Elena'ya açıklama yapmaya başlamadan önce."Bu adada yaşayan yaratık türlerinden biri. Onların doğumuna yardımcı olabilmek için ormana gidiyoruz Elena. Anneleri doğumdan sonra bir süreliğine baygınlık geçiriyor. Bu yüzden de yavruların doğmasında yardımcı olmamız gerekiyor. Yavru Benerislerin bizim anneleri olduğumuzu düşünmemesi için de siyah giyiniyoruz. Başka bir sorun var mı?"

Elena kafasını hayır anlamında salladı ve "Hayır, yok." diyerek bunu sesli bir şekilde dile getirdi. Drex'in dediği yaratıklar hakkında en ufak bir fikrinin olmaması onu tedirgin etse de Drex yanında olduğu için çok fazla endişelenmiyordu. Sonuçta Drex onun kötülüğünü isteyecek bir şey yapmazdı.

Drex çantasının kollarını tutan baş parmakları dışında kalan diğer parmaklarını açıp çantasının kollarını öne doğru çekerken sırt çantası adamın sırtına daha çok yapıştı ve Drex topukları üzerinde dönerek bahçenin kapısına doğru yürümeye başladı."O zaman çabuk olmamız gerekiyor çünkü birazdan mevsim tamamlanacak."

Elena Drex'in peşine takılıp adama yetişmek için adımlarını hızlandırırken "Mevsim mi tamamlanacak?" diye sordu meraklı bir şekilde. Biraz önce Drex'e sorusunun olmadığını söylemişti ama merak ettiği bir şey çıktığında yeni sorularının oluşması gayet kabul edilebilir bir şeydi.

Elena, gözlerini ayağının altında renk değiştiren çimenlerden aldıktan sonra Drex'e ulaştı ve adamdan bir cevap almak için Drex'e baktı. Drex ise bahçenin kapısından çıktıktan sonra Elena'nın bakışlarına karşılık verebildi."Parıltılar Cennetinde her hafta farklı bir mevsim yaşanıyor. Bu hafta yaz haftasıydı ki gün bittikten sonra sonbahara geçeceğiz. Benerislerin doğumu sonbaharın ilk habercisi olduğu için acele etmemiz gerekiyor."

İŞARETSİZ 2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin