&4&

7.7K 338 10
                                    

Beril bir bana, birde cansuya bakarak sıkıntılı bir şekide nefesini dışarıya yavaşça üfledi bana bakarak,

Tamam bak korkma bir kaç kelime daha söyleyim gidicez tamam mı? kafamı hızla tamam anlamında sallarken beril vakit kaybetmeden hızlıca cansuya dönüp; 

Bana bak sürtük daha beni tanımıyorsun canımı sıkma yoksa canı sıkılan sen olursun diyip  hızlıca benide kolumdan çekerek arkamıza bakmadan hızlıca kantinden çıktık arkamızda sinirli bir şekikde küçük düşüren bir plan kuran Cansu dan habersiz.

Ben Berilin arkasından yürüyordum. Ona dokunsam patlayacakmış gibi duruyordu onu orda bıraksaydım daha ilk günden bana güveni sarsılacaktı ve ben tek arkadaşımı kaybetmek istemiyorum. Orda durup kavga etseydik kazanma şansımız sıfırdı. Üçe karşı iki bende daha kavga nedir bilmezken Cansu ve çetesi nerdeyse her gün birisini aşağılayıp, dövüyorlardı. 

Berilin daha nasıl birisi olduğunu bilmiyordum sadece bildiğim bir şey varsa berilin çok iyi bir kız olduğu, arkadaşını yarı yolda bırakmadığını ve erkekleri umursamadığını biliyordum.

  Berile gerçek ailemi anlatacak mıydım bilmiyorum ama aramızda sır kalsın istemiyorum. Bilmiyorum bu kadar çabuk güvenmekle hatamı yapıyorum ama Berile koşulsuz güveniyordum.

Beril durduğu zaman bende durdum ve geldiğimiz yere baktım, sahile gelmiştik.

Ne kadar daldıysam , Ne zaman okuldan çıktık ne zaman buraya geldik hatırlamıyorum bile. Beril kumların üzerine otururken hafif bir şekilde elini yukarı kaldırıp yanına iki kez vurdu. Mesajı hemen alıp yanına oturdum. 5-10 dakika konuşmadan denizi izledik, taki Beril konuşuncaya kadar.

Bana o okulda neler yaşadığını anlat ki sana yardım edebileyim, yanında durabileyim. 

Berilin dedikleri karşısında düşünmeye başladım sahi bana yardım edebilirmiydi, ya da söyliyeceklerim den sonra beni eski yanlızlığıma mahrum edebilirmiydi.Berilin beni bırakması düşüncesiyle ne kadar susmak istesem de ağzım kendiliğinden konuşmak için açılmış ve dil dökmeye başlamıştı.

Bak Beril bu bildiğin lise diğer liselere benzemez. güzel veya zengin olmazsan seni dışlarlar. seni bu okulda rahat ettirmezler. Her kes o Cansu nun ve Berkay  ın çetesinden korkar buna bende dahil niye mi bize, bana yapmadıkları kalmadı Beril artık kimse dayanamıyor, dayanamıyorum. Beril ben küçük düşmekten insanların o iğrenç, alaylı bakışlarından sıkıldım Beril ben yalnızlıktan ÇOK SIKILDIM.

Hıçkırarak ağlarken çağresizliğimini,yalnızlığımı Berile ellerimi yumruk yapmış kuma vurarak belli ediyordum. Yoldan geçenler bile bize,bana acıyarak,iğrenerek bakıyordu. Ben onlara ne yapmıştım ki benden bu kadar iğreniyorlardı. Yaşamam mıydı tek suçum.

Beril bu tepkim sonun da şaşırmıştı benden böyle bir konuşma beklemediği kesindi.

Bir yandan beni sakinleştirici cümleler kurarken bir yandan da bana sarılarak sırtımı sıvazlıyordu. 10-15 dakika böyle geçerken sonunda benim ağlamam bitmiş yerine ufak tefek iç çekmelerim başlamıştı. İnsanın ağlaması için bir omuza, bir arkadaşı olması lazımmış. Bunu şimdi anlamıştım.

Beril de benim sakin kaldığımı görünce ellerini sivilceli ve  uykusuzluktan ve şimdiki ağlamam sonucu şişmiş göz altlarım da dolaştırarak kurumuş göz yaşlarımın bıraktığı lekeleri siliyordu. Biranda olmuştu olanlar Berilin bana aniden sarılması ve ağlaması ve hayatını anlatmıştı. Bende onu hayretle ve sinirle  dinlerken diğer tarafta da bir elim boynuna sarılmış duruyorken diğer elim sırtını sıvazlıyordu.

Bu benim sinirimi bozmuştu arkadaşım bura iç çeke çeke ağlarken benim burda bir şey yapamamam sinirimi bozuyordu. Ben teselli etmeyi bilmezdim ki nasıl teselli edilir bilmiyordum. Bende yılların üzüntünün, çaresizliğin, bıkmışlığın, yalnızlığın, sinirin birikmişliğine dayanamayıp ağlamaya başladım. Ama biliyordum ki Berilin ve benim son ağlamam olmayacaktı.

512 Kelime

EZİKWhere stories live. Discover now