Bölüm 16: Kelebek Kuşu

3K 329 316
                                    

Bölüm 16

Elindeki poşetleri bıraktıktan sonra arkadaşının işaret ettiği koltuğa oturarak Revetos'un gelmesini bekledi Drex. Revetos'un gelmesini beklerken dükkanı incelemeye karar verdi ve dükkanı çevreleyen kornişlerden sarkan kumaşlara baktı. Renk konusunda birbiriyle yarışan kumaşlar dükkana hoş bir hava katarken Revetos'un dükkanı yerleştirme planı da bu hoş havaya güzel bir şekilde eşlik ediyordu.

Revetos evlilik hayatına atıldıktan kısa bir süre sonra bu dükkanı açarak kendi mesleğinin başına geçmiş ve sevdiği işi yapmaya başlamıştı. Drex'le uzun süredir arkadaş olan Revetos, başta Drex'e ortak olmayı teklif etmişti ama Drex bu teklifi kibarlıkla geri çevirmişti. Drex, Revetos'a onun kadar yetenekli olmadığını söyleyip bu işi yürütemeyeceğini söylemişti ki Revetos ta çok fazla ısrar etmemişti. Tasarlamak ve dikmek Drex'e göre değildi.

Dışarıdan geçen biri bu dükkanın perdeci olduğunu düşünürdü ama kornişlerden aşağı sarkan perdeler aslında Revetos'un kıyafetlerinde kullandığı sihirli kumaşlardı. Bu kumaşlar ıslanmıyordu ve üzerindeki kiri anında yok ediyordu.

Kornişlerin içinde yaşayan terzi cüceler, iplikçi böceklerinin verdiği iplerle Revetos'un ihtiyacını karşılayacak kadar kumaş dokuyordu. Dokunan kumaşlar da bir perde gibi aşağıya doğru uzanıyordu ki asıl dokunuşu kumaşı aldıktan sonra Revetos yapıyordu.

Drex koltukta geri yaslanarak ayaklarını ileriye doğru uzattı ve kollarını karnının üzerinde birleştirdi. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşıladığı için üzerinden büyük bir yük kalkmıştı. Yıllardır tek başına yaşadığı için hep kendisine yetecek kadar alışveriş yapıyordu ama bu sefer Elena'yı da hesaba katmıştı ki tüm planını bu yüzden değiştirmek zorunda kalmıştı. Kırık adaya çok fazla uğrayamıyordu ne de olsa. Uğrayınca da ayıp olmasın diye arkadaşlarıyla görüşmek zorunda kalıyordu.

Kırık ada, Drex'in Parıltılar cennetinden ayırdığı bir adaydı. Bu adaya herkes giremezdi ki Drex, Ksenasos yandaşları adası batarken kurtulan kişilere bu adayı bağışlamıştı. Ksenasos adasının geneli büyücü olduğu için ada sakinleri Kırık adayı büyücülerin alışveriş yaptığı bir yer haline çevirmişti.

Revetos'un büyük bir tepsiyle geldiğini gördüğünde kaşlarını çatarak arkadaşına baktı Drex."Sana çok duramayacağımı söylemiştim, değil mi Revetos? Neden zahmet ettin dostum?" Kollarını koltuğun kenarlarına koyduktan sonra ayaklarını kendine doğru çekti ve yeniden dikleşti.

"Kes sesini Drex." dedi Revetos. Tepsiyi dikkatli bir şekilde masaya koyduktan sonra tepsinin üzerindeki kek tabaklarından birini Drex'in önüne koydu. Ardından kendi tabağını alarak çay bardaklarına da aynı işlemi uyguladı ve Drex'in karşısındaki koltuğa oturdu."En iyi dostumu ne zamandır görmüyorum. Onunla biraz vakit geçirmeye benim de hakkım var, değil mi?" Çayından bir yudum içtikten sonra kek tabağını kucağına aldı.

Drex teslim oluyormuş gibi ellerini kaldırdı."Tamam dostum. Kızma." dedikten sonra o da çay bardağına uzandı ve Revetos'un kek tabağını bitirdiğini gördüğünde şaşkınlıkla arkadaşına baktı. Revetos Drex'in bakışlarını yakalayınca omuzlarını silkti ve "Ne var?" diye sordu."Bu keklere alışsan sen de aynısını yaparsın."

Drex bir şey demeyip çayından bir yudum aldı ve yüzünü buruşturdu. Sütlü çayı pek fazla tercih etmediği ve ne zamandır içmediği için çayı biraz garipsemişti ama bunu arkadaşına belli etmeden çayından bir yudum daha aldı."Benim kekleri de yiyebilirsin istersen." dedi tabağı eliyle Revetos'a doğru iterken.

İŞARETSİZ 2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin