Bölüm 9: Görkemli Parça

3.4K 349 90
                                    

Bölüm 9

Papyon takmak onu gerçekten rahatsız ediyordu. Drex papyonunu çıkarttıktan sonra rahatlamak için gömleğinin en üst düğmesini açtı ve araçta oturmaya devam eden Elena'ya baktı."Araçtan inmeyi düşünüyor musun Elena?"diye sordu papyonunu araçta oturduğu koltuğa atıp kollarındaki tozları silkeledikten sonra. Temizleme sırası ağabeyinde olduğu halde ne zamandır temizlenmeyen koridor yüzünden üstü başı toz içinde kalmıştı. Koridordaki tozlar yetmiyormuş gibi bir de aracı normalden hızlı kullandığı için saçları dağılmış, alnının üstüne düşmeye başlamıştı.

Elena yolculuk boyunca ayaklarını dinlendirmek için çıkarttığı ve biraz önce tekrar giydiği babetlerini kontrol ettikten sonra Drex gibi araçtan inerek iki yanında duran meşalelerle aydınlatılan kapıya baktı. Oymalı tahta kapı Drex'in hatıra odasının yanında bayağı eski duruyordu. Elena koridorun bazı yerlerinde onları karşılayan tozlardan bu koridorun da eski olduğunu anlamıştı. Koridorda en çok beğendiği şey: cam duvarların olduğu kısımdı. Elena cam duvarlardan okyanustaki çeşitli balıkları izleyebilme fırsatı yakalamış, hayatında hiç görmediği türde canlılarla karşılaşmıştı. Sıkıcı geçen koridor yolculuğunda bu ona bir ilaç gibi gelmişti.

Arabaya benzeyen ama araba olmayan araçta yaptıkları yolculuk yaklaşık 1 saat sürmüştü. Bu yolculuk Elena için ilginç bir deneyim olmuştu. Drex'in kullandığı araç sadece iki kişinin binmesi için tasarlanmış küçük bir ulaşım aracıydı. Araç baştan aşağı metalden yapılmıştı ki aracın üstünün açık olması tozlara onlara uğraması için bir davetiye vermişti. Drex aracın kendi kendine çalıştığını da söylemişti ki yolculuk boyunca araç birkaç kez durup yolculuk süresini normalden biraz fazla uzatmıştı.

Neyse ki Drex'in ona verdiği oyuncak ayı yanındaydı. Elena bir süre oyuncak ayı ile ilgilenerek ayıya bir isim bulmaya çalışmıştı. Uzun süren bu isim arayışında ise ayıya hiçbir isim koymama kararı almıştı. Çünkü ayıya isim koymanın ona gösterdiği ilgiyi azaltacağını düşünüyordu.

Elena ayıyı sol koluyla kendine yapıştırdıktan sonra Drex'e doğru döndü."Sonunda gelebildik." dedi derin bir nefes alıp adamın vereceği karşılığı beklerken.

Drex bakışlarını Elena'nın kolundaki oyuncak ayıya yönlendirdiğinde kaşlarını çattı."Oyuncak ayıyı da yanına almayacaksın, değil mi? Alicia ve Bradley onu sana verdiğimi öğrenirse sonum hiç iyi olmayabilir."

Elena ayıyı sahiplendiğini belli etmek için onu karnına doğru kaydırarak iki koluyla önünden bağladı ve ayıcığı iyice sıktı."Alicia ve Bradley kim?" Drex'in bu isimleri Elena biliyormuş gibi söylemesi kızı daha çok meraklandırmıştı.

Drex ellerini pantolonunun ceplerine koyarak cevap vermeden önce kapıya doğru döndü ve bir adım attı."Benim yeğenlerim."dedikten sonra aklına bir şey gelmiş gibi gülümsedi." Dikkatli ol ama. İkisi de biraz fazla yaramaz. Aklını çelip seni kendi saflarına çekebilirler." Devam etmeden önce Elena'ya doğru döndü."Yaramaz bir Elena'yı hayal bile edemiyorum."

Elena adamın son cümlesini görmezden geldi ve "Kaç yaşındalar?"diye sordu Alicia ve Bradley'nin kim olduğunu öğrendikten sonra. Drex'in yeğenlerini sevdiğini adamın bakışlarından anlayabilmişti. Adamın 'benim yeğenlerim' derkenki sahiplenişini de fark edebilmişti Elena. Drex iyi bir amca olabilirdi ama Elena'nın aklındaki soru işaretlerinin arasına yeni bir üye katılmıştı şu anda. Drex yeğenlerini bu kadar çok sevdiğine göre kendi çocuğuna nasıl kıyabilirdi?

Drex Elena'ya cevap vermeden önce kapıya doğru ilerleyerek kapının üzerinde parlayan pirinç tokmağı tuttu ve "17 yaşındalar."dedikten sonra tokmağı iki kere vurdu.

İŞARETSİZ 2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin