A félresikerült koncert

39 6 0
                                    

- Ö... lányok! Nem fogunk így lekésni a koncertről? - kérdezte Joy. - Lányok! Itt vagytok? Oh, ne! Lehet, hogy már megint itt hagytak. Nem lehet igaz! Azonnal utánuk kell mennem! - lerohant a lépcsőn, beszállt a Red velvet másik kocsijába, és csak száguldott az utcák között. Félúton rájött, hogy nem csak a koncert miatt kell sietnie, hanem azért is, mert nincsen jogosítványa...

Eközben a Red velvet-nél és a Twice-nál Irene megkérdezte, hogy itt van-e mindenki.

- Én itt vagyok. - mondták egymás után. Irene meglepődött:

- Álljunk csak meg! Ki nincs itt? Csak 13-an vagyunk! Mindenki kezdjen el számolni!

Engedelmesen mindenki elkezdett számolni, végül Sana, aki még mindig rájön mindenre, rájött, hogy otthon hagyták Joy-t. 

- Vissza kell fordulnunk! - közölte Irene félúton.

'Mi lesz, ha Joy már nem lesz ott?' félt Momo. Annyira reménykedett benne, hogy legyen ott, mint még soha. amikor odaértek, Momo ennyit tudott mondani:

- Ettől féltem.

- Mitől? - kíváncsiskodtak a többiek.

- Hogy nem lesz itt Joy. A Red velvet-nek több kocsija van, nem? Lehet elment azzal. - válaszolta Momo.

-  De Joy-nak nincs jogosítványa... - gyanakodott Irene.

- De hát mindenki tudja, Joy bármire képes... - emlékeztette Wendy.

 Igen, Joy már elment, és végre rájöttek. Ezért mentek vissza a kocsijukhoz, és indultak el Joy nélkül a koncertre... Eközben Joy megérkezett a koncert helyszínére. A rajongók kiáltottak, a fények kigyúltak. 'Úristen, ezek már elkezdték nélkülem!' gondolta Joy. Kirohant a színpad közepére, ott megállt, és lesokkolt. 

- I love Joy! - kiáltotta egy rajongó. 

Joy hátraszökkent.'Oh jaj, már megint itt van az az ember!' gondolta magában Joy. Egyszer már találkozott vele, és mindig megijed tőle, ezért szökkent most is hátra. Szegény Joy azt sem tudta, mit csináljon. Lehet, kicsit hamar ért ide. Sőt, túlságosan is. De szerencsére akkor ért oda a Red velvet és a Twice is. Amint odaértek, azonnal lehúzták Joy-t a színpadról. 

- Joy! Már megint túl sokáig pakoltál! - mérgelődtek.

- Pedig csak a legszükségesebb dolgokat raktam el: a kedvenc plüssömet, az italomat, a kajámat, a fülesemet, a focilabdámat, füzeteket, egy ceruzát, és egy radírt. - válaszolta Joy.

- Minek neked focilabda? - kérdezte Tzuyu.

- Hátha van időm útközben... Praktikus, és egyszerű megoldás. - felelte Joy. 

Eközben elindultak a színpad felé.  A következő pillanatban  a Red velvet-nek már kint kellett lennie, amit meg is tettek, mivel ők voltak az elsők, akik felléptek, és minden rajongó kiáltozott. Már el is kezdődött volna a koncert, csak hogy, valami baja lett a hangszórónak. Seulgi elkezdte a zenét, de abba is hagyta, mert amit énekelt, az 3-szor megismétlődött. Perceken belül megcsinálták a hangszórót, legalábbis úgy tűnt. Seulgi ugyanis megint elkezdte a zenét, de amit énekelt, fokozatosan egyre hangosabb lett, így megint abba kellett hagynia a zenét. Ismét úgy tűnt, megcsinálták, ezért Seulgi elkezdte a zenét, de ebből semmi sem hallatszott. Eközben Sana tenni akart volna valamit értük, ezért elment azokhoz, akik a zenére ügyelnek, és valamit súgott nekik. Ők erre azt válaszolták, hogy, 'Rendben, ezt mond meg mindenkinek'. Visszahívta a Red velvet-et a színpadról, és amikor mindenki egy helyen volt, Sana elmondta, mi a terv:

- Szóval az lesz a terv, hogy ez most nem koncert lesz, hanem fan találkozó, mert ahhoz nem kell a hangfal!

Ezt a rajongóknak is elmondták, és minden csapat aki ott volt, megtalált egy helyet, ahol képeket és aláírást osztogattak. Ezt vehetnénk a 'félresikerült koncert'-nek is. De akár lehetne a 'koncert, ami végül fan találkozó lett' is a neve. Ki így hívja, ki úgy. Mindegy hogyan hívjuk, mert szerintem így is szuperül alakultak a dolgok. Először ott hagyták Joy-t, aki az elején kirohant a színpadra, de szerencsére megmentették őt a barátai, utána a hangszórónak lett ugyan baja, de Sana-nak eszébe jutott egy terv, amivel megmentette a helyzetet, így lett sikeresen fan találkozó. Véleményeim szerint ennél jobban már nem is sikerülhetett volna... Egy valami kivételével. A rendőrség épp akkor ért oda, mert észrevették Joy-t, hogy vezet, pedig neki még csak most lesz meg a jogosítványa. Amikor Joy-nak ezt mondta a rendőr, Momo megmentette, ugyanis ezt mondta:

- Én is vele voltam, biztosúr, és én vezettem. Tudni illik, nekem már van jogosítványom, és Joy hátul ült, ahol sötétített ablak van. - mutatott a Red velvet másik kocsijára, ahol hátul tényleg sötétített ablak volt. De a rendőr csak továbbra is kérdezett:

- És miért ment gyorsabban? - kérdezte.

Momo csak folytatta:

- Most már ezt kérdezi? Hát jó! A múltkor láttam 5 embert gyorsabban menni, viszont önök, rendőrök csak nevettek, szóval véleményeim szerint vagy büntessenek meg mindenkit, vagy senkit! Hogyha azt tetszik hinni, hogy nem láttam csak tessék! Az egész Twice látta, ott beszéltük, hogy milyen rendőrök már ezek! Na most pedig el lehet menni innen! - mentette meg végleg a helyzetet.

Végre mindenki nyugodt volt. Lassan vége lett a fan találkozónak. Mindenki haza ment. Másnap reggel Wendy felhívta Sana-t telefonon, és ezt mondta:

- Szia Sana! Kérlek szépen, kérdezd meg a Twice-ot, hogy nem jönnétek-e el velünk el kirándulni a hegyekbe 2 napra, hétvégére. ha igen,  azt ajánlom, kezdjétek el pakolni a cuccotokat!

Sana 5 perc múlva így válaszolt:

- Szia! Mond meg a Red velvet-nek, hogy igen, megyünk.

- Oké! - válaszolta Wendy. Amint letette a telefont, a Red velvet további tagjai elkezdtek kíváncsiskodni, hogy jön-e a Twice.

- Hát ... - kezdte meg mondatát Wendy - Azt mondta Sana, hogy hétvégén ráérnek! - kiáltott örömében fel Wendy.

Mindenki megörült ennek a hírnek, de nekik is el kellett kezdeniük a pakolást. Szerencsére el is kezdték. Joy általában nagyon sokáig pakol, de ha kirándulni mennek, mindig ő az első. Igen, már 10 perc múlva el is készült. Nemsokára a többiek is elkészültek, és készen álltak a nagy utazásra. Legalábbis ekkor még azt hitték...

Best Friends Forever (jelenleg átírás alatt van)Where stories live. Discover now