001

825 25 1
                                    

Ik tikte met mijn pen tegen mijn schrift en kon me absoluut niet meer consenteren op mijn huiswerk. Het is ook absurd. Eerst een lange dag op school en vervolgens word je geacht om nog meer werk thuis te doen. Eigenlijk deed ik al vrij weinig op school, maar ik moest alsnog mijn huiswerk te maken om nog over te gaan.

Het einde van het school jaar was al in zicht. Als ik zo door ging met mijn cijfers kon ik net aan over gaan naar mijn examen jaar. Ik kon niet wachten om van de middelbare school af te gaan.

Ik hoorde mijn mobiel trillen en keek meteen op uit mijn boeken. Ik liep naar mijn bed en daar lag mijn iPhone. Ik had een berichtje binnen van Harry en begon wel meteen te glimlachen.

Harry: Hey Diana

Harry: Hoe gaat het?

Ja, dat is Harry Styles.

Diana: Gaat goed! En met jou?

Harry: Gaat prima. Alleen het is een beetje druk in de studio. :(


~Flashback~

Het was de eerste dag op mijn nieuwe school. Ik liep rond door de gangen, opzoek naar mijn lokaal. Alleen dat ging erg moeilijk aangezien ik haast niets begreep van deze Britse school.

Ik kon niet wachten om voor een half jaar naar Engeland te gaan en te leren over de Britse Cultuur. Alleen nu ik hier was, werd het me duidelijk dat het heel anders is dan in Nederland.

"Hoi." zei iemand opeens.

Ik keek om me heen, het was erg druk en ik had geen idee wie dat zei, of dat hij het überhaupt wel tegen mij had. Tot opeens een jongen recht op me af kwam lopen. Hij glimlachte vriendelijk naar me en stond vlak voor me stil. Hij had krullend haar een schattige kuiltjes in zijn wangen. Al met al zag hij er best goed uit.

"Hoi." antwoordde ik verlegen.

"Ben je soms nieuw hier?" vroeg hij.

"Um, ja." antwoordde ik. "Hoe weet je dat?"

"Je kijkt zo hulpeloos om je heen. Kan ik je soms ergens mee helpen?"

"Ja, graag." stamelde ik. "Ik weet eigenlijk niet waar ik heem moet gaan."

"Mag ik misschien je rooster zien?" Hij stak zijn hand naar me uit.

Ik knikte en gaf hem het vel papier dat ik in mijn handen had. De jongen keek er even op voor hij me weer aankeek. "Kom maar met me mee, ik wijs je het lokaal wel aan." zei hij met een glimlach. Vervolgens gaf hij mijn rooster weer terug en begon te lopen. Ik liep snel achter hem aan.

"Kom je uit Nederland?" vroeg hij opeens na een korte stilte.

Ik keek hem verbaasd aan. "Ja, hoe weet je dat?"

"Je accent."

"Oh." zei ik en probeerde ondertussen wat mensen te ontwijken. Het was hier veel groter en drukker dan op mijn andere school. Het was even stil maar ik zag vanuit mijn ooghoek dat hij naar me bleef kijken.

"Waarom ben je hier?" vroeg hij weer toen we boven aan een trap stonden.

"Ik ben hier voor een uitwisselingsprogramma. Ik blijf hier voor een half jaar."

"Dat is leuk!" zei hij enthousiast. "Hoe bevalt het je hier?"

"Nou, ik ben er nog maar een paar dagen, en alles is heel anders."

"Ik kan je altijd helpen als je iemand nodig hebt."

Ik glimlachte naar hem, en hij keerde de lach weer terug.

Opeens stond hij stil voor de deur van een lokaal. Ik keek hem verbaasd aan. "Hier is ons lokaal." zei hij uiteindelijk.

"Ons?" herhaalde ik.

"Ja, dat betekend dat we allebei in dit lokaal zitten." Hij begon te lachen.

Ik moest er ook wel om lachen. Opeens liep hij het lokaal binnen en ik kwam achter hem aan. Hij ging zitten op een van de stoelen en knikte naar een stoel die er naast stond, om aan te geven dat ik naast hem moest zitten. Ik lachte dankbaar naar hem en zette vervolgens mijn zware tas op de grond voor ik ging zitten. Zelfs de stoelen en lokalen hier zijn heel anders.

"Ik ben Harry trouwens." zei hij opeens.

"Mijn naam is Diana." antwoordde ik.

"Diana? Wat een mooie naam!" Ik moest blozen van zijn compliment.

~Heden~

Diana: Mis je het oude leven? ;)

Het was heel gezellig dat halve jaar in Engeland. We bleven gedurende die zes maanden hele goede vrienden. En zelfs nu, nu hij wereld beroemd is, praat ik van tijd tot tijd nog steeds met hem. Ik vind het soms zo jammer dat ik hem niet meer zie. De laatste keer was twee jaar terug, voor hij beroemd werd.

Harry: Een beetje, het was ten minste een stuk rustiger dan nu. En natuurlijk mis ik jou.

Diana: Ik mis het ook, de scholen daar zijn een stuk beter dan hier.

Harry:  Ik beloof het, op een dag zullen we elkaar weer zien <3 ;)

Diana: Je laat me weer blozen

Harry: Net als twee jaar terug

Ik was heel blij met mijn vriendschap met Harry. Hij is er altijd voor me geweest en het is altijd super gezellig met hem. Ik kon niet wachten om hem weer een keertje te bezoeken. Maar hij is altijd veel te druk met muziek maken, of ik ben bezig met school. 


Going Bad (1D Dutch FF)Where stories live. Discover now